Te Vroeg

Ik weet niet waarom, maar het is half 3 en ik kan niet meer slapen. Als het 4 uur is ga ik maar uit bed. Douchen, eten en koffie. Er zijn al wat reacties op het blog van gisteren. Judith schrijft een reactie en daar reageren er een aantal op. Bij deze bedankt voor jullie reacties. Ik reageer ook en zeg dat ik Judith een mail zal sturen met foto’s. Ik heb toch tijd zat want op dit tijdstip kan ik niet veel anders doen dan wat computeren. Als ik de uitgebreide mail verstuurd heb ga ik aan foto’s werken die ik in 2019 niet helemaal afgemaakt heb. Nu zijn ze klaar.

In 2019 heb ik ‘s nachts bij de hunebedden gefotografeerd. Niet bij allemaal maar bij de nummers D52, D53 en D54. De laatste twee staan vlak bij elkaar. Toen ik daar aan het fotograferen was kreeg ik ook bezoek van de politie. Wat zijn wij aan het doen? Nou, wij zijn aan het fotograferen. Daarna gingen ze weer en fotografeerde ik weer alleen. Hier de startrail foto’s van de 3 hunebedden.

Later op de dag ga ik eerst het afval stro uit de stal ruimen. Dat moet naar de houtwal in het bos. Daar ligt het niet in de weg, en hopelijk zijn er diertjes die er wat aan hebben. Als dat gedaan is trek ik wat onkruid uit de achtertuin. Daar groeien plantjes die eigenlijk best mooi zijn, heel het jaar groen met paarse bloemetjes. Maar waar ze staan wil ik ze niet hebben want ze groeien de cement kapot. Maar langs de rand van de akker aan de kant van de weg staan ze prima. Ik knip ook nog wat klimop achtig stuk op een andere plaats wat ook aan de rand van de akker mag groeien. Het idee is dat het er voor zorgt dat we over een paar jaar geen gaas meer van de afrastering zien maar deze planten. En hopelijk groeit het ook de braamstruiken kapot. Ik heb nog wat stukken over dus die steek ik er en der in de grond bij de houtwal in het bos.

Als ik een ronde aan het lopen ben met Orion krijg ik een antwoord op mijn mail van Judith. Ze is het duidelijk niet met onze beslissing eens. Maar goed dat kan en mag, geen discussie verder Judith is het niet met ons eens en ik heb wel wat beters te doen dan een discussie aan te gaan. Orion en ik lopen door en we wandelen lekker door het bos, hij geeft de richting aan en ik volg. We lopen lekker over weilanden van anderen, weilanden waar ik nog nooit geweest ben.

Het is hier een zonnige zondag, ik heb eigenlijk niet zo heel veel gedaan verder. Ik ben hier en daar een beetje aan het prullen geweest.

12 reacties

 1. Hola,
  Een discussie kan leerzaam zijn als 2 partijen open staan voor elkaars mening. Maar een discussie met 1 partij die bijvoorbaat vind dat alleen hij of zij alleen maar gelijk heeft is zinloos en verloren energie en tijd.
  Dan zijn hunnebedden een gewilder object. Die daar ooit ondeer gelegen hebben zulen hun mening nooit meer geven. Wel hele mooie foto’s trouwens. Dat niet kunnen slapen op tijden dat je het graag wil heeft met innerlijke spanning te maken en logisch op dit moment. Sterkte morgen.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Je vader heeft voor mij de reacties voorgelezen, Heel luxe en fijn dat er zoveel steun is. Ik hoop dat het voor jou en Sol een beetje mee zal vallen. De foto’s zijn weer geweldig. Gr. Ma

 3. Ik begrijp het problem met Orion. Wij hadden twee honden en een kat. Toen we één van de honden helaas moesten laten inslapen, besloten we een weer een andere te nemen. Wij naar het honden-asiel, waar we een hond mee kregen, die ruimte nodig had. Wij wonen in een vrijstaand huis met een erf er omheen en dat zou dus ideaal zijn. Jammer genoeg wenste de nieuwe hond de kat niet te accepteren en joeg die steeds op, in huis en ook buiten. De kat was op dat moment al meer dan tien jaar bij ons en dan moet je toch beslissen om de hond terug te geven, hoewel tegen het zere been van het honden-asiel. Ik heb dus alle begrip dat jullie hebben besloten om Orion terug te geven.

 4. Dag Rob en Sol, Sterkte voor morgen jullie hebben alle mogelijke gedaan voor Orion maar het mocht niet baten. Waarschijnlijk is er iets in zijn verleden gebeurd dat ervoor zorgt dat hij zo destructief blijft. Wat prachtige fotos, heel mooi zijn ze. De plantjes met paarse bloemetjes zijn Vinca major – maagdenpalm – het is winter hard en blijft groen, eigenlijk meer een bodembedekker dan een klimmer. lieve groetjes Biddie

 5. Goeiemorgen, als Judith het nog niet begrepen heeft na al die reacties dan ..nou ja ik heb al eens geschreven , verspilde energie Rob en Sol,
  Fijne week,
  José

 6. Mooie foto’s en dat plantje zal het best ergens anderes goed gaan doen. Heel veel sterkte vandaag.
  Maar of het de braam kan onderdrukken dat betwijfel ik een Braam is een sterke groeier.Fijne dag nog verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *