Stroom In De Keuken

Het gaat weer iets beter met Sol, dus ik kan langzaamaan ook weer wat meer geluid maken in de keuken. Hier en daar moeten er nog wat stopcontacten komen en we willen het licht boven het aanrecht, voor de ramen, met een aparte schakelaar aan kunnen doen. 

In de keuken kom je altijd stopcontacten te kort, dus het motto is: maak genoeg stopcontacten nu het nog kan’. Links en rechts tegen de muur komen aan iedere kant 3 stopcontacten. Links van het linker raam komen er twee met de schakelaar voor de verlichting boven het aanrecht. Ik maak de bedrading voor de verlichting zo dat als we de schakelaar liever rechts tegen de muur willen dat ook kan. Er moet dan alleen een stopcontact met de schakelaar gewisseld worden. 

Als alle gaten in de nieuwe gipswanden zitten, de aansluitdozen en de bedrading overal zit monteer ik de stopcontacten en de schakelaar gelijk af. Voordeel is dan voor mij dat ik niet meer met een verlengsnoer hoef te werken in de keuken. Er zitten nu op iedere muur voldoende stopcontacten en de laatste die er nog bij komen kan ik nu nog niet afwerken.

Als ik met de stroom in de keuken klaar ben en alles aan kant is gemaakt is het tijd om wat anders te gaan doen. Eerst moet ik even om een boodschap in A Barrela en dan ga ik met de camera aan de wandel. Dezelfde route die ik deze week ook al met Antares gelopen heb. Ik wil naar het gebouw waar jullie al een foto van gezien hebben. Maar nu wil ik als het even kan naar binnen. Om er te komen heeft heel wat voeten in aarde. Ik loop via een paadje langs de achterkant, maar dat paadje is al heel lang niet meer in gebruik. Ik moet een hoger pad nemen, maar nu geraak ik ook verder van het gebouw. Dan is er een manier om naar het water af te dalen. En als ik bij het water ben kom ik nog een gebouw tegen, ook een water molen. Ik zie het schoepenrad hangen en de molen steen is door het hout van de boven gelegen verdieping gezakt. Na wat foto’s loop ik stroomopwaarts tot ik bij het gebouw uit kom, ook een watermolen. De deur zit dicht en als ik door het sleutelgat kijk zie van alles liggen om mooie foto’s van te maken. Aan de andere kant zie ik ook een deur. Alleen is die deur van buitenaf niet te bereiken. Na wat foto’s loop ik naar het gebouwtje met het bruggetje. Ook dit blijkt een watermolen te zijn geweest. Ik maak weer wat foto en wordt inmiddels lek gestoken door de muggen. Tijd om naar huis te gaan!

Vandaag gingen Terra en Julio op onderzoek uit in de schuur. Ik kreeg ze echter niet meer te pakken. Voer in de kooi was niet interessant genoeg. Ze werden helemaal gek, erg leuk om te zien. Laat maar even los lopen dan. Maar wel met de schuurdeur dicht en de gaten dicht gemaakt met planken en dakpannen. Later toen ik nog eens ging kijken lagen ze in een stoel. Even aaien en toen kon ik ze pakken en weer terug in de kooi doen.

De telescoop. Het lijkt erop dat ik de oplossing gevonden heb. Goed ik niet, maar iemand op een forum op internet. Kort: Spuit een beetje contactspray in de aansluiting van de telescoop. Gisteren heel de dag geen problemen, vandaag heel de dag geen problemen. Hieronder een video van gisteravond als ik aan het testen ben en de telescoop heen en weer stuur.

5 reacties

 1. Hola,

  Toen ik je verslag van je fotowandeling las werd ik steeds nieuwsgierig naar de foto’s……..helaas hou je ons nog even aan het lijntje……jammer.
  Wat je schrijft over het “wilde” gedrag van de katten lijkt wel op een beeld als koeien voor het eerst na de winter weer de wei in mogen. Die zijn ook zo gek als een deur.
  Top dat je via een forum de waarschijnlijke oplossing van de weigerende telescoop gevonden hebt. Gelukkig geen inwendige problemen.
  Toppie dat de weg omhoog voor Sol ook weer in zicht is.

  Houdoe

 2. Hoi Rob, jammer dat er geen fotos van die oude molens op staan, het was net of ik zo met je mee kom lopen. Ben van daag bij Petra geweest en daar hebben ze ook z’n lief katje, ik zou hem zo mee kunnen nemen. Fijn dat het met Sol de goeie kant op ga. Gr. Ma

 3. Goedenmorgen(nacht).
  Vlg. Mij heb je vergeten hele mooie foto’s in deze blog te plaatsen. Maak je ons lekker met hele oude vervallen watermolens en laat niets zien. Je wilt toch niet zeggen dat je geen foto’s hebt gemaakt ?
  Heel fijn dat Sol een beetje op knapt en jij weer in de keuken kunt werken. Idd heerlijk veel stopcontacten in de keuken , goed vooruit kijken.
  Heerlijk dat je telescoop weer werkt kunnen wij binnenkort weer genieten van bijzondere foto’s , hopen wij.
  Kleine katjes worden groot ,dus , hebben meer leefruimte nodig. Heerlijk voor ze een middagje “strooptocht” oefenen .
  Welterusten. Groet . 😴🥱👋👍👊🙋‍♂️🙋‍♀️

 4. Wat zullen die twee genieten als ze de weide wereld in mogen er valt heel wat te ontdekken net als hun baasje , we blijven nieuwsgierig,🐭🤓
  José

 5. Ten eerste wat fijn dat het met Sol al beter gaan maar goed uitzieken hoor. We worden wel nieuwsgierig naar de foto’s die je gemaakt hebt tijdens je wandeling. En heel erg fijn dat je het opstakel met de telescoop opgelost hebt eigenlijk door iets heel simpels. Jammer dat we het plezier van de katjes niet in een video konden zien maar goed we kunnen niet alles op een bordje krijgen. Het mee mogen leven met jullie doen en laten is al heel wat en nog steeds gezellig. Kijk er iedere dag naar uit. Fijne vrijdag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *