Spullen Bestellen

Afgelopen avond en nacht weer lekker buiten gezeten. Telescoop gaat van start na de gebruikelijke problemen. Niet iets wat alleen bij mij voorkomt zo blijkt op internet. Even in het kort. De telescoop is aangesloten op een laptop waar alleen software op staat die nodig is voor de telescoop. Er draaien 5 programma’s tegelijk die ook allemaal samen moeten werken. En dat gaat dus wel eens fout. Nu was er weer wat met de volg camera, die zorgt er voor dat de telescoop continu gecorrigeerd wordt als er door andere software een afwijking ontstaat. Maar ik heb nu genoeg ‘data’ om de foto van de Pacman Nevel te gaan maken. 

Vandaag, eerst verder met de sleuf. Hier en daar maak ik hem nog ietsje dieper. Ook sla ik een paal waar later een stroomaansluiting komt en een wateraansluiting. De de slangen waar de kabel door moet en de waterslang zet ik tijdelijk goed vast aan de paal. Daarna kan de sleuf dicht. Ik ga even naar de ferreteria om een stuk kabel bij te halen. Helaas, ze hebben wel kabel maar die is te dun. Dan de extra kabel maar een andere keer. Vandaag dus alleen de kabel van de telescoop er in. Ik heb een trekveer van 30 meter. Met dat onding heb ik altijd ruzie! Nu ook weer. De slang waar de kabel door moet heeft een diameter van 32mm, de trekveer een van 3mm. Je zou zeggen dat dat makkelijk niet gaan, zeker omdat er geen scherpe bochten in de slang zitten. Maar nee! Ik spuit er WD40 in als glijmiddel. De trekveer gaat nu wel verder, maar niet tot het einde. Goedkope prul! Waar zijn de echter trekveren van staal gebleven? Na 2 uur proberen geef ik het maar op. Er moet een goede trekveer komen. Maar die van staal bestaan blijkbaar niet meer. Een van 25 meter en 7 mm is onderweg maar doet daar ruim een week over.

Volgende klus. In de eetkamer heb ik een schakelaar in de buitenmuur gemaakt, die is voor een buitenlamp voor als we ooit in de toekomst daar een terras willen maken. Nu kan ik er gewoon bij (aan de binnenkant) en wil ik dus een gat boren van binnen naar buiten. En daar zit hem het probleem. De boren die ik heb zijn te kort om een gat te boren in een muur die 80 cm dik is. Nu ik dan toch aan het bestellen ben bestel ik ook een boor van 1 meter lang en 24mm dik. Mooie is dat je er dan 2 bij krijgt van 12 en 16 mm dik. Ook hier kan ik niet veel doen aan wat ik wil doen.

Onze internetverbinding is een 4G verbinding en voor veel telecombedrijven tellen de bewoners van de buitengebieden niet mee. Onze 4G verbinding is dus niet je van het. Nu ook het dak geïsoleerd is is het nog slechter. De buitenlagen van de isolatie is van geplastificeerd aluminium. We zitten dus lekker in een kooi van Faraday en door de dikke muren werkt het ook niet lekker. Maar ik weet een oplossing en daar heb ik afgelopen dagen spullen voor besteld. In huis heb ik met mijn mobiel bijna geen bereik en een speedtest op internet bevestigt dat. Maar als ik op dak sta, naast onze televisie antenne dan heb ik een hele goede verbinding, ook hier bevestigd de speedtest dat. Dus, de oplossing is dat onze TP-link 4G modem/router het dak op gaat en de WIFI antennes laat ik binnen. Op de paal van de televisie antenne monteer ik een kunstof waterdichte kast. Daar komt modem/router in. UTP kabels (de internet kabel die achter in de PC zit), 2 antenne verlengkabels en een stroomkabel gaan via een dakpan naar buiten en sluit ik in de kast aan. 

Helaas zien we geen verbetering in de verbinding, er blijkt helaas vandaag meer aan de hand met de verbinding van Galichip. We hebben 3G vandaag.

11 reacties

 1. Hola,

  Met alles wat ik nu alweer hoor en zie begint het al aardig een ontvangst/zendstation voor omgeving en verre ruimte te lijken. Kijk maar uit dat er geen Aliëns jullie weten te vinden in zo’n ruimtelijke omgeving. Alhoewel ik stilletjes denk dat je dat niet eens onwelkom zou vinden. Of die koffie lusten weet ik ook niet.

  Houdoe

 2. Beste Rob
  Al een paar weken heb ik geen reactie geplaatst maar geniet van jullie activiteiten.
  En jullie Spanje(papieren) perikelen herkennen wij volop. dat gaat nimmer over.
  Wij zeggen hier het ligt aan ons ff de schakelaar om, zoals ik altijd zeg Spanjaarden zijn zeker niet dom maar hebben een ander denk patroon, ik ga elke dag met ze om en geniet ervan.
  Wat mij wel verwondert is je materiaal inkoop bij ferreteria’s en bouwmarkten, ga eens zoeken naar een groothandel, en maak daar een praatje over de prijs dat scheelt centjes en een betere sortering.
  Tip: als de veer of elektradraad moeilijk door een buis gaat afwasmiddel gebruiken dat is niet schadelijk voor de draden en buizen. WD40 is een en al chemicaliën.
  Geniet verder
  Ger /Wally

  • Hallo Wally,

   Over het algemeen staat mijn knop ook op Spaans. Maar blijf mij wel verwonderen. Neem de buren: melken de koeien en zetten ze in een wei. Als ze daar een halve dag staan gaan ze naar een andere wij om ze vervolgens terug te halen om weer te melken. Laat ze een hele dag in een wei, doe ze de volgende dag naar een andere wei. Scheeld een hoop werk. En zo is er meer.

   Wat een groothandel betreft. Die moet je wel kennen en ze moeten in de omgeveing zitten. Voor hout weet ik er wel, maar voor wat ik nu met hout doe heb ik geen super kwaliteit nodig. Voor electra koop ik ook veel online en de ferreteria is echt super handig als je even snel wat moet hebben.

 3. Hi rob,
  Ik lees altijd je blog voor aan mijn man. Vroeger opgeleid voor elektricien. Hij gaf als oplossing een wol draadje of een oud cassettebandje, zal nu wel lastig zijn, met een stofzuiger door de buis zuigen en als hij erdoor is daar de trekveer aan vast maken. Maar door de wd 40 zal deze oplossing niet meer lukken. Ook wordt ik wel eens ingezet. Ik moet aan het einde van de buis schudden door die beweging kun je de trekveer toch weer verder krijgen.
  Jacqueline

  • Hallo Jacueline,

   Ik ben ook elekticien, Na school eerst lang bij een installateur gewerkt (in de insdustie). Van de stofzuigen en een wolle draad had ik nog nooit gehoord. Schudden met de buis wel. Maar die zit in de grond en wachten op een aardbeving en dan aan de gang gaan lijkt me niet verstandig…. en het is zo lang wachten hahaha

  • Hallo Henk,

   Bedankt voor de tip. Mocht mijn hoog geplaatste modem/router niet het gewenste effect geven gaan we daar een naar kijken. Ik ga nu wel even de link volgen en kijken hoe het werkt.

   • Geweldig die foto’s van je telescoop . Heb gezocht naar wat bekends , maar Cassiopeia was de enige die voor mij enigszinds bekend voor kwam . Hopelijk heb je binnenkort toch betere verbinding . Als het steeds zwak of slecht is wordt je er wel gallisch van . Voor nu een fijn weekend samen . Groet 👊😉👌👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *