Sorry!

Sorry dat ik bij sommige avond-, nacht- en ochtendrituelen in de war heb geschopt. Blijkbaar is er rond middernacht iets geweest bij de provider waar de website en dus ook het blog staat misgegaan. Net na middernacht gaat ook de automatische mail de deur uit, maar als er volgens het automatisch mailprogramma geen nieuwe blogpost is gebeurt er niets. Maar als je www.naargalicie.nl/blog bij je favoriten zet kun je altijd bij het blog komen mocht je geen mail hebben ontvangen. Doet de website het helemaal niet, tja… dan werkt er natuurlijk niets.

Vandaag verder in de keuken. Als je in de deuropening staat dan moet ik rechtsaf gaan tegelen. Dat is een van de lastigste stukken om te doen. Waar ik moet tegelen is het ongeveer een meter breed, maar er is daar een overhang van het kookeiland van ongeveer 50 centimeter. Een vloer tegelen doe je op je knieën. Maar nu moet ik ook nog verder door bukken en er is niet veel plaats om te kunnen werken. Maar goed, even later is het klaar en kan ik aan de achterkant van het kookeiland verder.

Achter het kookeiland is ook niet veel plaats, maar de overhang is kleiner en dus kan ik iets makkelijker werken. Net als het eerste stuk van vandaag is ook dit stuk wel een stuk waar ik veel tegels op maat moet slijpen. Als ik bij de hobbel in de vloer uit kom, de schoorsteen van het houtfornuis, wil ik kijken of ik er wat overheen kan tegelen met smalle strookjes. Maar omdat de hobbel een hobbel is die alle kanten uit verschillend is is dat geen doen en laat ik dat stuk voor wat het is. Het is zo ie zo een stuk wat onder de bank zit en je dus alleen ziet als je op je knieën naast het kookeiland gaat zitten. 

Dan moet ik nog wat tegelen onder de vaatwasser zodat die vlak op tegels staat. Dat is handiger mocht hij er ooit uit moeten worden geschoven om een of andere reden. Ook moet ik nog twee stukken tegel lijmen in een nis onder het kookeiland. Vroeger was die nis een kastje, maar nu wordt het een nis waar we stookhout in tassen. Als dat allemaal gedaan is moet ik alleen de laatste tegel nog leggen en dan is de keukenvloer betegeld.

Nu opruimen in de schuur. Alles is rood van het tegels slijpen en er liggen een hoop stukken en stukjes tegel. Ik heb er niets meer van nodig dus alles kan weg. We hebben nog 3 pakken en 1 tegel over. We denken er over om in de hal die voor de keuken is, en waar de vloer ook gedaan moet worden, dezelfde tegels te leggen. Maar dat is voor later.

Nu de schuur netjes is wil ik nog even wat doen aan de diesel kachel. Ik heb een urenteller gekocht en die moet ingebouwd en aangesloten worden. Ik wil die teller er in hebben zodat we kunnen kijken hoeveel uur we kunnen stoken op X liter diesel. Zo krijgen we een beetje een idee van het verbruik. 

In Vigo, een grote stad in Galicië, is de Kerstverlichting al opgehangen. We moeten er een keer naar toe om te gaan kijken, want het schijnt nogal een kermis te zijn met die verlichting. Maar als Vigo de lampjes aansteekt, dan kunnen wij in Freán natuurlijk niet achterblijven! Daarom ook maar vast de Kerstverlichting geïnstalleerd en aangezet. Vigo haalt het nieuws, ik geloof niet dat wij dat in Freán ook gaan doen.

12 reacties

 1. Hoi Rob,
  Wat ziet er het goed uit, en bij die bobel wij weten wat je bedoelt maar je heb het zo heel mooi opgelost. En dan morgen je rug weer even rust gunnen . Direct komen Mariëtte en Jack. Fijn weekend. Gr. Ma

 2. Hola,

  Zo dat tegelwerk zit er in ieder geval op en groot gelijk dat je de hobbel achter het fornuis onbetegeld laat. Iets doen wat heel veel werk is en wat je toch nooit ziet slaat ook nergens op.
  Morgen word dus een hele leuke dag namelijk het voegen naar ik aanneem. Dan zie je pas de echte kersen op de taart. Wel jammer natuurlijk dat je daarna vrij op de vloer kunt lopen en zal het restaurant in A.Barrela jullie wel gaan missen.
  Jullie hoeven met je kerstverlichting het nieuws niet te halen maar reacties zal je ontwijfeld wel krijgen. Mooi toch.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Vandaag geen voegen. Morgen ga ik dat doen. Eerst alles schoon krabben en en schoonmaken en dan voegen. Als het een beetje mee zit kun je ’s avonds al het eindresultaat zien. Uiteten in A Barrela is leuk hoor, maar we willen nu toch ook zelf een keer koken op het nieuwe fornuis. Het zou woensdag komen maar weten niet op welk moment van de dag. Maar het kan niet op woensdag, dan moet ik naar het ziekenhuis en weet ook niet hoelang dat duurt.

 3. Misschien kan je op die bobbel een artistiek stukje kunst maken (haha) , dat is gemakkelijker te reinigen me dunkt
  Ik had hier (jaren geleden) ook een stuk muur dat ik wilde betegelen met de rest van de tegels die ik had van de vloer , echter een muur was een halve boog en slecht afgewerkt met bezetsel toen dacht ik aan Gaudi zijn kunstwerken …….tegels stukslaan en dan verwerken . Het is super gelukt ik stuur je de foto via mail

  • Hallo Annie,

   Ik heb je foto’s gezien. Maar dat stuk bij jou zit in het zicht. Dit ziet geen mens. En voor het schoonmaken… als er rommel licht zeggen we gewoon dat dat bourgondisch is 😉

 4. Prachtige foto met die verlichting dat zal toch ook van verre het landschap te zien zijn ,mooi 👍
  als de buren ook kerstverlichting hebben zal het zeker opvallen.
  Succes en rustig aan,
  José

  • Hall José,

   We hebben hier vorig jaar niet veel kerstverlichting gezien. Te druk met de koeien denk ik hahahaha. het is iid van ver af te zien, zo kunen we in het donker ook zien waar we wonen 😉

 5. Goedemorgen , weer lekker een stuk opgeschoten ! Moet een fijn gevoel geven maar niet voor je rug neem ik aan . Toch maar even genieten van het weekend . Is het een beetje wandelweer bij jullie ? Dat zou dan heel fijn voor je zijn er even met Antares tussenuit en ontspannen ! Succes en een fijn weekend !
  Groet . 👍👊🤷‍♂️🤷‍♀️👋

 6. Hallo Rob, ik heb het een poosje zitten te bestuderen maar ik ben er nog niet uit, het lijkt mij zo smal, of zie ik iets verkeerd. Mooi is het zeker, ik kan niet zeggen dat jullie smaak verkeerd is. De verlichting is zeker van afstand leuk om te zien. Tegen de Spaanse kerstverlichting kunnen wij toch niet op, wat zij investeren in die verlichting kunnen wij een heel jaar elektra voor gebruiken, als het niet langer is.
  Zeker al de grote steden staan er op dit moment prachtig bij. Ik woon in een kleine plaats, een urbanisatie, maar daar hangt ook al de kerstverlichting geheel over de straten. Gezellig al moet je voor verlichting wel naar buiten anders is er niet zo veel aan. Fijn weekend en neem je gemak ervan

  • Hallo Lady Wieser,

   Als het straks af is is het allemaal duidelijk. Op de foto’s is het soms moeilijk te zien. Nu zeker omdat er ook vanalles op ligt. Ons kookeiland is ongeveer 1 meter breed en 2 meter 80 lang.
   Hier bij ons in de omgeving zien we nog geen kerstverlichting in de dorpjes en steden. Wij hebben op het moment nog de primeur 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *