The Day After

Volgens de bijwerkingen van het Janssen vaccin zou je wat dingen kunnen krijgen. Wij kregen hoofdpijn. Daar moesten we een paracetamol voor nemen was ons vertelt. Die moesten we even gaan kopen bij de apotheek. Sol vraagt in de apotheek om paracetamol en die krijgt ze mee. Thuis nemen we er ieder een. Daarna kregen we denk ik bijwerkingen van de paracetamol. Als we op de verpakking kijken blijkt het paracetamol van 1000mg te zijn. Dat zijn wel hele zware en dat verklaard wellicht waarom wij last kregen van onze maag. Sol is al vroeg moe, wat ook een bijwerking kon zijn, en gaat naar bed. Ik heb spierpijn, kan ook een bijwerking zijn, maar spierpijn heb ik al langer, dus daar kan Janssen niets aan doen. Maar vanochtend zijn we weer tip top.

Volgens de buren gaat het binnenkort regenen, dat zeiden ze gisteravond. Ik zou er dus verstandig aan doen het stookhout wat in de stal zonder dak ligt af te dekken. Daar ben ik vandaag eerst maar mee begonnen. Ooit heb ik tussen het afval wat hier lag een hoop hele grote zakken gescoord. Het zijn zakken waar ze van die rollen droog gras in bewaren. Ik knip ze open zodat ik enorme stukken plastic krijg. Daarvan maak ik een mooi tijdelijk dak. Zo komt het droge hout de natte winter wel door.

Als ik klaar ben met het dak ga ik in de stal, die woonkamer moet worden, opruimen. Nu gebruik ik de ruimte als (zaag)werkplaats. Maar het is er een zooi, alles staat in de weg en eergisteren zakte mijn zaagtafel in. Het is er nu netter, de zaagtafel staat weer op zijn pootjes en ik kan dus verder aan de schuifdeur. Daar kan ik iedere keer maar een klein beetje aan doen, ik heb namelijk niet genoeg lijmklemmen. Dan gaat de telefoon, er is een pakje voor me afgegeven bij de benzinepomp. Voor Sol is een pakje in Chantada en de offerte van de tweede verwarmingsinstallateur is klaar en die wil hem bespreken.

We gaan via de pomp naar Chantada. We gaan eerst maar even naar de installateur. Hij legt alles uit, ook nog even een ander merk (Ecoforest). Een complete installatie van dat merk is echter veel duurder. Klusje voor het weekend om ketels en offertes te vergelijken. Omdat ik niet genoeg lijmklemmen heb gaan we ook even naar de Chinees. De lijmklemmen die ik heb komen van de Action en daar ben ik tevreden over. Die komen ook uit China, dus dan nu bij de Chinees lijmklemmen kopen. 

Thuis ga ik, ondanks de waarschuwing van de buren voor de regen, de planten op de akker water geven. Ik oogst ook nog wat tomaten. Als ik de paprika planten bekijken dan kan over een paar dagen weer paprika’s plukken. Waar gaan we het allemaal laten! En er moet nog veel meer van het land af. In de vriezer en in het vriesvak van de koelkast hebben we geen plaats meer. We denken er verstandig aan te doen nog maar een vriezer te kopen. Sol beld met Expert in Ourense en zegt dat we nog een vriezer willen kopen zoals we er al een hebben. Die komen ze morgen brengen.

4 reacties

  1. Fijn dat het jullie goed gaat, ik werd al onrustig! En leuk dat dr post er nu is Groente kun je ook drogen Heel gezond maar ook veel werk en veel plaats om alles te bewaren Misschien is het zelfs warm genoeg bij jullie Anders heb je daar een ” droog-Maschine” voor nodig Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *