Stemmen

Stemmen. Nee, geen stemmen in onze hoofden. Maar stemmen voor de Eerste Kamer. Normaal volg ik alle debatten op TV, deze keer niet, het gaat toch allemaal over hetzelfde. Er kunnen geen huizen gebouwd worden omdat er te veel koeien zijn. Alleen zegt niemand eerlijk tegen de boeren. Of het gaat over asielzoekers die een huis moeten hebben. Alles draait dus om huizen! Voor de ene partij moeten de koeien weg en mogen de asielzoekers komen. Voor de ander mogen de koeien blijven en moeten de asielzoekers weg. Daarom volg ik deze keer de het politieke gedoe even niet. Maar stemmen doe ik natuurlijk wel, Sol ook. Dus wij hebben vandaag eerst een bordje stembureau op de deur geplakt en zijn daarna gaan stemmen. 

De stembiljetten gaan niet in een kliko met een sleuf maar in een oranje envelop. En die gaat morgen op de post want onze stembiljetten moeten voor 15 maart aangekomen zijn. 

Als het stemmen gedaan is kunnen we verder met andere zaken. De vrouw die zou komen voor Cleopatra is niet geweest. Cleopatra wil ondertussen wel meer aandacht. 

Ik ga wat dingen doe aan afrastering. In de wei waar de koeien die bij ons staan normaal gesproken lopen als het redelijk weer is loopt geen koe, dat geeft mij de gelegenheid wat te doen aan het prikkeldraad. Vorig jaar heb ik dat allemaal vernieuwd en strak gezet. De nieuwe palen zijn nu helemaal gezet en daardoor is het prikkeldraad wat slapper komen gangen. Net als bij de reparatie van laatst, toen er was stuk was, heb ik nu spanners gemonteerd op verschillende plaatsen. Zo kan ik het prikkeldraad mooi en makkelijk strak spannen. Antares er ook bij. Voor haar moet ik de gebruikelijke stenen en takken gooien. Als ik even bezig ben komt er een komt er een buurvrouw aan lopen uit Santa Mariña, we maken een praatje en ik ik krijg complimenten dat alles er netjes uitziet sinds wij hier wonen. De buurvrouw loopt verder en ik ga ook weer door. Als ik even later bij een volgende paal bezig ben komt de buurman aan rijden. Hij stopt en vraagt of er iets kapot is. Nee, ik maak het netjes en leg uit wat mijn plan is. Ook hij gaat weer verder en ik maak het karwei af. Het prikkeldraad staat strak en Antares is moe van het rennen.

Maar ik heb nog een stukje waar ik wat aan wil doen. Langs onze oprit is een muurtje en er staan palen. Dat muurtje en die palen hebben wij nog nooit gezien, het is namelijk helemaal begroeid en dat vinden we mooi. Tussen de palen zit nog prikkeldraad, alleen blijkt dat prikkeldraad niet goed gezien te worden door koeien. We hebben namelijk wel eens gezien dat de koeien denken dat ze zo over het groen kunnen stappen. Maar dan komen ze het prikkeldraad tegen en verwonden zichzelf en maken de zwakke begroeide palen alleen maar zwakker. Voor een deel heb ik als eens nieuwe palen gezet, net in de wei voor de oude afrastering dus. Ik heb het eigenlijk nooit helemaal afgemaakt. Dat doe ik vandaag dus. Het prikkeldraad op het bestaande stuk trek ik strak en verder op sla ik een nieuwe paal de grond in en maak tussen die paal en de laatste paal ook prikkeldraad. Bij de nieuwe paal in de hoek staat ook een afgebroken oude paal die helemaal begroeid is. Die verplaats ik wat en maak hem vast aan de nieuwe paal. Zo kan de begroeiing verder groeien hoop ik

16 reacties

 1. Dat stemmen hebben wij ook gedaan. Vond je het niet raar dat wij mogen stemmen op een niet bestaande provincie met alleen kandidaten die ook in het buitenland wonen?
  Ik had het logischer gevonden als we op provincie zuid holland (Den Haag) hadden kunnen stemmen.
  De grondwet is hiervoor veranderd….. Maarja, elke stem is er één.
  Met betrekking tot het prikkeldraad…In Nederland mag je geen prikkeldraad plaatsen aan de wegkant van je perceel. Prikkeldraad wordt een beetje uitgefaseerd. De wetgeving hier weet ik niet precies, maar wellicht even navragen.
  Groeten,
  Henriette

  • Hallo Henriette,

   HAhaha…. zover heb ik de papieren niet gelezen. We hebben gewoon op een partij gestemd en op nummer 1. Eigenlijk gewoon als in Nederland. Zo ie zo is het raar dat mensen die permanent niet in Nederland wonen mogen stemmen. Maar wat je zegt iedere stem is er 1.
   Geen idee wat het prikkeldraad betreft. Toen we alles kochten was het ook met prikkeldraad, dat hebben we gewoon vervangen Het moest nu alleen wat aangespannen worden.

 2. Hola,

  Fijn te horen dat jullie nog steeds betrokken willen blijven bij de Nederlandse democratie. Jullie hebben gelijk dat je de tv debatten aan je voorbij laat gaan. Het is toch alleen maar gehakketak en gaat alleen maar over landelijke zaken. Al jaren vind ik zelf dat ze wat de eerste kamer betreft het kiessysteem moeten veranderen. Ten eerste kies 1-e en 2-de kamer tegelijkertijd en rechtstreeks en niet op de manier zoals nu. Verder is de 1-e kamer zo politiek georienteerd geworden dat ze eigenlijk gewoon overbodig geworden zijn.
  Verder las ik vandaag op “Spanje vandaag” dat je morgen (maandag) een vervolg gesprek heb met de “betonondernemer” in A Barrella. Ben benieuwd hoe het gaat ook al zou je vooralsnog liever voor je eigen proffesionaliteit kiezen. Maar goed de bodem van de schatkist moet onzichtbaar gemaakt of gehouden worden. Verder lees ik ook dat het op naam selecteren kennelijk overal van toepassing is. Gelukkig kan Sol op haar eigen naam als het goed is goed uit de voeten.
  Nog 5 weken te gaan op je puzzel van vorige week op te lossen.

  Houdoe en ik duim voor jullie

 3. Tot mijn spijt heb ik nog steeds geen stembiljet ontvangen. Ik woon in Fuerteventura, Canarias. Als dat maar goed gaat! Want ik moet het stembiljet ook nog terugsturen en de post doet er atijd eeuwen over. Al woon ik in het buitenland, ik heb toch nog belangen in Nederland. Zoals bijvoorbeeld mijn pensioen. Ze zijn bezig met een nieuwe pensioenwet en dat betekent niet veel goeds voor de huidige gepensioneerden en de toekomstige gepensioneerden. Niet dat ik met mijn stem die ontwikkelingen kan tegenhouden, maar om het zo maar te laten gebeuren …
  Trouwens, ik las dat je in het buitenland niet op sommige partijen kan stemmen zoals de PVV, PvdD en nog een paar. Niet dat ik op die partijen stem, maar het zou wel zo eerlijk zijn als die wel op de stemlijst vermeld zouden staan.

  • Hallo Marian,

   Als je geregistreerd staat zou het toch goed moeten komen. De papieren om te mogen stemmen hebben we eind januari gekregen en twee weken terug een mail met instructies, de kieslijst en het stembiljet.
   Klopt idd dat niet alle partijen er op staan. PVV staat er idd niet op, PvdD weer wel en mocht je willen stemmen op iemand met een partijleider die denk dat er politieke reptielen rondlopen dan kan dat ook. FvD staat er ook op.

   • Ik ben geregistreerd. Heb half januari papieren ontvangen en daarna niks meer. Geen kieslijst of wat dan ook. En als ik de kans krijg, ga ik inderdaad op FvD stemmen. Niet dat die partij wat in de melk te brokkelen heeft. De PVV trouwens ook niet. Vooral bij de PVV betreft het een grote groep mensen die bij voorbaat niet mee mag doen. Niet bepaald democratisch. Vamos a ver.

 4. Goedenmorgen weer op deze bijzondere Maandag ! Wens je superveel succes met je vervolggesprek ! We duimen hier aan deze kant , vanochtend om 9 uur al begonnen dus komt vast goed . Al is het ñiet in je eigen branche je zit dan toch weer in de goede richting en…wie weet wat er nog op je pad komt in de toekomst .alle ervaring is welkom !
  De weilanden nu strak omheind staat idd heel netjes . Leuk dat ern voorbijgangster dan een compliment geeft . Antaris heeft z’n beweging ook weer gehad , daar zorgt ie zelf wel voor. Leuk is dat.
  Hier hele koude wind maar zonnig !🌞
  Groet.👊👍😉🙋‍♀️🙋😄😂

  • Hallo Antoinette,

   Het duimen heeft niet geholpen. Maar dat lees je vandaag allemaal in de blogpost. We krijgen wel vaker positive commentaren over wat we aan het doen zijn en dat ‘ze’ blij zijn dat er weer mensen wonen.

 5. Goedemiddag ondertussen En hier schijnt wel de zon maar er staat een gure wind dus geen koffie drinken op het terras. Als Cleopatra steeds naar jullie komt zal het niet lang meer duren denk ik zo. Hopelijk hoor je snel iets over de baan. Kun je je naam niet veranderen in het Spaans de la viña haha
  Nog een fijne maandag verder.

  • Hallo Mieke,

   Buiten koffie drinken doen wij ook niet. Het weer is het zelfde als bij jullie. Mijn schoonzus opperde ook al om de de achternaam van haar en Sol te gaan gebruiken, Rob Barros…. 😉

 6. Die verkiezingen, ik denk dat ik al te lang weg ben uit Nederland, ik krijg geen biljet meer. Heb er ook geen probleem mee, ik vind het goed zo, kan het toch niet naar de post brengen.
  Zo blijf je wel altijd bezig met het verzorgen van jullie landgoed. Al is het maar afschermen van wat je er niet op wil hebben. Nou nou het poesje houdt wel alle partijen in spanning met haar zwangerschap mag nu zo langzamerhand wel komen, kunnen we eindelijk zien wat voor kleur de vader had, als dat zichtbaar is tenminste. Voor jou hoop ik dat je succes hebt vandaag, ok horen we wel neem ik aan. Tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Nederland is je vergeten…. als je de AOW en het pensioen maar krijgt! Dat is belangrijker. Eigenlijk zou ik bij me zelf in dienst kunnen gaan als klusjes man. Er is hier altijd wat te doen. Heb je het een gemaakt dan gaat het ander stuk.
   Wij wachten ook met spanning op wat voor kittens er komen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *