Iedereen bedankt voor de felicitaties met de kittens.

Ik had gisteravond geen zin meer om de blogpost aan te passen en daarin te vertellen dat ik, voor ik weer ging werken, Terra nergens zag. Bij een blik in de beerput trof ik haar aan op dezelfde manier als Julio nog geen week geleden. 

Terra is dus niet meer. Terra was de afgelopen week van slag. Wilde binnen als ze buiten was en als ze binnen was wilde ze ook weer naar buiten. Ze probeerde met Antares en Foskie te spelen en soms lukte dat. Maar het was duidelijk dat ze wat miste. Het lijkt er op dat ze een opening gezocht heeft om bewust in de beerput terecht te komen.

Ze liggen nu naast elkaar begraven.

Ons gezond verstand zegt natuurlijk dat Cleopatra hier niets aan kan doen. Ons gevoel zegt wat anders. Cleopatra is een lieve kat, maar die kan niet blijven. We willen niet telkens aan Julio en Terra herinnerd worden als we haar zien.

Er kwamen bij de post over Julio wat adviezen over hoe de beerput te beveiligen. Die worden niet gewaardeerd en deze keer verwijderd.

28 reacties

 1. Hola,

  Heel jammer dat binnen 1 week alle twee jullie katten het zelfde lot hebben moeten treffen.
  Kon bij de eerste nog verondersteld/bedacht worden dat het de schuld was van de huidige moeder dan gaat dat in direkte zin nu niet op. Dat het gevoel bij jullie anders kan zijn snap ik wel maar kan een hormoonrijke aanstaande moeder dat allemaal toegerekend worden vraag ik me af.
  Een gemarkeerde plek maken is bedoeld als “blijvende” herinnering en drukt je steeds bij het aanschouwen op wat gebeurd is.
  Dat bij alles wat je schrijft zijn er wel eens mensen zijn, ik ook soms, die goed bedoelde adviezen geven is volgens mij alleen maar positief bedoeld. Of jullie er wat mee kunnen of willen doen is natuurlijk aan jullie zelf maar mag je volgens mij nooit zien als verwijtend bedoeld.

  Houdoe

 2. Beste Sol en Rob , weet eigenlijk geen woorden voor jullie verdriet ! Ze wilden blijkbaar samen blijven . Hier kan niets en niemand wat aan doen.
  Wens jullie heel veel sterkte toe. Ze hebben samen een mooie plek .
  Dank voor de lieve foto’s .
  😘😘

  • Hoi rob en sol

   Geen woorden voor maar terra wilde blijkbaar bij julio zijn. Ze leef waarschijnlijk aan een 💔Ik wens jullie heel veel sterkte en fijn dat de ouders van Sol er zijn dan hebben jullie wat afleiding. 😘😘

 3. Wat een ellende zeg, twee katten met hetzelfde lot binnen een week, sterkte!
  Loopt er buiten niet een of ander wild dier rond die ze opgejaagd heeft?
  Katten zijn niet gek, die lopen daar niet zomaar in denk ik dan maar.

 4. Oh wat vreselijk om die 2 lieve dikke maatjes in zo’n korte tijd te moeten missen, maar het is duidelijk zij waren zo gehecht aan mekaar en konden niet zonder mekaar, katten kunnen echt treuren , toen een van de 2 katten van ons gestorven was heeft die andere in huis gezocht naar zijn maatje en ging telkens op de plekken liggen waar ze altijd samen waren het heeft een klein half jaar geduurd ze waren 18 jaar lang samen geweest.
  Ik deel in jullie verdriet en misschien helpt het wel om 2 kittens te nemen waar je vanaf het begin veel vreugde kunt beleven , en eenmaal een katten huis de vreemde katten weten jullie te vinden, is bij ons ook gebeurd er kwamen telkens katten bij ons kijken en na 2 jaar hadden we een hele verwaarloosd katertje opgevangen en hebben we weer 18 jaar plezier van gehad .
  Lieve groet,
  José 😻

 5. Hoe bizar is dit
  Wat verdrietig
  Kennelijk gaat er meer om in doe kattenhoofdjes dan wij denken
  , net als een zwaan die niet zonder haar partner kan
  Sterkte , wat zal
  T vreemd zijn geen katje meer
  Dikke knuffel voor jullie

 6. Ik ben volkomen sprakeloos. Hoe is dit in godsnaam mogelijk? Twee poezen die in 1 week tijd op dezelfde manier overlijden! Ik voel heel erg met jullie mee. Heel veel sterkte met dit verdriet.

 7. Jee Rob, dit verzin je niet, ik kan me voorstellen dat je op deze manier tegen Cleopatra aan kijkt. Als de energie niet past moet je er iets mee. Veel wijsheid gewenst met de beslissing.

 8. Ja triest ik dacht misschien is ze toch op zoek gegaan naar haar maatje, gedacht daar moet ze toch zijn. We weten maar nooit wat er in zo’n kattenkopje opgaat. Jammer hoor, jullie waren toch aan ze gehecht.

 9. Sluit me bij de reacties op dit verdrietige nieuws aan. Woorden zijn onvolkomen om het gevoel weer te geven. Moed en afleiding gewenst om de draad weer op te pakken.

 10. In en in triest jullie katjes op dezelfde manier verliezen in een week. We sluiten ons bij de rest aan en wensen jullie heel veel sterkte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *