Spiegeltje, Spiegeltje In Het Weiland….

Als eerste! Iedereen bedankt voor de beterschapswensen voor Sol. Het heeft geholpen, het gaat alweer wat beter.

Ik zit wat te internetten en hoor een hoop gebrom en ge-top. Ik kijk uit het keukenraam maar zie niets. Antares komt de keuken in lopen en ik geef haar te eten, daarna lopen we een rondje. Nu zie ik ook wat ik heel de tijd hoor, de buurman is op het weiland aan de overkant van de weg het gras aan het maaien. Mooi, want van de 8ha en een beetje was er een hoop onbegaanbaar met Antares. Straks weer genoeg plek om stokken te gooien. Als de buurman aan de overkant klaar is gaat hij verder in het weiland achter ons.

Spiegeltje, spiegeltje in het weiland, wie heeft de mooiste Dacia van het land? Ik heb een spiegel gekocht voor aan de overkant in het weiland tegenover de op/uitrit. Om goed links te kunnen kijken bij het verlaten van de uitrit moet je eigenlijk net de weg op rijden. Met een spiegel aan de overkant in het weiland is het eventuele verkeer van links iets makkelijker te zien. Vandaag maar even plaatsen, want ik wil Sol niet te veel storen met ge-top in huis. Ik maak een gat in de grond, zet er een houtenpaal in, sla 2 keer met de hamer waar ik net een nieuwe steel voor heb gekocht en de kop breekt af. GVD! Dan maar die van de buurman pakken. Als de paal stevig in de grond staat monteer ik de spiegel. Prima, van uit de auto perfect zicht op de weg.

Nu ik toch op dat stuk weiland bezig ben maak ik voor de inrit van het weiland ook maar gelijk een nette poort. Nu is het nog met een touwtje aan een paal en aan de andere kant vast geknoopt aan een braamstruik. Dat moet dus anders en ik maar een poort zoals ik er al 3 gemaakt heb.

Erg precies is de buurman met zijn tractor en maaier niet tewerk gegaan. Dat zal misschien ook niet gaan. Maar er zijn wel wat stukken achter ons die ik wat beter langst de kanten gedaan wil hebben. Dus de bosmaaier van stal gehaald en aan de gang. Langst een muurtje van de achtertuin, rond de beerput en de achterkant van de stal alles even omver gemaaid.

Net voor de stal aan de zijkant van de oprit, staat een pallet die dienst doet als hekwerk, verder op staat er een verrotte paal en over al hoog gras, prikkeldraad en braamstruik. Eigenlijk zou er een muurtje zichtbaar moeten zijn. Daar dus ook alles maar even schoongemaakt, het muurtje opnieuw opgebouwd twee palen de grond in en drie rijen prikkeldraad gespannen. Ook dat stukje ziet er weer netjes uit.

Zit ik net aan het blog te schrijven als de deurbel gaat. De buurman. Ik moet even meekomen, hij gaat een stukje akker omploegen. De buurvrouw staat al op de akker. We gaan nog wat planten, zegt ze. Erwten, witte-, bruine- en zwarte bonen. De buurman tovert uit zijn jaszak nog watermeloen pitten en pitten van een andere meloen. Die gaan ook de grond in. De akker begint aardig vol te staan!

7 reacties

 1. jullie kunnen straks een boerderij winkel met streekproducten beginnen.
  wij genieten van jullie activiteiten en plannen. groetjes en beterschap aan Sol.

  • Hoi Corry en Wijnand,

   Wie weet. Tamme kastanjes gaan we straks zeker verkopen. Iedereen is hier zuinig op die bomen en we hebben er nog al wat staan.

   Groetjes,
   Sol en Rob.

 2. Ik geniet zo mee van jullie avonturen… en van de toch mooie samenwerking tussen jullie en de boeren. Mijn hart gaat slaan van dat pure en eenvoudige leven! Jullie zijn goed bezig zeg! Wat is het daar mooi… Heeft Sol Spaanse roots? Groetjes uit Vlaanderen 🙂

  • Hallo Annick,

   Voor de Spaanse roots van Sol moet je heel ver terug. Sol komt uit Chili, maar als je haar stamboom volgt kom je uit bij een Spanjaard hier uit de omgeving die naar Chili vertrok.

   Groeten,
   Rob.

 3. Hallo Anninck,

  Als aanvulling op de reactie van Rob:
  Als je de stamboom volgt kom je uit bij Juan de Baros de La Vega die in 1525 geboren is in Spanje in het grensgebied met Portugal. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Barros_(geslacht).
  Je moet dus wel heel ver terug om bij Sol ( volledig: Soldedad de Barros – Guitterez) uit te komen. Maar bloed uit Galicië zit er dus wel degelijk in. Dus ook al is het heeeeelllll ver weg het is terug naar je roots.

  Houdoe

 4. Hey Rob,
  Daar ben ik weer even..
  Misschien nog een kleine waarschuwing / tip voor wat betreft de hond en de koeien. Als Antares haar grote boodschap doet in een weiland waar gras gemaaid gaat worden, dan kun je dat het beste meteen weghalen. In de ontlasting van een hond kan namelijk de neospora parasiet zitten. Wanneer een dragende koe via het grasvoer hiermee besmet raakt kan dat bij die koe een miskraam veroorzaken. Misschien was je hier al van op de hoogte maar ik wilde het je toch even meegeven.
  Groeten uit Dongen!

  • Hoi Patrick,

   Kijk dat wist ik niet. De buren verwachten in de komende maanden nog wat jongen. Die koeien lopen nu al bij ons in de wei, en straks als het gras weg is ook in de wei waar het gras gemaaid is.
   Jammere is wel dat ik nu weer met een plastic zakje aan de wandel moet. Wel fijn dat ik een koe deskundige in de kennissenkring heb. Laat koeien (en andere) tips maar komen hoor.

   Groeten,
   Rob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *