Stofzuigers

Vandaag vroeg op om naar Ourense te gaan, moet we om 9 uur melden bij een garage waar de schade expert komt kijken naar de schade aan de auto. Anders dan de andere dagen schijnt de zon vandaag niet, in ieder geval nu nog niet. Het is mistig als ik naar Ourense vertrek. Mistlamp terreur heb je in Spanje blijkbaar ook, al is het mistig is het zicht wel ruim voldoende en dus hoeven de mistlampen niet aan. Had ik in Nederland al een hekel aan de mistlamp terreur, heb ik dat hier ook. De mistlamp terreurdreiging neemt af naarmate ik Ourense nader. Hier schijnt de zon. Iets voor 9 uur parkeer ik bij de garage, ik ga me melden bij de eerste persoon die ik zie en die verteld me dat de sjef er nog niet is. Ik loop een rondje en ben iets na 9 uur terug en dan blijkt de sjef er te zijn. Ik vertel wat ik kom doen, en hij zegt dat ik de auto kan laten staan. Mooi, heb je een andere voor mij. Nee. Maar dat is wat is afgesproken, althans dat is wat mijn verzekering tegen mij verteld heeft. Maar ik heb nu geen auto, dus kan er ook geen meegeven, zegt hij. Ik denk dat we elkaar verkeerd begrijpen en ik zeg dat ik Sol even bel omdat die hem waarschijnlijk beter begrijpt. Sol legt mij uit wat de bedoeling is. De schade expert komt vandaag wel, maar ik weet niet precies hoe laat. Dan vertelt hij mij het zelfde nog een keer en dat hij mij beld als de man er is. Oké, maar ik doe er 30 minuten of om hier te zijn. Het komt goed zegt hij en ik ga weer naar huis.

Thuis ga ik maar strijken want dat moet ook gedaan worden en als ik even later aan de koffie zit bel de man van de garage. De expert is het om 1145 en hij zegt dat op zijn Spaans, dus 11 min een kwartier. Hij herhaald het voor mij nog een keer door te zeggen 11 en 45. Oké, ik zorg dat ik er dan ben. 

Even later maak ik weer een ritje naar Ourense. Lever de auto in bij de man en hij zegt dat ik maar even ergens koffie moet gaan drinken en als ze klaar zijn belt hij me. Ik loop een rondje, kom een grote Chinese winkel tegen en ga binnen maar wat rond kijken. Ze hebben meer van hetzelfde als bij de ander Chinezen. Ik loop terug en ga ergens koffie drinken en lees een stukje over hoeveel wolven er in Galicië zouden moeten zijn. Veel wijzer wordt ik er niet van, want het is allemaal met oude gegevens berekend en dan alle mitsen en maren erbij dus er kunnen er 2 rondlopen of 2000. De telefoon gaat en de man verteld dat ik de auto kan komen halen.

Hij vertelt me dat ik de auto volgende week in kan leveren, dat er dan een leenauto klaar staat en dat hij het een dag van te voren laat weten. IK heb nog een vraag voor hem. De trekhaak, hoe gaat dat in zijn werk? Nieuwe en moet ik dan weer naar de keuring en zo? Nee, nieuwe kogel en klaar. Dat regelen we allemaal. Ik begin over wat ik gezien heb aan de onderkant van de auto. …Ja dat zien we wel als we de bumper er af hebben en wat we moeten repareren repareren we dan. Oké. Ik begrijp het niet, heeft die expert alleen maar naar een kapotte bumper gekeken, gedeukte deuren en een kromme trekhaak en niet er onder? We zien wel. Word volgende week vervolgt dus.

Stofzuigers; de stofzuiger de we uit Nederland mee namen doet het prima, zo’n cyclone stofzuiger. Probleem is alleen dat er een partij filters in zitten die telkens dicht zitten. En net als met printers, zijn de printers niet duur maar de inktpatronen wel. Dat is dus ook met filters voor deze stofzuiger. Ik blaas ze regelmatig schoon maar op een gegeven moment is alles verzadigd en gaat schoonblazen niet meer. Sol vond dat er een nieuwe moest komen, ook een cyclone stofzuiger. Natuurlijk zit die ook vol met filters die gelijk vol zitten. Zonder filters doen ze het alle twee best redelijk, maar zuig je dan stof op, dan blazen ze het er langs de achterkant weer gewoon uit en ligt het stof ergens anders. Ik ben er klaar mee met dat gesodemieter met stofzuigers en filters! Als ik klaar ben bij de garage ga ik gelijk door naar de Leroymerlin, daar heb ik STOFZUIGERS zien staan. Geen vreemde HEPA filters en weet ik het allemaal, gewoon een stofzuiger die met of zonder zak kan werken. Ik zie een mooie, maar dan zie ik een andere mooie die waar je ook gereedschap (bv aan zaagmachine) op aan kan sluiten. De stofzuiger gaat dan aan als je de machine aan zet. Maar dan zie ik er weer een die weer net iets goedkoper is en zonder fratsen. Ik vraag aan een medewerker welke beter is. Eigen merk (Dexter) of Nilfisk. Nilfisk nemen, echt beter zegt hij. Dus die is het geworden. Maar ik moet er nog een hebben, een voor het as op te zuigen uit de pelletketel en het fornuis. Die hadden we een kleine, maar los van het feit dat ik die voor een experiment gebruikt heb, zat het filter ook iedere keer dicht. Deze, die ik nu gekocht heb, heeft een wasbare zak om het filter. We hebben nu dus 6 stofzuigers. Een Philips, een Bosch, een Nilfisk, een Dexter en Antares en Orion, want die ruimen tussen het stofzuigen door alles of wat eetbaar is 😉

Dan hebben we verder vandaag nog een ultieme poging gedaan om het Paspoort van Sol te vinden. Helaas, maar nu is ook deze kamer weer toonbaar. Morgen gaan we aangifte doen. Zeker weten dat we in de dagen daarna het paspoort gewoon vinden.

Dan krijgen wij denk ik vanavond en vannacht bezoek van Corry. Is storm Corry uitgeraasd in Nederland, lijkt het er op dat ze nog genoeg energie heeft om het hier hard te laten waaien. Het zeil wat voor het open raam zit in de eetkamer klappert flink. Ik maak me geen zorgen dat Corry het eraf rukt. Daar voor zit het te goed vast.

10 reacties

 1. Hola,

  Och ja een ritje meer of minder in Galicie is voor jou geen probleem meer. Het was nog net geen manjana maar toch vreemde afspraak aanvankelijk. Als ik het goed begrijp is de auto dus te repareren en niet total-los. Dat komt denk ik als een geruststelling over.
  En ja verder iedereen zijn hobby. Er zijn mensen die postzegels, bierpullen of sigarettenmerken sparen maar voor jullie zijn het dus stofzuigers. Die had ik nog nooit eerder gehoord maar als je er maar lol aan beleefd toch.
  Ik heb tot slot nog even telepatisch gezeind naar jullie om net voor de aangifte toch nog het paspoort te vinden.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Total loss, geen idee. Volgens mij gaan ze repareren, maar ik heb hem dus verteld dat er meer gaan de is dan de bumper en een deur. Maar zoals ik het begrijp kijken ze wel wat ze tegen komen. Dus ik neem aan dat alles hersteld wordt. Dagwaarde van een auto is hier denk ik hoger, deze auto kost in nette staat met niet te veel kilometer meer dan 500o euro en dan is ie ook 11 of meer jaren oud.

 2. Hopen dat het goed komt met de auto en vooral de trekhaak ( ik weet er niks van) maar volgens mijn man (tip)moet die trekhaak precies uitgemeten worden anders heb je binnen de kortste keren de banden versleten , je ziet we proberen mee te denken.🧐
  Groetjes,
  José

  • Hallo José,

   Bedankt voor de tip, maar ik ben natuurlijk wat dat betreft afhankelijk van de descundigheid van de garage. Maar die staat bij de verzekering, begreep ik, goed aangeschreven. Ik neem dus maar aan dat het allemaal d=goed komt.

 3. Wat een toestand maar hopelijk word alles mooi gerepareerd en is er inderdaad een leenauto als je hem moet brengen. Nu hebben jullie voor zowat elke kamer een stofzuiger wel makkelijk hoef je niet te sjouwen. Wie weet komt het paspoort inderdaad boven water als de nieuwe is aan gevraagd. Een fijne dinsdag verder.

 4. Wow zoveel stofzuigers dat belooft wat😄Re Sol’s paspoort het kan niet zo zijn dat het een keertje bij Sonja (bank) is blijven liggen jullie zijn er zo vaak geweest, of eventueel in een mapje of rukzakje die jullie destijds meenamen. Ik was zelf iets donkers kwijt en door de donker voering van een tas heeft het lang geduurd eer ik het ontdekte. Jullie zijn super goed bezig, heel veel werk verzet. Jeanne en ik lezen je blog met heel veel plezier. lieve groetjes 🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *