Stof en mist

De wekker gaat dan wel om 7 vandaag, maar ik blijf nog even liggen. 5 minuten is de bedoeling. Na 5 minuten is het half 9. Het is schitterend weer, kraakheldere strak blauwe lucht met de zon die zijn best doet. Nadat ik in OP1 de voor en tegenstanders van de nieuwe maatregelen gehoord heb is het tijd om te gaan werken. In de eetkamer ga ik schuren. Alles wat ik aan gaatjes bijgewerkt heb moet nu strak geschuurd worden. Met de schuurmachine is dat een fluitje van een cent. Het wordt echter wel steeds stoffiger en mistiger in de eetkamer. Ik zet de ramen open en schuur er verder lekker op los.

Het is koffietijd. Dus koffie en ik zet een programma van André Kuipers op over nieuwe dingen die het milieu niet belasten. Daarna wil Antares een rondje lopen. Als ik buiten kom schrik ik mij een hoedje! Het was strak blauw en nu, nadat ik de ramen open heb gezet en verder ben gaan schuren, is het zo mistig als maar zijn kan. Mijn schuld dat het nu grauw en grijs is. Na het rondje met Antares moet ik toch nog even door met schuren.

Klaar! Dan nu alles schoonmaken en opruimen. Nu ga ik een papje aan maken van pleister spul. Daar waar ik gisteren het gaasband geplakt heb ga ik nu gipspleister smeren. De gaten moeten dicht en de muur moet strak gezet worden op de overgang van de oude op de nieuwe muur er boven. Ook de aansluiting met het plafond moet netjes gemaakt worden. Ik schrijf wel ‘strak gezet’ maar strak is het zeker nog niet. Morgen ga ik zo gezegd weer mist maken. Dan schuur ik het pleisterwerk glad en strak. Daarna hier en daar nog een afwerklatje en dan kan ik maandag of dinsdag beginnen met schilderen.

Blogpost vandaag niet zo lang. Ik ga zo nog even de telescoop op stellen, en dat doe ik liever nu er nog een beetje licht is.

6 reacties

 1. Hola,

  Het spreekwoord zegt “na regen komt zonneschijn” maar kan net zo goed “na mist komt zonneschijn” zijn en betekent alleen maar dat daarna alles (na het verven natuurlijk) er als een zonnetje uitziet.
  Vergeet niet voor het afwerken de deuropening naar het nog te realiseren balkon te maken.
  Werkzaam weekend na hopelijk een fijne telescoopnacht.

  Houdoe

 2. Beste Rob,
  denk aan en om je longen je hebt er maar twee.
  Bij Leroy kun je die niet kopen.
  Dat schuurstof is net zo gevaarlijk als het virus.
  Is afzuigen met de stofzuiger o.i.d. een oplossing?
  Groet van Jozef

 3. Dat noem ik nog eens afwerken super glad maken dat doe je maar 1 keer en dan schilderen zal vast mooi worden. Mooie foto van Antares met die rijp en mist👍
  Fijne stofvrije zondag,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *