Afgelopen dagen was het hier in de omgeving weer ‘nationale grasmaai dag’ iedereen was er druk mee, ook Pablo. De keren dat Pablo naar het werk komt , komt hij meestal laat. Maar nu was hij al om 6 uur gestart met het maaien van gras. Nou, je kunt het dus maar ergens druk mee hebben. Even later rijden verschillende tractoren met grote karren gras af en aan. Nu ons gras niet meer gemaaid mag worden door de buren (met tractor of door de koeien) leek het mij misschien iets wat Pablo wilde doen voor het gras. Ik stuur hem een bericht dat als hij wil bij ons alles kan maaien wat hij kan gebruiken. Maar hij gaat het gras niet maaien. ‘s Avonds wil hij het even over het gras hebben en vraagt; en de buren dan? Daar hebben we toch niets meer mee, zeg ik. 

De volgende dag is het nog steeds grasmaai dag, alleen nu wordt er gemaaid op de weilanden van buurman Louis. Juist, die man die nu de weilanden wel zou willen huren. Zijn zoon rijdt rondjes op een grote tractor en maait alles af. Ik loop naar hem toe en vraag of zijn vader misschien het gras wil hebben. Gratis! Geen contract, geen koeien, geen niets. Gewoon gratis gras, wel zelf maaien. Niet veel later rijden er twee grasmaaiende tractoren ook bij ons over de weilanden. De buurman maaide het gras ook wel eens, maar die durfde niet langs de kantjes te maaien, denk ik. Alles is nu netjes gemaaid en de volgende dag is alles verzameld en opgehaald. Louis is nog wel een keer aan de deur geweest om te vragen wat het kost. Sol heeft hem ook verteld dat het gewoon gratis is. Zo heeft hij gras en is het bij ons kort. Iedereen blij, behalve de buren.

Als de zoon van Louis bezig is met het gras, en ik op het werk met Pablo een silo met vers gras af aan het dekken ben, komt opa een kijkje nemen. Eerste wat hij mij vraagt is; wie is bij jullie het gras aan het maaien? Louis, zeg ik en ik zeg er achter aan dat hij, Pablo, het niet wil. Ik heb het idee dat opa het er niet helemaal mee eens is met de beslissing van Pablo. Maar goed, het is nu voor Louis. De volgende dag, als ik wat eerder naar huis wil, wil Pablo nog even wat vragen over onze weilanden en wat we daar mee willen…. aha… nog een geïnteresseerde. Maar ook nu heb ik nog even de boot af gehouden. 

Als we aan de buren wel eens vroegen om de beerput wat leeg te zuigen omdat die weer overliep, was er altijd een reden om het niet te mogen doen. Zo zijn er de volgende redenen: het mag maar 2 keer per jaar. Kan natuurlijk, maar zuig er dan 2 keer per jaar voldoende uit. Andere reden is dat het te droog is. Maar als het geregend heeft kan het ook niet omdat het te nat is. Deze beer is eigenlijk niet goed, want er zit water bij, en natuurlijk is er nog het verhaal van geen tijd. De beerput is nu leeg. Dat heeft Xavier middag en gisteravond gedaan. Toen ik ging werken kwam hij aan met de tractor en een giertank. Toen ik, iets eerder dan normaal, thuis kwam, was de bodem van de beerput in zicht en kon ik helpen het laatste beetje stront richting de zuigslang van de giertank te sturen. Xavier heeft alles over de net gemaaide weilanden uit gereden en de beerput is nu leeg. Wel ligt er nu een laag zand in wat er nog uit moet. Dat is er in de loop der vele jaren in terechtgekomen.

We hadden gehoopt dat Alberto, de laatste bewoner, in de beerput zijn schat aan Pesetas zou hebben verstopt. Maar veel meer dan een keukenmes, een stuk van een riek en wat stukken hout zijn we niet tegengekomen in de lege beerput. Nu is het aan mij om alles aan overgebleven troep naar een kant te brengen van de beerput en dan moeten we een keer iemand laten komen met een graafmachine om het laatste er uit te halen. Maar dat is iets voor als ik klaar ben met de vloer in de hal.

Met de vloer in de hal is ook al een heel klein beginnetje gemaakt. Ik heb het zeil al uit getrokken en de plinten zijn van de muur. Ook de cement om de vloer te gaan doen ben ik gaan kopen. Alles is dus klaar om van start te gaan.

20 reacties

 1. Hola,

  Meestal heeft een opmerking als “in de shit zitten/staan” een heel andere betekenis dan dat het gaat over iemand die heel gelukkig is dat hij bijna tot aan zijn knieen in de stront staat.
  Maar ik zou bijna willen zeggen “een kinderhand is gauw gevuld” en je kunt immers maar ergens gelukkig van worden.
  Mooi dat alles rond gras maaien etc. in ieder geval voor deze keer goed en naar jullie zin geregeld is. Het lijkt er ook op dat er aan de horizon meer gegadigden zich aan gaan dienen voor maaien en gras dus dat is alleen maar lekker als vooruitzicht. Voor jullie vooralsnog belangrijk dat het gebeurt.
  Het ziet er trouwens wel heel mooi uit nu het gras kort is.
  Spannend voor ons als lezers word het hoe de hal gaat worden. In ieder geval succes met die klus en dat Sol mag genieten in haar tijdelijk huis.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Tja… shit. Daar zit ik heel de dag al in, dus als ik in de put zit en in de shit is dat niet zo’n probleem. Ik ruik het niet eens.
   We zijn er ook blij dat het er weer netjes uit ziet.

  • HAllo Erik,

   Daar heb ik al eens onder gekeken. Er onder is namelijk een stal en kan ik zo de onderkant van de vloer zien. Er ligt niets. Trouwens, wel een keer een heel mooie oude lege fles gevonden.

 2. Buenos días Rob,
  Jee, ik schrok me dood van die foto van jou in de beerput. Getver! Ik heb last van (een beetje) smetvrees. Al gaven ze me een miljoen, dan nog zou ik niet afdalen in de stront. OMG, ik moet er niet aan denken, hahaha.

  • Hallo Marian,

   Nou smetrees heb ik niet hoor. Dan zou ik ook niet in een stal kunnen werken. Koeien gaan niet naar een toilet, die doen het overal ook als ik er net achter door loop 😉

 3. Goedenmorgen ! Je bent al helemaal geïntegreerd in het boer-zijn. Nu leek je wel een echte “strond-boer” . (zie hem genieten😉🤣)
  Mooi dat alles er weer mooi glad bij ligt , zo hoort een boer dat ook te willen hebben , mooi strak , ook langs de kantjes ! Fijn dat je zoveel hulp krijgt van mensen uit de buurt . Dat moet de “buren” wel te denken geven.
  Nu weer het begin van je “huis-project” gestart . Denk dat het zo ook binnen de kortste keren weer klaar is , jou onderhand kennende met je manier van planning en werk . Volgens mij heb jij 60 uur in een etmaal zitten 🤓.
  Succes met alles en een vruchtbaar weekend .
  Groet .🤭🙈😉🙋‍♀️🙋🤣😂👊👍👋
  p.s. Sol succes en plezier met je logeerpartij . 👊👍💤😛😇

  • HAllo Antoinette,

   Ja, ik ben helemaal in mijn nopjes met alles. Niet alleen omdat ik in een put mag afdalen 🙂 De buren steken hun hand nog op om te groeten, maar dat doen ze wel als een boer met kiespijn. 60 uur. Kon dat maar hahaha

 4. Hola Rob, ben je wel voorzichtig voor eventuele rare gassen uit de beerput, al is die bijna geleegd. Ik heb het niet zo op beerputten, en niet alleen voor de geur en de smerigheid. Elke keer zie ik weer uit naar jullie avonturen en alle ontwikkelingen in huize Rob & Sol en de huisgenoten. Een leuke opname van het gedrag van de katten al ze zich onbespied wanen. Hoe gaat het met de rijlessen van Sol? Ik leef zeer met haar mee. Al reed ik in de VS ik moest toch in NL mijn rijbewijs halen destijds en ben pas de 8e keer geslaagd op 45 jarige leeftijd. Nu ben ik super dankbaar dat echtgenoot Ruud mij stimuleerde om door te zetten. Hij kan niet meer autorijden door oogproblemen en ik sjees nu overal naar toe. Wat een zegen. Sol, ik hoop dat jij het papiertje sneller haalt. Dank voor de blog, heerlijk leesvoer en petje af voor jullie beiden. Ook leuk om de familie te leren “kennen.” Creatieve ouders, Rob je hebt het niet van een vreemd. Groetjes uit een wel heel warm Albatera aan de Costa Blanca.

  • Hallo Margriet,

   De gassen dat weet ik. Maar toen ik er in ging was de bodem al een tijdje in zicht. Ik ga er ook niet in als ik alleen ben. Volgende keer dat ik er in moet, moet Sol er aan de rand bij komen zitten of zo. Dat rijbewijs ….. hoe meer ik stimuleer hoe lamngzamer het gaat.

 5. Zo dat is snel geregeld en gedaan en nu bijna van al de stront af rest nog het schoonmaken maar dan heb je ook wat, een mooi bassin vol water om planten mee te besproeien. Dat was toch de bedoeling? En jij kan dan nu ook aan de hal beginnen alles goed geregeld en dat geeft voordeel.

 6. Ja nu kunnen je buurtjes alleen maar zuur kijken, hadden ze maar…. De graag de ander traag zullen we maar zeggen. Het is toch nog groter dan ik dacht, ook die beerput. Voorlopig ben je nog wel even bezig. Heb je geen last van de warmte of is het bij jullie niet zo warm? Hier toch dagelijks 30 of meer graden en dat is echt niet fijn om inspanningen te verrichten, dus voor mij rustigjes aan. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Zuur kijken doen ze zeker. Het gezegde ‘als een boer met kiespijn’ is hier letterlijk van toepassing.
   Van de warmte heb ik niet zo’n last. Maar hier is het dan ook nog geen 30 graden. In de steden word dat al wel gehaald. Maar bij ons in de polders is het nog best te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *