Spannende Dag Vandaag.

Het is vandaag een spannende dag, niet voor ons maar voor de twee koeien die bij ons staan. Charlotte, de oudste van de twee staat al heel lang bij ons en is na vertrek van de andere 3 koeien, die inmiddels een jaar oud zijn, alleen achtergebleven met Klara die nu ruim een maand bij ons staat. Klara is van een box in de stal bij de buren een tijd terug naar ons verhuisd. Om haar te laten wennen aan een stal is Charlotte daarna ook niet meer buiten geweest (wennen, dat is iig het verhaal wat ons verteld wordt). Vandaag is het een spannende dag voor die twee, Charlotte mag voor het eerst weer naar buiten en Klara gaat voor het eerst naar buiten. Een wei heeft zij dus nog nooit gezien. Dat naar buiten gaan gaat niet vanzelf. Ook het de wei in gaan gaat niet vanzelf. De wei is overigens de akker waar nu nog gras op staat. Als zij klaar zijn met maaien wordt het weer een akker. Goed bekijk de video hieronder maar. 

Vandaag gaan we verder niets doen. Het weer is mooi, al is het koud, maar we waar ergens naartoe. Sol heeft op een site een plaatsje gevonden wat ons we mooi lijkt. Daar gaan we dus naartoe. Het plaatsje heet Ribadavia en ligt niet al te ver van Ourense. Ongeveer 45 km rijden. Het is mooi als we vertrekken, maar hoe dichter we op de plaats van bestemming komen hoe grijzer het word.

We parkeren de auto in een parkeergarage en lopen het oude gedeelte in. Het is inderdaad een mooi plaatsje. Als we de garage uitlopen lopen we recht op de overblijfselen af van een kasteel. We lopen een straatje in en komen op een groot plein. We gaan op een terras zitten om wat te eten en ik zeg tegen Sol dat het me een beetje Belgisch aandoet. Groot plein met oude hoge gebouwen er omheen. Na het eten lopen we verder. De straatjes worden smaller en er zijn zelfs straatjes die eigenlijk alleen uit traptreden bestaan. 

Een deur van een kerkje staat open en als ongelovige wil ik wel altijd even in een kerk kijken. Nu dus ook. Maar alleen de hoofdvoordeuren staan open, de deuren daarachter zijn dicht. Maar door de tralies kan ik wel goed binnen kijken en wat foto’s maken.

Overal zien we ook mensgrote poppen staan en zitten, we denken dat het iets te maken heeft met carnaval want we zien ook verklede mensen, vooral kinderen, rond lopen. Ik vier al jaren geen carnaval meer, maar als dit het is wat ze hier carnaval noemen dan moeten ze toch eens in Brabant gaan kijken. Ja…. Limburg mag ook, maar ik ben Brabander.

Wel lopen nog een beetje en gaan terug naar de garage. Sol gaat afrekenen. De eerste twee uur blijken gratis. We zijn toch wel langer dan twee uur geweest van Sol moest 10 cent betalen om weg te kunnen komen.

Via een slingerweg richting Ourense langs rivier de Miño rijden we naar Ourense. Overal waar we kijken staat er bomen in bloei met gele bloemen. Die bomen, de Gele Mimosa, zijn werkelijk schitterend. Die wil ik ook ergens in de tuin. Sol denkt dat ze er misschien last van heeft als die in bloei staat. Maar onze tuin is 8 hectare groot, dus ze hoeft er niet bij in de buurt te komen. 

In Ourense gaan we gelijk even om een boodschap bij de Lidl, Sol alleen dan want ik blijf in de auto bij Antares. Daarnaar gaan we door naar huis. Op weg naar huis rijdt ik op de cruise control met 90 km/h achter een bus. Die bus gaat langzaam afremmen en ik ga dat ook doen, althans dat wil ik. Normaal gaat bij het aanraken van je rempedaal de cruise control uit. Deze keer niet. De auto remt af en als ik de rem los laat versnellen we weer richting de remmende bus. Ik meen mij te herinneren dat Marco Bakker dat ook eens heeft gehad, alleen had ik niets gedronken en kon de cruise control handmatig uitzetten. Als ik thuis aan Sol vraag eens te kijken of de remlichten branden als ik rem, blijken die het ook niet te doen. Dan is dat dus karwei nummer 1 voor zondag ochtend…. of middag.

14 reacties

 1. Hola,

  Groot gelijk om een snipper/relaxdag in te plannen. Inderdaad zo te zien een heel mooi plaatsje en waar kom je nog terecht voor 10 cent parkeren.
  Succes met het repareren van de cruise control misschien toch weer ergens een kabeltje los of vergeten aan te sluiten bij de schadereparatie.

  Houdoe

 2. Mooie foto’s vooral die met de kat ik bewaar om ze door te sturen naar andere kattenliefhebbers …
  prachtige mimosa 50 jaar geleden in mijn bruidsboeketje verwerkt,
  mooi oud plaatsje geniet ze,
  gr. José

 3. Hi Rob, werkten de remlichten op het moment van ophalen bij de reparateur?
  Mogelijk dat de cruisecontrol (via canbus) schakelt op het activeren van de remlichten.

  • Hi Rob en Sol , we hebben weer genoten van jullie dag!
   Vooral het verhaal en video , over de koeien . We lagen dubbel toen ze r.a. de weg op renden , ze zagen echt de “vrijheid” ! Geweldig.
   Een mooi dorpje/stadje Ribadavia , de moeite waard op er rond te dwalen , wel een beetje grijs zo zonder bloemen , beetje jammer. (Hier heeft elke straat bloemen in potten en aan de muur.)
   Heeft Antaris nog laten blijken dat het allemaal weer als vanouds is nu Orion weg is ? Verder nog wat over Orion gehoord ?
   Hoop dat je het zelf kunt klaren met je auto (mankementje) .
   Fijne Zondag voor nu .
   Groet 👍👊👋🤗

   • Hallo Antoinette en Ben,

    Die foto’s die je mailde, we kennen het van toen we verschillende keren in Cordoba waren. Daar ook van die kleine straatjes vol gepakt met bloemen. Hier is dat volgens mij zo ie zo minder, ik heb het nog niet echt gezien.

    Mankenemt aan de auto is de remschakelaar, die doet verder niets dan de remlichten aan zetten. Die bleef hangen.

    Antares, die heeft Orion geen seconde gemist. Ze is weer helemaal de oude en wil niet anders dan spelen en slapen. Ze heeft die tijd continu met stress rond gelopen. Niet leuk dat Orion terug moest, maar voor antares wel beter. Hoe het met Orion is weten we niet. Sol heeft nog wel een op de FB pagina van het asiel gekeken. Gezegt dat ze dat beter niet meer doet want daar worden we alleen maar verdrietig van.

  • Hallo Henk,

   Probleempje is gisteren in eens voorgekomen. Heeft niets met de reparatie te maken. De cruise control is een aftermarked, een contact daarvan moet aangesloten worden op de remschakelaar die ook de remlichten bediend. Vandaag even gekeken, schakelaartje bij het pedaal bleef hangen. Ik heb het wat ingespoten met WD40, maar ga voor de zekerheid wel een nieuwe bestellen en monteren. Alles werkt nu weer.

 4. Hola Rob
  Karnaval vier je net als je zegt in Brabant of Limburg
  Wij doen ook al meer dan 20 jaar niet meer aan het feest mee
  We zijn al meer dan 20 jaar weg uit NL
  Nu zie ik net op tv dat ze het aan het vieren zijn onherstelbaar
  Gezien wat er in de Oekraïne aan de hand is
  mvg Montefrio

 5. Wat een grappige film van die twee koeien vooral toen ze beide de weg opgingen met een snelheid zo van wij gaan de vrijheid tegemoet. Mooie foto’s van het dorpje en inderdaad je ziet bijna overal in Spanje in de dorpjes overal bloembakken of op de grond of aan de balkons. Hier miste ik ze. Jullie zaterdag was goed gevuld met rustig een plezierige dag hebben. Fijne zondagavond nog.

 6. Ribadavia is leuk en zeker als er een wijnfeest is. Het stadje is in het midden van de streek waar de Ribeira-wijn vandaan komt. Zoals je zult weten betekent Ribeira, oever en er zijn dan ook een aantal Ribeiras in Spanje. In dit geval gaat het om een witte wijn, die zeer goed drinkbaar is. Verder is Ribadavia bekend omdat er een “Juderia” is, een wijk waar heel vroeger de joden woonden. Deze wijk is ook met bordjes aangegeven. Ga er weer eens heen als er een wijnfeest is, keur wijnen en koop een paar flessen!

 7. Hoi Rob
  De mimosa is prachtig echter het is een plaag aan te worden in Spanje
  De mimosa hoort van origine niet in Spanje heb ik begrepen en woekert rond, via ondergrondse wortels komt het overal naar boven.
  In mijn regio proberen ze het uit de bossen te weren
  Gr simone

 8. Rob, bedankt voor de katten foto’s , ik zal ze bewaren , knap dat een kat op zo’n smalle leuning kan zitten en balanceren hebben wij ook vaak genoeg meegemaakt met de onze.
  Ik wil effe inhaken op Antares of zij Orion mistte gelukkig weer een bewijs dat jullie beslissing goed was .
  Gr. José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *