Terra En Julio Gaan Verhuizen

Terra en Julio zitten als zo lang als we ze hebben in een reiskooi van Antares. Maar ze worden groter en met een doos om zich in te verstoppen, een bakje kattengrit, voer en water blijft er voor die twee niet veel plaats over om te spelen. We willen nog niet dat ze los gaan omdat ze nog te klein zijn. Als ze loslopen krijgen we ze natuurlijk ook niet meer te pakken en Julio moet toch nog echt 3 keer per dag crème in zijn oogjes hemmen en moet eens in de 2 dagen met speciale shampoo gewassen worden. Dus nog niet los maar wel een grotere kooi.

Maar eerst even terug naar gisteravond. Het bestelde vet voor de telescoop is binnen en ik ben gelijk de telescoop in elkaar gaan zetten. Alles verloopt vlotjes. Dan kan ik gaan testen en dat gaat niet gelijk goed. Maar dat was ook te verwachten, alles is uit elkaar geweest en moet opnieuw worden afgesteld. Daarna met de handbediening getest en dat gaat nu goed. Daarna met de laptop en dat gaat minder goed. De laptop wil niet opstarten. Hij start en er komt wat in het scherm en dan hoor ik een tik uit de luidsprekers en hij gaat weer uit. Soms start hij uit zichzelf op en gaat weer uit. Maar dan gaat hij uiteindelijk gewoon aan en kan ik de telescoop met de software testen en ook dat gaat goed. Ik weet nu al dat ik de telescoop nog verder moet testen en afstellen, maar dat is iets wat pas kan als het donker en onbewolkt is. 

Weer terug naar vandaag dan. Ik begin met opruimen in de stal waar de koeien van de buren staan. Ik had ze verteld dat ik geen open zakken voer meer in de stal aan uit wilde hebben. Maar gister stond er toch weer een open zak. Vandaag plaats gemaakt in de stal, daar een pallet weggelegd en er alle zakken die nog in de stal aan huis stonden op weg gezet. De kapotte pallet waar het eerst op stond uit elkaar gehaald en klein gezaagd tot stookhout. Het stookhout wat ik al een keer klein gehakt heb ruim ik ook op, dat komt in het voorportaal naast de trap te liggen. Zo kunnen we er makkelijk bij als we komende winter het fornuis willen stoken. 

Dan moet ik plaats maken in de schuur om er een nieuwe (tijdelijke) kooi maken voor Terra en Julio. Ook moet er plaats gemaakt worden op zakken pellets weg te tassen. Pellets worden alsmaar duurder en het goedkoopste adres op het moment is de Aria waar een zak nu nog net geen 7 euro kost. Daar waar we normaal komen kan helemaal geen prijs geven. Gisteren met de buurman afgesproken een pallet van 77 zakken te gaan halen. Goed, nu er plaats is kan ik aan de gang met het maken van nieuwe huisvesting voor Terra en Julio. Van een pallet ga ik wat moois maken. Het is een dichte pallet en daar maak ik zijkanten aan van MDF plaat. Bij de ferreteria ga ik gaas kopen en maak daar een bovenkant van en een voorkant. De voorkant is ook gelijk de deur om er in te komen. 

Als het allemaal klaar is en er wat dingen in staan kogen Terra en Julio er in. Het is allemaal even wennen, maar als ze dan eenmaal gewend zijn is het toch wel leuk in hun nieuwe optrekje getuige dit filmpje.

Ik ruim nog wat spullen op en verwacht eigenlijk de buurman onderhand met een tractor en aanhanger. Het is nu 18 uur 40 en we hebben nog niemand gezien. We kennen het begrip Spaanse begrip mañana mañana, maar mañana bestaat niet als het voor hen is en mañana zijn de pellets weer duurder! Morgen regelen we het zelf. In twee keer heb ik een pallet ook met de aanhanger thuis. 

Verder met de laptop van de telescoop. Ging hij gisteravond nog een keer aan, gaat hij vandaag helemaal niet meer aan. Daar ga ik maar eens aan verder werken als we gegeten hebben.

16 reacties

 1. Hola,

  Niet leuk natuurlijk als je afspraken maakt en het word dan weer manjana of zoals met de zakken voer niet nagekomen. Helaas kom je wel eens dingen tegen dat je afhankelijk bent van iemand anders. Maar zoals je zegt morgen 2x op en neer met de aanhanger en je de 77 zakken pellets ook thuis. Natuurlijk zijn Spaanse prijzen anders maar hier kosten de pellets bij de bouwmarkt al 9,95 Euro (15 kg zak) en bij een kachelzaak in Breda al 12,50 Euro. Ik zou zovast maar extra bomen rooien in jullie bos om voldoende hout voor de keukenkachel te hebben.
  Het nieuwe kattenverblijf ziet er weer puik uit en inderdaad zo te zien hebben ze het naar hun zin.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Voor een zak 15kg hebben wij nu 6,95 betaald. Bomen rooien heeft geen zin, zie zijn nat en kunnen deze winten niet opgestookt worden. MAar we hebben nog een hoop liggen in de stal zonder dak

   • Hola,

    Dat begrijp ik dat je nog veel stookhout hebt liggen maar nu bomen uit het bos halen is natuurlijk bedoelt voor de volgende winter en niet voor de komende natuurlijk. Altijd ruim vooruit denken toch.

    Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Wat is dat leuk om te zien die katjes maar volgens mij zou je ze ook een voor een in de schuur kunnen laten rennen. En er wel zelf bij blijven. Jammer van de buurtjes . Maar ja dat wist je al een beetje. Maar hun nieuwe verblijf ziet er goed uit. Gr. Ma

  • Goedemorgen , wat geweldig het nieuwe kattenhuis ! Terra heeft het wel heel erg naar haar zin en zeer uitdagend naar Julio . Helaas is Julio nog niet zo ver , eigenlijk maar goed ook anders was het huis gelijk alweer te klein.
   Heel veel succes om je telescoop aan het werk te krijgen , dat hij doet wat hij zou moeten doen . Gaat vast wel lukken !
   Hopelijk heb je genoeg pellet-zakken en kunnen jullie de kou aan straks . Veel succes met alles.
   O ja , dat kookeiland is nu al super , lekker veel afzetruimte. Top. Fijne dag. Groet . 👍👊👋🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

 3. Wat een mooi nieuw verblijf voor de katjes maar hoe doe je dat als je schoon moet maken en je ze toch in de kooi moet houden?
  fijn dat je telescoop al weer in elkaar zit, nu die verdomde computer nog van zijn kuren afhelpen.
  Fijne vrijdag verder

 4. Mooie kooi en prachtig te zien dat ze beiden nu ruimte hebben om te bewegen goeie voorbereiding om te jagen.
  Julio zal wat langer tijd nodig hebben maar dat komt wel hij zal wel aanhankelijker blijven omdat hij goed verzorgt werd/ wordt door jullie , dit is onze ervaring.
  Groetjes,
  José

 5. Wat een prachtig onderkomen voor de katjes
  Nu misschien nog groot maar straks als ze eruit mogen is de wereld nog groter
  Ja die zakken pellets ik heb er ook een staan in mijn atelier en wat zijn die duur geworden zoals bijna alles in Nederland
  En ja 1050 kg is altijd voordeliger om in een keer te kopen
  Wachten op een ander is altijd frustrerend
  Snap niet dat men dat niet begrijpt afspraak is toch afspraak zou je zeggen
  Maar goed vertil je niet met de zakken
  Groetjes Françoise

  • Hallo Francoise,

   Normaal is het voor ons ook geen probleem. Maar als de buren iets aan ons vragen moet het het lieftst ook gelijk. Daar komt bij, dat ik niet vroeg, maar hij voorstelde. Gelukkig zijn andere hier in de buurt niet zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *