Trotse Moeder

De afgelopen dagen miauwde Cleopatra op een manier om ons iets te vertellen. Maar ja, wij verstaan gemiauw niet. Sol bedacht dat ze misschien een grotere doos moest hebben voor haar en de kleintjes om makkelijker melk te kunnen geven. We maakte een grotere doos klaar voor haar en zette die in de tent. Een voor een zette ik de kittens over en even later lag Cleopatra languit in de doos met aan iedere tepel een kitten. Een paar dagen ging dat goed, toen begon het gemiauw weer. Er was duidelijk weer iets aan de hand. Een blik in de door zij genoeg, een van de kitten had een grote plas gedaan in de doos. Dat moet even schoongemaakt worden. Een voor een zetten we de kittens even in een andere doos om de doos schoon te kunnen maken. Toen Julio en Terra nog heel klein waren hebben we eens van de luier kleedjes (geen idee of je ze noemt) gekocht, daar hebben we er nog wat van en die liggen nu in de doos. Cleopatra is weer tevreden. Gisteren hebben we haar ook even buiten gelaten, ook Antares en Foskie waren buiten. Foskie laat haar links liggen maar Antares niet. Net als we al een eerder gezien hebben, geeft Cleopatra kopjes aan Antares en maakt Antares een soort van aanstalte om te spelen. Dat gaat dus goed. Vandaag hebben we haar weer even buiten gelaten, en als of ze even genoeg heeft van de kittens gaat ze gelijk aan het werk en sprint achter een muis aan, die ze een paar tellen later te pakken heeft.

Mijn hoofdpijn is weer weg. Ik heb 3 gradaties in hoofdpijn; 1) hoofdpijn, 2) heel erge hoofdpijn en 3) migraine. Gisteren had ik nummer 2 en die heb ik liever niet maar er is mee te leven als het moet. Vroeger bij mijn laatste werkgever kon ik me even terugtrekken op een donker plekje om het even te laten minderen. Daar liepen we in de ploeg ook met meer monteurs. Het werk wat ik nu heb loop ik dus grotendeels alleen. Ziekmelden is geen optie, en voor hoofdpijn 1, 2 of 3 heb ik dat nog nooit gedaan. Daar komt bij dat de koeien eten moeten hebben en zichzelf verder niet kunnen verzorgen. Dus of ik nou wil of niet, ik zal moeten gaan. Vaak kan ik 1, 2 of 3 aan voelen komen en dan neem ik vast ibuprofen, daarmee kan ik alles een nummer omlaag brengen. Alleen moet er dan wel wat in huis zijn en die 2 pillen die ik nog in de auto had liggen waren niet voldoende en nam ik te laat. Maar nu gaat het weer helemaal tip top. Waar ik de hoofdpijn van krijg weet ik niet, soms is het omdat het weer verandert, soms door de volle maan, alcohol gebruik ik bijna niet en als ik dat wel doe dan maar een beetje. Laatste keer dat ik veel dronk was tijdens het laatste bedrijfsuitje van mijn laatste werkgever en dat was voor corona. Te veel slapen is ook iets waar ik het van kan krijgen, daarom slaap ik niet te veel.

Vandaag op het werk gaat alles voorspoedig. De vader van Pablo is gisteren aan het opruimen geweest. Zoals die man opruimt is zoals ik vind dat het moet. Als je het lang niet nodig gehad hebt, dan gooi je het weg. Stukken slang die ik van Pablo nog moest bewaren, zitten nu in de container, de plaats waar ze horen. Als opa vandaag aankomt wil hij met mij een ton die dienst doet als afvalbak in de container gaan gooien. Dat doen we altijd samen want hij is te zwaar voor opa alleen en soms ook voor mij. Deze keer is de ton echt zwaar en moeten we met de hand eerst spullen….zooi uit de ton in de container doen. Opa en Pablo hebben hetzelfde idee over bewaren, zo blijkt. Geroeste steeksleutels, opa vindt het maar zonde. Niks, weg ermee. Beter gewoon een nieuwe set kopen. Opa gaat maar akkoord met mij, maar met een nog glimmende bahco krijgt opa het wel moeilijk. Hij probeert aan het wieltje te draaien maar dat zit helemaal vast. Zie, zeg ik, heb je helemaal niets meer aan. Maar dan ziet opa twee stukken ijzer die echt waarde voor hem blijken te hebben en die moeten bewaard worden. We graven de ton nog wat verder leeg en dan kom ik wat tegen waarvan ik vind dat het bewaard moet blijven. Ik leg opa uit dat het ding wat ik vast heb, iets is wat ik tijdens mijn eerste vakantiebaantje in 1985 of 1986 een hele vakantie lang heb staan maken. Ik had toen een baantje bij de Koltec in Breda. Bij de Koltec maken ze schrikdraadapparaten maar ook alle soorten isolatoren voor schrikdraad. En nu kom ik er in het vuil dus een tegen die ik een maand lang iedere dag heb staan maken.

Verder vandaag op het werk, is de vader van Pablo, die tevens de schoonzoon is van opa, bezig met de koeien, hier en daar worden injecties gezet. Dan worden bij 4 koeien de tepels onder handen genomen, in iedere tepel wordt langs het melk gaatje iets ingespoten, dat is tegen infecties, deze koeien gaan naar de andere stal, ze zijn geïnsemineerd en hoeven daarom geen melk meer te geven. Tijdens het overbrengen van de 4 koeien naar de andere stal heeft koe 1114 daar echt geen zin in. Het lijkt alsof die koe het ’s morgens vroeg al in de gaten had, want ze was ook al met geen mogelijkheid naar de robot te krijgen. Ze gaat er dan ook vandoor. Maar omdat de vader van Pablo en ik met 3 koeien bezig zijn en opa niet zo snel meer is weet de koe te ontsnappen. Ze gaat de wei aan de overkant van de weg in en maakt daarbij de meest wilde sprongen. Als ze had geweten dat ze in de andere stal ook de wei in had kunnen gaan, dan was ze waarschijnlijk niet ontsnapt. 15 minuten later staat ze alsnog in de stal waar ze moet staan.

Tijdens mijn siësta gaan we buiten picknicken, het is schitterend weer en Sol heeft lekker eten klaargemaakt. Ik zet een parasol op op een vlak stuk gras en leg er een kleed weg. We hebben lekker op ons gemakkie zitten eten. Moeten we morgen weer doen als het dit weer is. Als de picknick er op zit moet er wat gedaan worden. 

Gisteravond heeft de buurman laten weten dat hij maandag de aardappelen wil poten. De meeste van onze aardappelen zijn al plant en kunnen we goed gebruiken om te poten. In de bak, waar nog een bodempje aardappelen in ligt, zie ik de beste uit die we nog kunnen eten en de rest gaat in 3 zakken, 1 voor ons om te poten en twee voor de buren voor de varkens. De zak voor ons zet ik vast op de akker klaar en van de buurman moet ik met paaltjes aangeven waar we de aardappelen willen hebben. 

10 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat het allemaal weer in orde is.
  En wat leuk dat Cleopatra en Antares het goed met elkaar kunnen vinden leuke foto’s en filmpje.en het is toch helemaal toppie jullie samen op het kleedje met lekker eten. Gr. Ma

 2. Hola,

  Wellicht een “overbodige” tip maar zorg dat je nu echt voldoende Ibuprofen in voorraad hebt zowel in de auto als in huis. Ik zeg dat niet zomaar aangezien je een tijd terug hetzelfde schreef. Dus of je hebt de voorraad niet op peil gebracht of je gebruikt wel erg veel. Maar gelukkig is je bovenkamer nu weer pijnvrij.
  Ook al wist ik het eigenlijk wel dat er vandaag geen bijdrage zou zijn op Spanje Vandaag toch voor alle zekerheid even gekeken en schrok me heel even een hoedje toen ik een grijze Dacia met aanhanger in een greppel zag staan maar dat was van andere Nederlanders die ook wekelijks schrijven en even vergeten waren dat een handrem iets is om te gebruiken als je op een aflopende weg staat.
  Wat het opruimen betreft lijkt het er eerst op dat Opa rigoreus te werk gaat maar later toch weer moeite heeft om afstand van allerlei dingen te doen.
  Ik zou de isolator met die mooie houten ondergrond inlijsten als blijvende herinnering aan je eerste vakantiebaantje. Goed te horen dat Antaris en Cleopatra zich goed tot elkaar verdragen.
  Wat heerlijk voor jullie om zo fijn in het gras te kunnen picknicken onder het parasolletje.
  Ook wij hadden vandaag een parasol nodig maar die heet dan paraplu.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Zeker gaan we de voorraad aanvullen. Spanjevandaag heb ik gisteravond toen het weer iets beter ging zitten schrijven. Alleen is er door internet problemen wat verkeerd gegaan en is het niet aangekomen. Maar dat is alsnog in orde gemaakt.

   Opa is niet aan het opruimen geweest, de vader van Pablo heeft dat gedaan en met opa heb ik een vat leeg gemaakt waar opa van sommige dingen zonde maakte.

   Sorry dat wij hier even het betere weer hebben 🙂

   • Hola buenas tardes , gelukkig weer een pijnvrije bovenkamer , alhoewel het nog wat na zal zeuren.
    Ja op zo’n boerderij zie je altijd wat rommel liggen hier en daar , maar nu alles weer fijn opgeruimd , al zijn er altijd mensen die er weer wat van kunnen gebruiken ! 😉. Toch leuk dat je dat “zelfgemaakte” ding ertussen vond. Jeugd herinneringen, bewaar nu maar goed .
    Wat gezellig de beestjes naar buiten en jullie heerlijke picknick op het gras . Hoera het Voorjaar is ook in Galicie aangekomen! We gunnen het jullie van harte . Heb je wel regen deze kant opgestuurd ??? Zooo nodig!!
    Ik denk dat je voor de kleine poesjes straks mooi een “ren” kunt maken in het gras , ook heerlijk voor ze in het zonnetje . Cleopatra is toch wel een superpoes en Moedertje . Zorgt dat alles in orde is en roept op tijd de hulptroepen erbij . Lekker genieten daar van alles , ook de akker wordt weer gevuld . Hoe is het met je verhoogde tuinbed ? Daar kom je nu helemaal niet aan toe nu je zo druk bent met je werk. Fijne avond voor later .
    Groet .👊👍🙋🙋‍♀️🐈🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐄🦮🐕👋👋

 3. Hallo Sol en Rob,
  Wat zijn de kittens al enorm gegroeid en wat zien ze er goed uit! En Cleopatra is echt een kat waar jullie mee kunnen lezen en schrijven. Dat ze zo duidelijk aan jullie kenbaar maakt dat ze een grotere doos wil en later weer dat de doos nat is.
  Fijn dat je hoofdpijn over is. Ik heb vroeger een collega gehad, die erge hoofdpijn kreeg als ze chocola gegeten had. Maar jij had een drukke en rommelige week en dat kan er ook invloed op gehad hebben.
  En verder zag ik ineens een hanglamp van de isolator van het schrikdraad ontstaan (grapje).
  Groet

 4. Hoi Rob,

  Zoals je nog wel weet heb ik ook last van (heftige) migraine.
  Kan inderdaad geen licht en/of geluid velen dan.
  Moet slapen en medicijnen in nemen.
  Paracetamol of Ibuprofen werkt bij mij helaas niet.
  Ik heb Imigran, alleen op dokters recept te verkrijgen.
  Wel zijn de aanvallen minder geworden toen geconstateerd werd dat ik een te hoge bloeddruk heb, en hier nu medicijnen voor slik.
  Maar over is het nooit helaas.

  Wat die blauwe matjes betreft, dat noemt men trainingsmatjes.
  wij gebruiken ze voor de chihuahua’s als we gaan slapen, zijn 15 en 16 jaar en als ze wat moeten doen doen ze het s’nachts op zo een matje.
  Kocht ze vroeger bij de action, maar nu in een grote doos (250 stuks)
  https://www.action.com/nl-nl/p/puppy-trainingpads-2/

  gr. Henny

 5. Wat een mooie foto van Cleopatra en de kittens in de doos! Ik zou niet kunnen kiezen al vind ik die met de rosse plek op zijn of haar hoofdje heel mooi! Zou het kijken naar die schattige 6 jouw hoofdpijn niet kunnen verzachten…
  Nog een fijne dag
  Renée

 6. Hola Rob, ik ben niet de enige die zag dat de kleintjes hard groeien. Zien er geweldig uit. Ook leuk dat de moeder geen problemen heeft met de honden. Is kennelijk toch echt een huiskat geweest maar dat zal wel altijd een vraag blijven. Waardeloos die migraine aanvallen, weet er ook alles van, kan wel zeggen dat hoe ouder je wordt hoe minder vaak je een aanval krijgt. Ik heb het nu helemaal niet meer, gelukkig. Is Is wel heel fijn dat jullie ook zulke fijne buurtjes hebben, zorgzaam voor elkaar. Echt een familie bedrijf he waar je werkt, kan best wel fijn zijn. Fijne dag verder en even hoofdpijn vrij houden als dat lukt.

 7. Hoi Rob, tips over migraine heb je nu genoeg gekregen dus ga ik maar over tot de foto die jij hebt genomen van het al mooie groene gras met de picknick plek , dat wordt vast genieten deze zomer ,heerlijk. Cleopatra is een goed moedertje en jullie hebben haar toch begrepen👍
  Je zult het vast wel weten maar misschien niet aan gedacht , die mooie baco tang met die vastgeroeste schroef kun je vaak weer los krijgen om het in cola onder te dompelen ,wie weet .. kun je hem nog vinden tussen de gedumpte goederen.
  Beste wensen en hopelijk blijft de migraine weer tijdje weg.
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *