Terra, Julio en Knoflook

Gisteravond …. de telescoop heeft het weer prima gedaan en dat heb ik allemaal vanuit een luie stoel binnen kunnen volgen. Tot zo ver de telescoop.

Sol is gisteren een bedrijf op het spoor gekomen wat misschien wel eens interesse zou kunnen hebben in ons bos. Nee, we gaan het bos niet verkopen of zo. Alles bij elkaar opgeteld hebben we 2,511 hectare bos. Het bedrijf wat Sol op het spoor kwam blijkt iets te doen met CO2 rechten, en met die rechten zouden we iets kunnen verdienen. Worden we nu slapend rijk? Bestaan er echt geldbomen? Dat moeten we uitzoeken. Maar zoals we nu begrijpen zouden we dus wat kunnen verdienen en mogen we nog steeds in ons bos lopen en ook als we een boom nodig hebben als stookhout is dat geen probleem. Natuurlijk niet het hele bos kappen 😉 Later meer hierover.

In het weiland achter ons huis ligt een stapel hout. Dat licht er al een tijdje en het is afvalhout van de verbouwing (allemaal onbehandeld) en tuinafval. De stapel ligt er al een tijd, het plan was afgelopen najaar een stookvergunning te regelen. Maar was het in september nog te droog en leek het ons niet verstandig om met vuur te gaan spelen, was het in de maanden daarna te nat om met vuur te kunnen spelen. Maar nu moet de stapel weg vinden we en omdat het de komende dagen nog mooi weer is heeft Sol even met de gemeente gebeld voor een vergunning. Geen probleem, maar we moesten de vergunning wel wel even laten maken op het gemeentehuis. Dus even snel naar A Barrela om de vergunning te tegelen. We vinden het wel vreemd dat we nu naar het gemeentehuis moeten. We gaan nu voor de 3e keer stoken en het is nu 3 keer anders geregeld. Vanaf donderdag hebben we 6 dagen om een keer te mogen stoken.

Afgelopen jaar wilde we knoflook planten op de akker. Maar dat blijkt niet te gaan als het april is. Knoflook moet blijkbaar in december, januari of begin februari de grond in. Vandaag is het nog net januari. Op de akker ga ik ‘s morgens aan de gang. Eerst moet er een stuk schoongemaakt worden. Het gras en onkruid moet er af. Dan moet het omgespit worden. Dat doe ik twee keer, een keer van links naar rechts en een keer van voor naar achter. Moet dat zo? Geen idee, ik doe het zo. Daarna ga ik er met de 5 tand cultivator doorheen van de vader van Clemie. Daarmee maar ik de klonten grond nog wat kleiner en daarna moet het allemaal netjes geraakt worden. Liefst heb ik het allemaal waterpas, maar dat gaat niet.

Daarna kunnen de tenen knoflook in de grond. Een week terug hebben we al knoflook gekocht bij een zaadgoed winkel in Chantada. Ik dacht iets speciaals mee te krijgen, maar de knoflook om te planten is gewoon dezelfde als die uit een supermarkt. Als als de meeste knoflook in de grond zit is het nieuw gemaakt bedje vol, op een rij na daar probeer ik de venkelzaadjes nog maar eens een keer te planten. Hopelijk hebben we over een tijdje verse knoflook en venkel.

Als ik mijn tuingereedschap op wil gaan ruimen blijkt Xavier in onze tuin in worden bezig te zijn. Dat wat ik ‘s morgens op de akker met de hand heb staan doen, is hij aan het doen met een tractor en een machine. Er moet nog iets gedaan worden en daarna is het zaak dat Sol en ik (fruit) bomen uitgezocht hebben die we in de tuin willen hebben. Als Xavier en ik een praatje staan te maken roept Sol dat we naar de dierenarts moeten.

Terra en Julio zijn klaar. Als we aankomen treffen we een Julio, die eigenlijk Julio Iglesias heet, zonder balletjes. Hij miauwd nog niet, maar dat moet straks met een hoger toontje zijn 🙂 Terra ziet er zielig uit. Het lijkt alsof de verdoving nog niet helemaal is uitgewerkt, haar achterpootjes doen nog niet zo veel. Thuis laten we ze eerst nog even in de auto staan. Na een tijdje maken we de schuur klaar als ziekenboeg. De kat die aan is komen lopen denkt dat zij nu de baas is. Nou, daar denken Sol en ik dus anders over en als we klaar zijn met Terra en Julio, die toch wel veel aandacht willen, jagen we de andere kat voor komende nacht naar buiten en zorgen we ervoor dat er geen kat de schuur in of uit kan. Zo weten wij dat terra en Julio niet buiten gaan rondspoken en dat ze het binnen in de schuur rustig hebben.

13 reacties

 1. Hola,

  Allereerst sterkte voor de patienten en hou ze voor de zekerheid maar even binnen in de schuur.
  Ook al verwachten jullie waarschijnlijk niet dat je nu slapend rijk gaat worden met je CO2 rechtenverpachting het zou wel leuk zijn als de geldbomen tot in de hemel zouden groeien. Dat jullie nog eens in zoiets handel zouden gaan bedrijven maar zo zie je maar. Ik weet zeker dat er iemand in Zwartenberg apetrots van deze blog gaat worden. Succes verop in deze week met het pyromaan spelen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Van CO2 handel voor paritculieren hedden wij nog nooit gehood. Maar dit bedrijf is er in gespecialiseerd. Eigenlijk ook wel logisch dat als je prive een bos heb je er wat mee kan verdienen aan de CO2 opname. ….apetrost… daarom schreef ik dat ook 😉

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ik heb vandaag een paar keer aan die 2 katjes moeten denken, Het is net of ze zat zijn maar morgen zijn ze al een stuk beter. Leuk dat je knoflook heb gepland. Ik heb ook wel eens gerookte knoflook gezien , ruikt heerlijk. Het beste met de ziekenboeg. Gr. Ma

 3. Goedenmorgen , fijn dat de katten nog een nachtje over mochten blijven . Nu lekker in hun eigen schuur en idd hou die andere maar op afstand . Sterkte voor de patiëntjes .
  Ahaa toch lekker in de “moestuin” aan het werk geweest ! Nu helemaal zin in de Lente. Fijn dat Javier de boomgaard/tuin al pootklaar gemaakt heeft . Succes met het uitzoeken van de bomen ! En hipende op al een kleine oogst dit jaar .
  Succes met pyromaan spelen , hoop voor je dat het hout droog genoeg is.
  Groet. 👋👍🙋‍♂️🙋‍♀️😂👊

  • Hallo Antoinette,

   Sol moet nog even een lijstje maken met bomen die ze graag zou willen, maar of die al iets geven dit jaar weet ik niet. Ik heb geen verstand van bomen 🙂
   Als je de fik een beetje helpt komt dat helemaal goed. Laatste keer was het ook nattig.

 4. Fijn dat de katjes weer thuis zijn en nu mogen herstellen. Zeker een paar dagen binnenhouden en de andere poes buiten houden. Ben al heel benieuwd naar de oogst van je knoflook en venkel. En heel nieuwsgierig naar de keuze van jullie bomen. Verder wens ik jullie een leuke dag verder.

  • Hallo Mieke,

   We zijn ook blij dat het gedaan is, komen we in iedere geval niet met een netje te zitten…. hoe leuk ook die kleine katjes zijn. De kat die aankwam lopen denk dat zij nu de baas is en wil daarom verchten met Julio. Als dat te vaak gedaan word laden we de kat op en gaat ze naar de een of andere opvang….. eigen katten gaan voor natuurlijk. Afgelopen jaar is de venkel oogst mislukt. We gaan het zien dit jaar

 5. Geniet elke dag van het lezen van jullie avonturen en de verhalen over de huisgenoten. Wat een schatjes zijn het. Vuurtje stoken: ruimt de boel lekker op. Groetjes uit Albatera.

  • Hallo Margiet,

   Daar doen we het voor. Gisteren kregen we een berichtje van de mensen die afgelopen zondag op de koffie waren dat ze gegen kennissen van hun gezegt hadden dat ze bij ons op de koffie waren geweest. Die kennissen hedden dat al gelezen. Grappig toch.

 6. En zo zijn de patiëntjes weer heerlijk thuis, na een paar dagen zal het wel beter gaan. Leuk dat ze gelijk met het baasje mogen uitzieken. Ik snap alleen niet zo veel van dat hout verbranden. Is misschien wel heel erg dom maar kunnen jullie dat niet in de kachel of oven verbranden? Ok een palletkachel kan ik begrijpen, zal wel weer een kromme gedachten van mij zijn. Leuk lekker fruitbomen, maar nog even wachten de vorst is nog niet helemaal weg. Succes met het mini knoflooktuintje. Tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Het was wel een beetje zielig om de katjes zo te zien, helemaal ontdaan. Het hout. Het hout wat uit het huis komt, oude plafond balken en zo, zit vol met houtworm en spijkers. Dat willen we liever niet bewaren om het daarna op te stoken. Al het snoeiafval is weer te klein om te bewaren. Als ik bijvoorbeel dikke takken van een boom zaag bewaar ik het hout tot ongeveer 5 centimeter dik, maar als we daar dan weer heel veel vanhebben gaat het op de brandstapel

 7. Nadat wij zondag in Denia zijn aangekomen hadden wij geen internet dus lag ik achter met het lezen van de blogs, inmiddels heb ik alles ingehaald dus gelukkig weer van alles op de hoogte, fijn te horen dat het met de katjes goed is afgelopen en als je ziet hoe close ze zijn , geweldig het lijkt dat ze mekaar troosten en echte maatjes zijn en daar moet een bazige kat niet tussenkomen, dus …
  inderdaad maatregelen nemen .
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *