Vandaag gaan we weer naar huis, we kennen Ourense nu wel, al blijft het er mooi en gezellig. We hoeven pas om 14 uur uit het appartement weg, dus we slapen uit. Ik ben niet zo van het uitslapen, maar vandaag toch maar geen wekker gezet omdat ik geen idee had hoe ik zou slapen na de operatie. Nou prima geslapen dus! Voor de pijn kunnen we een medicijn gaan halen bij een apotheek. Maar ik heb geen pijn dus hoef ik ook niets te hebben. Ik heb meer het gevoel alsof ik 4 uur achter elkaar mijn buikspieren aan het trainen ben geweest. Dat is natuurlijk omdat ze daar langs op 2 plaatsen naar binnen zijn geweest. Maar verder dus geen last. 

Iedereen bedankt die me een spoedig herstel wenst. En ja, ik ga het even rustig aan doen. Geen weipalen, geen bosmaaier, geen weet ik het allemaal wat te zwaar is. Volgens de papieren van het ziekenhuis moet ik het een maand rustig aan doen. Volgens de websites van Nederlandse ziekenhuizen moet dat een week en daarna kijken wat je aan kan. We zien wel en niet al het werk wat hier gedaan kan en of moet worden is zwaar.

Vrijdag moeten we terug, dan gaan de pleisters eraf en krijgen we verdere instructies. De 28ste moeten we dan op controle bij de chirurg. 

Koffie, of in iedere geval iets wat er op lijkt. Hier in het appartement staat een of andere apparaat waar cups in moeten. Maar koffie moet pruttelen en is niet in 3 seconde klaar. Dus het is warm water met een koffie smaak. Daarna ga ik een rondje lopen met Antares, die de trappen in het gebouw liever niet af wil. Trap op geen probleem overigens. We lopen door het parkje vlakbij. In het parkje een muur met 3 puntenen waar water uit komt. Het is niet zomaar een muur maar een mooie. Afgelopen maandagavond, toe we ook een rondje liepen, zag ik er rook vandaan komen. Vandaag maar eens dichterbij gaan kijken. Het water uit de muur is heet. We lopen verder en is zie een stuk grond wat eruitziet als braakliggend, ook daar stijgt rook van het warme water wat er uit de grond komt borrelen op. Dan zie ik ergens een bordje ‘termas As Burgas’, hier was dus ooit een therma.

Als we terug zijn ga ik de auto halen uit de parkeergarage en parkeer hem voor de deur om alles in te laden. Even later rijden we naar huis. Nee, autorijden is geen probleem, dat is net als in een stoel zitten alleen moet je af en toe een pedaal indrukken. En autorijden mag ook gewoon na deze operatie, althans, niemand zei dat het niet mocht. Was het in Ourense warm en bewolkt is het hier in Frean koud en bewolkt met veel wind. Verwarming dus gelijk aangestoken. Verder vandaag nog niets veel meer te melden. Ik denk zo ie zo dat de blogpost van de komende dagen wat korter zullen zijn als ik niet mag doen. Maar geen paniek lezers die opstaan met mijn post en een bak koffie. Ik schrijf wel wat, want er is morgen vast wel iets te melden.

14 reacties

 1. Hoi Rob,
  Zoals ik toen straks al zei, rustig aan en je door Sol laten verwennen en je heb nu de tijd om dat oude theestelletje op te knappen. Dan heb je iets moois om in jullie kast te zetten. Gr. Ma

 2. Hola,

  Gelukkig ligt fase 1 (van het kastje naar de muur en manjana) achter je. Ook fase 2 (kleine revisiebeurt) voorbij. Fase 3 is misschien wel de moeilijkste en dat is “rustig aan” ligt voor je. Jammer dat het weer nu niet echt meezit anders kon je ’s nachts met je telescoop aan de slag. Maar ach alle gekheid op een stokje er zijn ergere dingenen toch in de wereld ! Wij hebben in ieder geval weer gebruik kunnen en mogen maken van ons kiesrecht. Ik ga nu snel naar een kiesbureau om mijn hand en spandiensten in de praktijk te brengen daar heb je niet zoveel conditie voor nodig hooguit wellicht extra laat naar bed.

  Houdoe en hou je haaks

  • Hoi Pa,

   Al was het mooi telescoop weer geweest, had ik er niet mee kunnen werken. Te zwaar. Ik mag de komende twee weken niet meer dan 2 kilo tillen staat in de brief van het ziekenhuis. Telescoop (onderdelen) wegen te veel.
   Maar ik vind wel wat om me bezig te houden.

 3. Fijn te horen dat alles goed is gegaan met de operatie. Nu eventjes wat rustiger aan en dan is alles weer zoals het was. Cuídate mucho 👍

 4. Je hebt het prima doorstaan en de rest komt wel je merkt zelf wel wat je aankunt dat heet luisteren naar je lichaam.
  Mooi oud plaatsje met die warmte bronnen weer wat nieuws ontdekt.
  Spoedig herstel en dat zal zeer zeker lukken,
  José

 5. Leuk je schrijven: voor de lezers met een bakkie, toch elke dag een verhaal. Hartstikke fijn. Haha. Voor jou heel snel beterschap gewenst. Groeten uit Den Helder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *