The Day After

Nou, sommige zullen wel een kater hebben na gisteravond alles te laat te hebben gevolgd, andere daarentegen zullen in een feeststemming zijn. De meeste stemmen gelden en in Nederland is er geen vetorecht, dus heeft Geert Wilders gewonnen. Maar ik weet wel hoe dat komt.

Als de rest (CDA, PVDA/GR en D66) vooral de VVD overal de schuld van geeft van zaken waar ze zelf aan meegewerkt hebben in de afgelopen jaren, is er niemand die oplet. Ook Pieter Omtzigt let niet op, die is namelijk met zichzelf een welles nietes spelletje aan het spelen. Eerst wel op geen partij, dan wanneer of wanneer niet een partijprogramma en dan natuurlijk hij zelf, doet ie het wel of doet ie het niet. Ook Pieter geeft de VVD de schuld, maar ook hij was er bij in het CDA. 

Niemand let dus op als Geert Wilders een poezenfilmpje laat maken en vertelt dat je een poes nooit moet storen als die aan het eten is. Dilan Yeşilgöz heeft blijkbaar toch iets opgevangen van het jeugdjournaal en het poezenfilmpje van Geert. Per direct laat ze een kattenluik in de VVD voordeur monteren. 

https://www.tiktok.com/@pvvop1/video/7298794015229512992?is_from_webapp=1&web_id=7304739399287031328

Als Frans Timmermans en Pieter Omtzigt samen lieve woordjes uitwisselen in een één op één debat gaat ondertussen het poezenfilmpje viraal en gaan er meer stemmen op om Geert en de PVV de grootste te maken.

Ineens vind Dilan Yeşilgöz het genoeg en gaat kickboxen met Rico Verhoeven om het kattenluikje weer dicht te maken. Helaas lukt het deze nog gladere vrouw dan Mark Rutte het niet om de katten en poezen buiten te houden.

Frans Timmermans weet het ook niet meer, in Europa mogen er kerncentrales maar in Nederland niet. Wil hij dan uit Europa? Dat zal wel niet. Wel is hij heel erg geschrokken van de uitslag, gisteravond gaat hij ineens voor een menigte, die het toch al met hem eens is, uit zijn dak. Vandaag lees ik een kop op NU.NL dat hij zegt dat vandaag de campagne begint. Oké? Maar we hebben net gestemd, toen jij met Pieter aan het babbelen was voerde de andere campagne. Nu is het te laat en moet je (waarschijnlijk) 4 jaar wachten. 

Als Nederland dus klaar is met de oude politiek, en dat riep iedereen van links tot rechts, dan is het nu tijd voor nieuwe politiek. Geert krijgt het voor het zeggen en zegt er voor iedereen te zijn. Hier in Spanje is in het nieuws dat extreem rechts gewonnen heeft. In een artikel op CNN en de New York Times zag ik ook zo iets voorbij komen. Extreem rechts lijkt me wat overdreven. Rechts + zou ik het noemen. En als iedereen van de schrik bekomen is, en Dilan Yeşilgöz als gladde aal door het kattenluikje naar buiten is gekropen richting Geert dan volgt de rest vanzelf, ook Pietertje. Ben dan gewoon eerlijk als Caroline van der Plas van de BBB, en zeg gewoon gelijk dat je wel mee wil doen. 

Verder zou ik extreem links op willen roepen tot bedaren. Ik heb namelijk nog nooit iemand van extreem rechts met van alles zien gooien naar linkse politici. 

Vast nieuwsgierig op wie ik dan heb gestemd? Op de Partij voor de Dieren om de reden dat zij pro Palestina zijn en ik dat ook ben. Voorgaande keren VVD (vele keren), ooit D66 en PVDA. 

Ga ik nu een nieuwe telefoon uitzoeken, na het barsten van het scherm van een paar weken terug, is de telefoon steeds vreemder gaan doen en deze ochtend stopte hij er helemaal mee. Inmiddels doet hij het weer, maar hij mag reserve telefoon gaan worden na een jaar of 5 trouwe dienst. 

8 reacties

 1. Laten we eerst maar eens afwachten hoe het zich ontwikkelt , nu al met modder gooien en doemdenken heeft geen zin , het volk heeft gesproken en links kijkt op z’n neus zij waren te zeker van hun zaak , als ze de afgelopen 20 jaar ( vanaf Pim Fortuin ) beter geluisterd hadden was het niet zover gekomen met alle problemen van dien.
  Ik zou zeggen leve de goeie samenwerking en ga met een frisse blik naar de toekomst gericht aan de slag met regeren.
  José

 2. Hoi Rob en Sol,
  We zagen het aankomen maar het doet wel zeer. Ik heb altijd gezegd, als Wilders aan de macht komt dan ga ik verhuizen naar een ander land. Maar ja het is tegenwoordig overal wat. Dus blijf ik maar hier en hoop er het beste van. Gr. Ma

 3. Hola,

  Je hebt er wel werk van gemaakt om de verkiezingsuitslag te duiden moet ik zeggen.
  Het is voor een deel eigenlijk heel simpel “De Kiezer heeft gesproken”. dus daar zullen we het mee moeten doen. Zeker voor mij is al wel dat er binnenkort hele grote ijskasten nodig zullen zijn om alle PVV verkiezingsbeloften in te kunnen herbergen. Wat vele vergeten is dat ijskasten bedoeld zijn om iets langer iets vers te houden en vooral te bewaren voor later. Dus op enig moment komt alles toch weer uit de PVV hoed. En eigenlijk weet je precies wat dat is namelijk “een ander de schuld geven” en vooral het slachtoffer spelen.
  Dus word het een regering zonder hem (Geertje) dan ligt dat natuurlijk niet aan hem en word het een regering met hem dan is de houdbaarheid van ijskasten beperkt en trekt hij zelf de stekker er weer uit en ligt het natuurlijk aan de ander volgens Geertje.
  Hoe soepel kiezers verhuizen heb je dit jaar heel goed kunnen zien. In het voorjaar was de Boze Boeren Beweging (BBB) omgerekend goed voor 33 kamerzetels, nu -25 zetels dus.
  Als dergelijke partijen conseqent zijn moeten o.a. alle arbeidsmigranten geweerd worden en die er zijn weg. Dus mag de hele economie instorten van hen.
  Ik stop met mijn zienswijze en wens iedereen een eigen zienswijze maar wel graag dat je ieder mens als mens blijft zien en ook zo behandeld.

  Houdoe

 4. We zullen gewoon moeten afwachten tot er een kabinet is gevormd en ze alles in hopelijk goede banen gaan leiden. We moeten het accepteren dat Geert nu de grootste partij is geworden.

 5. Tja, wat zal ik eraan toevoegen. Het is zoals het is. Persoonlijk zou ik nooit op een politicus stemmen die heult met de UN Agenda Sustainable Development Goals en het World Economic Forum, zoals bijvoorbeeld Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Ze is trouwens geen echte politica, maar meer een klimaat-activiste; loopt ook weg met Greta Donderberg. Daarnaast is ze dikke vriendjes met Huub Bellemakers, Marieke van der Plas. De laatste is de partner van ex-minister Sander Dekker. Van der Plas was directeur van de KNGU (turnbond) waar ze het veld moest ruimen vanwege misstanden met topturners. Nu is ze directeur van de Rutgers Stichting die helemaal pro enge porno-lectuur is voor kinderen op de basisschool. Al deze mensen vormen 1 kliek die niet kosher bezig is. Ze hebben ook kennis van ernstige kindermisbruikzaken, maar ze doen hun mond niet open.
  En dat Ouwehand ook voor Free Palestine is verwondert mij natuurlijk niet. Alle linkse clubs zijn voor Hamas. Maar goed. Dit is mijn mening over de PvdD. Een doodenge club.

  • Hallo Marian,

   Vooropgesteld UITERAARD iedereen zijn mening maar toch wil ik nu een kleine kantekening maken met je laatste opmerking “alle linkse clubs voor Hamas”.
   Ik ken geen, wat je noemt linkse clubs, die voor Hamas zijn. Voor een vrij Palestina zijn is totaal iets anders. Wie is in beginsel niet voor vrijheid voor ieder volk en verwerpt onderdrukking?

   Vredegroet zou ik zeggen,
   Ton

   • De Israel-Palestina-kwestie is veel te ingewikkeld om zo maar te stellen: ´Wie is niet voor een vrij Palestina?´ Was het maar zo eenvoudig. Wat me vreselijk tegenstaat is dat die demonstranten klakkeloos de slogan van Hamas hebben overgenomen: ´From the river to the sea, Palestine shall be free´, implicerend dat er geen plaats is voor joden. Dat staat ook in het handvest van Hamas. De enige joden die in HUN Palestina mogen blijven zijn de joden die al voor 1948 daar woonden. Daar zijn nog weinig van over! De rest moet dus verdwijnen volgens Hamas. Hamas wil geen twee-staten-oplossing. Ze willen de vernietiging van de staat Israel. Dus daar pleiten die Nederlandse demonstranten voor. Volgens mij hebben ze geen ene clou van wat ze schreeuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *