Tikkie, Jij Bent Hem

Vandaag moeten we eerst naar Ourense. Ze gaan van mij een foto maken, van de liesbreuk dan. We melden ons aan de balie bij de ‘fotograaf’. Als alles in orde is moeten gaan we in de wachtruimte zitten tot ik geroepen word. Ik loop mee met een vrouw die vertelt wat de bedoeling is. Ik moet een kamertje in, op bed gaan liggen met mijn kleding omhoog en omlaag zodat de juiste delen van mijn (goddelijke) lichaam bloot zijn. Er komt een oude man binnen en die pakt een tube glijmiddel en spuit dat op mijn buik als ok ik een zwangere vrouw ben die voor een echo kom. …geen foto, vraag ik. Nee, een echo, zegt de man. Om het zwangere vrouw plaatje compleet te maken vraagt de man ook telkens of ik kan persen. Even later is hij klaar en zegt dat ik weer in de wachtruimte kan wachten tot de DVD klaar is. 

We gaan naar huis en doen ons ding en tegen dat het half 4 is ga ik met Antares naar Carballiño. In Carballiño zit een trimsalon waar Antares niet van in de stress raakt. Het is namelijk echt tijd voor een knipbeurt. 

We rijden naar Carballiño en op de weg net voor de stoplichten in Carballiño stopt een auto die achteruit in wil parkeren. Ik stop en geef de auto de ruimte. Dan is er iemand die tikkertje wil spelen, maar op wel heel harde manier. Zwart, harde knal en radio uit het dashboard, de volgorde kan anders geweest zijn. Dan zie ik achter mij al iemand uit een auto stappen. Je mag op dat stuk weg geloof ik 30km, dat doet niemand, maar de haak van mijn trekhaak is verbogen. Dat krijg je niet voor elkaar als je met 40 achter op rijd. Ik stap ook uit en voel nog even aan mijn nek maar die beweegt gewoon zonder zeer te doen. De man biedt gelijk zijn verontschuldigingen aan op het moment dat ik toch maar even een foto maak.

We gaan verder op op een veiliger stukje staan. Een Dacia kan veel hebben, maar er zijn grenzen. Achterdeuren gedeukt, bumper, trekhaak krom, als ik de achterdeuren op doe dan is te zien dat het daar ook krom is. Ik vertel de man dat mijn Spaans nu even net zo goed is en dat ik mijn vrouw even bel. Ik geef hem mijn telefoon en hij spreekt even met Sol. De Audi van zijn vader heeft ook een nieuwe voorkant nodig, hij heeft thuis nog wat uit te leggen dus. Hij vult heel het schadeformulier in, ook mijn deel.

Daarna wisselen we telefoonnummers uit voor het geval dat. En we vervolgen beide onze weg. Ik geeft Antares af bij te man van de trimsalon die weet dat ik wat later ben. Ik ga ergens koffie drinken en app foto’s naar mijn ouders, die gelijk bellen als ik aan de koffie is in een zaak waar de reggaeton muziek net iets te hard staat. Mijn plan was ook de verzekering te bellen, maar met die takke muziek en een draaimolen buiten een sirene ga ik dat maar niet doen. Ik loop nog een ronde door Carballiño als ik een bericht krijg dat Antares klaar is en opgehaald kan worden.

Als ik thuis kom met een wel heel mooi geknipte hond, komt Sol gelijk naar buiten. De koeien zijn ontsnapt en ze kan ze niet vinden. Ze was met orion in een weiland en hij was los. Orion vindt koeien leuk en er achteraan rennen is nog veel leuker. Maar de koeien denken daar anders over en die zijn uit de afrastering gebroken van de akker, waar ze de laatste paar dagen het gras af eten. Ik ga eerst de verzekering bellen als Sol gaat zoeken. Het bellen en zoeken is zonder resultaat. De buurvrouw die er van weet komt eerst een nieuw kalfje brengen. Klara is haar naam. Dan gaat de buurvrouw de koeien zoeken.

Morgen kruip ik onder de auto om eens te kijken of ik al schade kan vinden die zo niet te zien is. Maar dat is pas na Monforte waar we voor de hondentraining naar toe moeten en voor onze booster prikken.

7 reacties

 1. Hola,

  Alles bij elkaar wel een afwisselende dag al zouden sommige dingen wel overgeslagen kunnen worden natuurlijk. Niet leuk als je ” lieveling de Dacia” ongewild een kusje krijgt. Het lijkt wel Me-Too. Belangrijkste is natuurlijk dat je zelf niets hebt en dat je gelukkig wel met de aangebrachte schade kunt rijden dat zou erger geweest zijn. Probeer als je bij de hondentrainer bent ook te regelen dat Orion leert dat koeien niet bedoeld zijn om mee te spelen. Nu ook even afwachten wat de zwangerschapsscan opgeleverd heeft en hopelijk kun je snel geholpen worden.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Eigenlijk helemaal een dag die overgeslgen had mogen worden. Ziekenhuis zaken had ik ook liever overgeslagen. Het gekke met die koeien is dat het er op lijkt dat die ook met Orion willen spelen en Orion met hen, als het maar een het tussen zit.

 2. Dat is pech en die dingen gebeuren net als je niet kunt gebruiken ,in ieder geval de dame Antares ziet er perfect uit,
  succes met alles ,
  José

 3. Ojé , wat een hectische ,pech dag. Goede morgen trouwens . Hopelijk regelen de verzekeringen het netjes en wordt het goed opgelost. Hou je nek in de gaten ! Was idd geen 30 km. Denk dat die vent een hele vervelende dag heeft gehad 🤭. Antares ziet er weer ” geknipten geschoren” uit ze kan er weer een tijdje tegen. Hopelijk wordt het niet erg koud de eerste dagen.
  Wat een schattig kalfje weer die Klara echte Hollandse koeiennaam. Nou ik lees het weer,afwisseling genoeg gisteren. Hopelijk een mooie duidelijke echo (geen tweeling?) en dat je gauw aan de beurt bent . Het wordt Voorjaar dus veel werk.
  Fijne “rustige” dag voor vandaag.
  Groet 👋👍👊😅

 4. Wat vervelend die aanrijding zulke dingen kun je echt niet gebruiken en hopelijk loopt alles goed af zonder perikelen. Ze is weer een hele dame die Antares en kan er weer tegen. Hopelijk zijn de koeien ondertussen gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *