Terug Naar Galicië

Om half 3 staan we vandaag op om rond 4 uur te vertrekken uit Nederland. We laden het laatste nog in de auto, ontbijten, zetten koffie voor onderweg en als mijn vader en moeder ook wakker zijn doen we nog een bakkie. Dan is het tijd om te vertrekken, altijd even moeilijk.

Onderweg gaat het als een speer en met een klein beetje oponthoud bij Parijs nemen we de eerste pauze na Parijs rond een uur of 9. Tanken, koffie en een plaspauze voor ons en de hondjes, die het overigens prima vinden achter in de auto in ieder een eigen mandje en onder een dekentje.

Tussen Parijs en Bordeaux in is het niet veel meer dan asfalt, tol en tanken. Omdat we een keer een beetje een langere pauze hebben gehouden en bij Parijs dus wat oponthoud hadden komen we midden in de spits aan in de omgeving Bordeaux. Over de laatste 50 kilometer hebben we ongeveer even lang gedaan als de 100 kilometer daar voor. De navigatie gaf voor de spits nog aan dat we tegen half 5 bij het hotel zouden zijn, maar dat is ruim een uur later geworden.

Zoals ik de vorige keer al schreef is het hotel niet zoveel, maar voor een nachtje is het prima. Er staat zelfs een speciale kast voor honden, althans dat maken wij er van als we de mandjes achter uit de auto halen en in de kast in de kamer zetten. Antares en Foskie vinden het zo te zien prima.

Een restaurant heeft het hotel niet. Er staan automaten waar je wat uit kunt halen. Wij hebben er ons avondeten uit gehaald. Het lijkt een beetje op eten wat je in een vliegtuig krijgt en ik moet zeggen dat mijn aardappelpuree met gehakt en worteltjes best te doen was…. net als in een vliegtuig.

Zo nog even een rondje met Antares en Foskie en dan weer naar bed om morgen vroeg aan het tweede deel te beginnen van de rit.

We hebben het de afgelopen dagen prima naar ons zin gehad!! Iedereen die daar aan bijgedragen heeft bedankt!

7 reacties

 1. Hola,

  fijn te horen dat de 1-e helft van de reis naar het “paradijs” erop zit en goed en veilig is verlopen. Nu morgen de 2-de helft nog om in het land van manjana aan te komen.
  Wij hadden het er vandaag maar “druk” mee om ons nestje terug te veroveren. Resultaat…..gelukt.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ik had al een hele brief geschreven en druk op het verkeerde knopje en alles weg. Nu dus een korte versie. Fijn dat alles zo goed is gegaan nu morgen nog en dan weer lekker thuis. Wel uit kijken . De hondjes mis ik al. Welterusten. Ma

 3. fijn dat de eerste helft van jullie terugreis goed is verlopen nu even lekker slapen en morgenvroeg de tweede helft dat gaat goed komen een goede reis verder en welkom thuis.

 4. Goedemorgen , weer fijn verder onderweg naar het fijne Frean !
  Wat schattig , de hondjes in de “hondenkasten”!😍
  Ze vinden het idd wel prima zo te zien , heerlijke honden. Als de “roedel” maar bij elkaar is , vinden ze het prima.
  Jullie rijden allang weer natuurlijk , wensen weer een voorspoedige 2e dag toe . Toi , toi , toi !
  We denken aan jullie , dat schiet altijd goed op . 😉👊👍👋🚗🚚🙋‍♀️🙋‍♂️. Vanavond te moe voor deze blog …geen probleem ,kunnen het ons helemaal voorstellen , zien we het later wel.
  Heel veel succes !
  Groet . 👋👋🦮🐕‍🦺

 5. Wat zijn het toch een schatjes om te zien Antares en Foske en wat gedragen ze zich voorbeeldig. Thuiskomen is ook weer fijn, vooral als je goede herinneringen hebt kunnen verzamelen door het verblijf bij familie en vrienden. Veilige reis verder en ik zie uit naar jullie verdere avonturen.

 6. Hola Als ik dit lees zijn jullie allang thuis, neem ik aan. Heerlijk dat je jullie moeder zo verrast hebben en het zo fijn hadden. Maar thuis komen is ook heerlijk. Vanuit een zonnig Benijofar wens ik jullie een fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *