Soms Zit Het Mee En Soms Zit Het Tegen

Gisteravond heb ik twee pilsjes op en chips. Vandaag word ik wakker met een heftige kater. De dag begint dus minder goed door de kater. Maar goed ik hoop dat het wat zakt tijdens het kijken naar OP1, maar dat versterkt de kater alleen maar, Mart Smeets zit aan tafel en mag samen met een ander zijn hoek promoten. Gelukkig komt die zelfingenomen zak als laatste aan het woord en dan ik dus iets anders gaan kijken. De hoofdpijn zak echter niet en wordt weer erger als ik de de keuken wat wil gaan doen. Ik voel aan de vensterbank tegels en van de 21 zitten er 3 vast. Hier en daar zit de cement wel vast aan de tegels, maar niet vast aan de andere cement. Ik maak alle tegen schoon en krap de cement weer weg. 

Ik maak alles klaar om het morgen nog een keer te gaan doen. Met de hoofdpijn van nu ga ik niets doen met tegels boven een duur aanrechtblad.

Het is schitterend weer en ik stel voor dat we lekker een rondje gaan rijden. we rijden zomaar doelloos rond en komen weer op plaatsten waar we nog nooit eerder geweest zijn. In een dorpje stoppen we en gaan we wat drinken. Tijdens de koffie krijg ik een bericht van Xavier, of ik vanmiddag tijd heb om te helpen bij het oogsten van de maïs, dat gaat namelijk niet met een grote machine maar gewoon met de hand. Ik schrijf dat ik tijd heb en dat we over een uurtje weer thuis zijn.

Als ik de telescoop aan het opbouwen ben komen Xavier met zijn vrouw, zoon en schoonmoeder aan rijden en lopen we even later naar de akker om de maïs te gaan oogsten.

Als we tegen 7 uur klaar zijn en we terug naar ons huis lopen, gaan we iets doen wat velen van jullie ook wel zouden willen doen denk ik. Xavier is al verschillende keren binnen geweest, zijn vrouw, zoon en schoonmoeder niet en die willen het ook wel eens zien. We hebben ze dus een rondleiding gegeven. Zij hebben dus in het echt gezien wat de meeste van jullie alleen maar van een foto kennen 🙂

De hoofdpijn is verweg en van mijn rug heb ik na een nacht op de grond nagenoeg geen last. Voor de zekerheid slaap ik ook vannacht maar lekker op de grond.

20 reacties

 1. Fijn dat je je hoofdpijn in de loop van de dag krijt bent geraakt en ook dat je rug goed voelt. Hopelijk blijft het zo als je weer een nachtje op de grond hebt geslapen. Jammer dat het met de tegels niet goed is gegaan en zie ik het goed is er van 1 een stukje afgebroken? Hopelijk lukt poging 2 wel en kun je verder gaan. welterusten voor straks.

 2. Hallo Rob,
  Je moeder zegt precies wat ik dacht, jij maakt ons volgers jaloers!! Maar ik heb wel een voorstel voor je: als je over een tijdje wat verder gevorderd ben zou je best een video kunnen maken voor ons🤣. Daar ben jij ook heel goed in.
  Niet dat ik nu heel veel verstand van tegelzetten heb vroeg ik me af of je tegels misschien te droog waren en je specie teveel in de tegels is geabsorbeerd.
  (Ik probeer ook maar te helpen hoor.) 😇
  Groeten Corry

 3. Hola,

  Met recht kun je zeggen ” het zit wel eens mee en het zit wel eens tegen”. Ooit komen we allemaal wel eens van die dingen tegen. Een kater zal ik echter nooit krijgen aangezien ik nooit alcohol drink zoals jullie weten.
  Heel erg jammer van die losse tegels. Als ik het zo lees heb ik het vermoeden dat je cement TE droog geweest is. Op naar de volgende poging en nu met meer succes natuurlijk.
  Leuk dat Xavier en zijn familie zo veel belangstelling hadden om jullie geleverde werk te bewonderen. Toen we gister telefonisch contact hadden hebben we het over je tegelslijpmachientje gehad wat destijds van ons naar jou gegaan is. Je krijgt het bijna niet verzonnen maar vanavond hadden we visite van een van de buren en laat die nou vragen of hij dat machientje mocht lenen. Ik heb hem jou adres gegeven maar dat zag de buurman niet zitten.

  Houdoe

 4. Hey Rob
  Gaat doe goeie kaant uit jo gezeit vur de kerst wel klaar als ge zo dur gaat
  Ik denk dat mijn twee voorgangers wel eens gelijk kunnen hebben
  Die vensterbank tegels nemen veel vocht op even paar uur in een bak water kunnen ze vol zuigen en ik Zoë als je het heb staan beetje tegellijm aan de onderkant van de tegel zetten en ook op de vensterbank even als warren aanbranden

  • Goedemorgen . Dat was zeker dubbele pech een ongewenst beest op bezoek en de vensterbank opnieuw . Gelukkig krijg je heel veel “tips en goede raad ” doe ermee wat je denkt dat je kunt gebruiken.
   Leuk om zo’n rondleiding je geven hoor , ook voor jezelf . Op zo’n moment zie je soms toch wat waar je nog iets mee moet doen .
   Fijn dat het beest vertrokken is , even iets heel anders is af en toe goed al was dit nier gepland . Sterkte met je rug en neem vaker rust tussendoor zodat je niet zo lang de verkeerde houding aanhoudt . “Tipje” leg voor de zekerheid een oude deken op je aanrechtblad , mocht er wat hards op vallen , dit om e.v. butsen te voorkomen.
   Succes ! Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️👊👍👋😊😉

   • Hallo Antoinette,

    Als ik straks klaar ben met tegelen dan komt er iid iets over ter bescherming. En als de tegels goed vast zitten dan gaat het aanrechtblad weer weg om het in de lak te zetten.

 5. Denk je deze klus is geklaard , vervelend dat je het weer over moet doen beter nu dan dat er op zo’n mooi aanrechtblad een beschadiging zou komen .
  Komt vast goed met jouw ideeën, en leuk dat de buren een kijkje komen nemen ze weten nu wat je voor handige duvel bent😁👍
  José

 6. Om de product beschrijving te lezen helemaal naar beneden scrollen op de site van amazon
  Vloeibare hechtbrughars RL, is een copolymeer op waterbasis, speciaal aangewezen als hechtbrug tussen moeilijk te verlijmen materialen, zoals: baksteen, hout, oude betonnen dekvloeren met nieuwe, pleisters met geringe dikte van mortel, pleister , gips, perliet … Kleur Wit of Blauw. 1 liter container. Opbrengst van 12 tot 15 m2 ca. LUCICOLOR-RL Resin is een samenstelling op waterbasis, speciaal geschikt voor het verankeren van diverse materialen. TECHNISCHE KENMERKEN * Uiterlijk van het product: Melkachtig wit of blauwachtig. * BROOKFIELD RVT-viscositeit bij 20ºC (2/50 rpm, mPa s): (1/50) 38 mPa s. * PH: 5 – 7 * Soortelijk gewicht bij 20ºC (Kg/dm3): 1,00 LUCICOLOR-RL Hars is een emulsie die wordt gebruikt als hechtbrug tussen cementgebonden materialen, mortels, pleisters, pleisters… Dit is een product dat ontworpen is om de hechting van mortels te bevorderen. LUCICOLOR-RL-hars is ook geïndiceerd om de flexotractie-eigenschappen van cementmengsels die niet permanent in contact staan ​​met water te verbeteren. LUCICOLOR-RL-hars moet worden bewaard bij gematigde temperaturen in hermetisch afgesloten containers.

  Nu lukt het copieren wel , zo even werkte het niet

 7. Hoi Rob, kennelijk heb ik een dag gemist, kan me niet voorstellen, maar van een beest dat nu weg is heb ik niets gelezen. Ik heb geen enkel verstand van tegelzetterij, je kan niet alles hebben toch. Het enige dat ik er over kan zeggen is dat ik de tegels mooi vind, maar daar zitten ze nog niet mee vast. Ja als het zover klaar is zou een rondleiding wel leuk zijn als je dat tenminste geen inbreuk op jullie privacy zou vinden. Fijn dat je hoofdpijn toch weg is. Hoeft niet altijd van een biertje te zijn, weersverandering kan er ook voor zorgen al klinkt dat niet aannemelijk. Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *