Te Conserveren Inkomen

Vandaag moeten we even naar Chantada, Antares moet op controle komen bij de dierenarts. En het is maar goed ook dat we ergens naar toe moeten, want mijn kont doet zeer. Ging het allemaal weer beter en is de paarse kleur aardig aan het wegtrekken, blijkt dat toch nog niet alles kan en dat merk ik nu. Dat gesjouw het stenen die misschien wel 80 kg wegen op een steekwagentje voor een trapje en dan gisteren het demonteren van pallets en er een tafelblad van maken heeft geen goed gedaan. Voor mijn gevoel kan ik afgelopen nacht geen 15 minuten hetzelfde blijven liggen. Dus! Mooi dat we naar Chantada moeten.

Als we bij de dierenarts in de omgeving parkeren, weet Antares al hoe laat het is. Ze wil de auto niet uit en als we naar de praktijk lopen wil ze daar uren over doen. Als we binnen staan staat ze te trillen en niet zo’n beetje ook. Iemand die ook binnen staat zet dat zij het wel heel koud moet hebben. Waar wij dus op antwoorden dat ze bang is, onze stoere Schnauzer. De dierenarts stelt wat vragen, voelt hier en daar aan Antares en dan kunnen we weer gaan. Nog even langs de slager en Antares en ik lopen terug naar de auto. Sol gaat nog even naar de supermarkt en de Chinees. Daarna rijden we weer naar huis.

Ik moet iets gaan doen waar ik niet veel zin in heb, maar het moet gebeuren. Ik moet pensioenverzekeraars gaan bellen en vragen naar het ‘te conserveren inkomen’ wat dat ook moge zijn. Ik ben Aegon en leg uit wat ik nodig heb. Komt er aan meneer, zegt de man aan de telefoon. Heeft u anders nog vragen? Ja, wat is het te conserveren inkomen? Na de uitleg van de man bedankt ik heb en hang op, daarna gaan de krekels in mijn hoofd, als het over het conserveren van inkomen gaat en de belastingdienst, verder met tjilpen. ….of laat ik ook moeilijk doen, de krekels gaan verder met stridulatie, weet ook niemand wat dat betekent. Zo bel ik nog een 3 pensioenverzekeraars en alles komt per mail en post deze kant uit. 

Antares en ik gaan een rondje lopen. We gaan naar het weiland in het bos. Een tijd terug ben ik daar erg druk in de weer geweest met de bosmaaier. Dat was om het voorwerk voor de buurman te doen die er met de tractor en maaier overheen moest gaan om alles aan braamstruiken goed klein te maken. Maar dat is dus nog steeds niet gedaan. Later vandaag eens vragen of dat het iets is wat ik gewoon even kan doen. Moeilijk is het volgens mij niet, maar ik wil het graag gedaan hebben anders ben ik voor niets bezig geweest. Als Antares als een dartelend lammetje door het gras hobbelt ga ik bij een bij een grote naaldboom kijken waar altijd grote dennenappels onder liggen, ik leg ze wat op een hoop. Later haal ik ze wel op, want die dingen zijn goed om het fornuis komen de winter mee aan te steken. In de boom zie ik allemaal vreemde platte beestjes lopen, een heleboel. Ik maak er maar wat foto’s van want ik heb ze nog nooit gezien. Het blijken Vuurwantsen te zijn, ongevaarlijk voor mens, dier en de boom zo lees ik op internet.

Als we terug zijn ga ik de pensioenen van Sol raadplegen voor het te conserveren inkomen. ASR is de eerste die ik ga bellen. Kies 1, kies 4, kies 2…. dan een bandje dat ‘ze’ vanwege Covid thuis werken en dat ze te bereiken zijn tot 16 uur. Lekker! Op de website staat toch echt dat ze tot 17:30 te bereiken zijn. Dit is overigens ook de enige die ik aan de telefoon heb gehad waar ik keuzes moest maken en daar na een Covid preek kreeg. De andere verzekeraars van Sol hoef ik niet meer te bellen want het is nu 17 uur en dan zijn ze gesloten. Morgen de volgende poging.

6 reacties

 1. Hoi Rob,
  Antares is wel heel fotogeniek.
  En die beestjes ze zijn niet gevaarlijk maar ze kunnen wel steken en dan zijn ze bij mij uit de gratie. Gr. Ma

 2. Wat een lieve foto van Antares hij is blij dat hij van de dierenarts verlost is.Van de week een mooie documentaire over Ourense op Arte t.v. gezien een goeie indruk gekregen van deze mooie historische stad .
  Rustig aan doen en bewegen blijven.🍀
  Groetjes,
  José

 3. Goedemorgen , tja het zat er dik in dat je weer meer last van je valpartij zou krijgen . Je hebt erom gevraagd . Nu toch maar rustig aan blijven doen en niet van die zware arbeid. Het kan vast nog wel wachten . Ga maar veel wandelen ,dat kan geen kwaad . Oefening …Op je rug gaan liggen en je r. nie naar je l.oor langzaam , je mag je handen om je knie leggen . 5x . Daarna je l.knie naar je r.oor . Niet doorduwen , alleen tot de pijngrens . Heel veel succes en proberen ‘smorgens en ‘savonds.
  Heel veel succes.
  Groet .

  • Hallo Antoinette en Ben,

   Ja ik kan alleen mezelf de schuld geven als het zeer doet. Maar blijven bewegen, dan kan je net zo goed een beetje werken. Toch? Die oefening ga ik doen zo als je beschrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *