Soms Snap Ik Het Niet

Soms snap ik het niet. Maar ik een filmpje waarvan ik denk dat het mooi is dan wordt het 24 keer bekeken. Gisteren doe ik kastanjes in de droger en maak er een filmpje van, gewoon een filmpje van een droger die kabaal maakt en dat wordt in nog geen 24 uur bijna 1000 keer bekeken. Blijkbaar vinden mensen, ja jullie, het leuk om naar een droger te kijken. Als er interesse is voor een filmpje dat er iets in de magnetron staat dan hoor ik dat graag 😉

Dan moet er vandaag weer verder gewerkt worden in de keuken. Er was nog een klein stukje wand waar ik wat houtjes voor moest maken en waar een gipsplaat tegen moest komen. Het mooiste was geweest als ik het uit een stuk had kunnen maken. Maar dan had ik de aanhanger aan moeten koppelen, naar Ourense moeten rijden, daar een gipsplaat moeten kopen á 23 euro en weer terug moeten rijden en hem dan op maat moeten maken en tegen de houten constructie moeten schroeven. Nou daar had ik dus geen zin in. Ik heb nog grote kleine stukken over waar ik vast de wand mee dicht kan maken. Zo spaar ik tijd, brandstof en geld uit. Trouwens, over geld gesproken, Ben, Antoinette, pa en ma we gaan van de week uit eten 🙂 Bedankt.

Met de stukken gipsplaat heb ik dus de wand dicht kunnen maken. Daarna ben ik op Youtube met een bak koffie filmpjes gaan kijken hoe nu verder te gaan met de afwerking van de gipsplaat. Bij de Youtube kanalen waar ik al tijden op geabonneerd ben heb ik er ook een waar een man alles perfect uitlegt en voordoet.

Heb je ook geen idee wat te doen met een gipsplaat en is stucadoren niet je sterkste vak dan ben je bij deze man aan het juiste adres! Hier een link https://www.youtube.com/c/InterbouwGroup

Ik heb alle filmpjes al eens gezien, ook toen ik muren netjes gemaakt heb in ons oude huis. En ook voor ik aan de gipsplaten begon heb ik gekeken wat ik allemaal nodig heb. Nu was het dus even een herhaling. Daarna kon ik aan de gang met de kant en klare pasta. De naden tussen de platen en de schroef gaatjes moeten dicht en de hoeken moeten dicht gezet worden. Ook de schuine kanten langs de ramen moeten dicht. De man in de filmpjes laat zien hoe hij een binnenhoek dicht maakt met pasta en een rol speciaal papier. Het is papier met een vouwlijn en kleine gaatjes. Kan je zeggen dat het perfect werkt!

Als alles gedaan is kan ik weer opruimen en ben ik klaar voor vandaag. De tijd is om gevolgen, Dacht ik dat het een uur of een was, bleek het al half vijf te zijn. Nu nog even om een boodschap de blogpost voor vandaag schrijven en dan ga ik Chili con carne maken. Helemaal alleen voor mezelf, Sol lust dat niet.

DE KIST

De kist of een kratje zo je wil. Maar had ik het DE KRAT genoemd dan wordt het geassocieerd met bier en dat drink ik niet zo veel. De DE KIST. Via Whatsapp proberen mijn ouders uit te vogelen wat er in de kist zit. Gekke is dat ze kunnen weten wat er in de kist zit. De inhoud van de kast komt namelijk van hun af. Al hebben wij het al verschrikkelijk lang in ons bezit.

15 reacties

 1. Hola,

  Ho, ho Rob geen valse beschuldigen via jou blog over “mijn” Whattsapp uiten aan mijn adres. Je weet als geen ander dat mijn luxe telefoon uit de jaren 90 is van de vorige eeuw toen whattsapp nog uitgevonden moest worden. Je weet dat ik een geheim goed kan bewaren (je moeder is “iets” nieuwsgieriger !) dus verklap ik het ook niet. Blijf het spannend maken voor je lezers. Als ik iets wil weten wat wat ik niet weet dan bel ik wel in het geheim !!!!
  Trouwens goed bezig met het zuinig omgaan met nog goed bruikbare resten en zo jezelf ook zegt het bespaart tijd en geld vandaar dat er lezers zijn die voor jullie eten mede zorgen.
  Op het moment van dit schrijven zal je Chili con carne al wel gesmaakt hebben en jammer dat je mij niet uitgenodigd had.
  Blijf je vooral ook verbazen over wat mensen kennelijk zeer apart vinden als het over filmpjes gaat.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Nu wordt ik nog nieuwsgierige ik weet het echt niet. Je heb mij op een idee gebracht ik maak morgen ook chili con carne ,is je vader weer blij. De keuken ziet er goed uit mooie rechte muur. Gr. aan Sol en wel te rusten. Gr. Ma

 3. Spannend hoor wat er nou in de kist zal zitten. Lijkt mij iets breekbaars, servies, snuisterijen of en kerst stalletje. We zullen het wel zien. Wat raar dat de vídeo van de droger 1000x gezien is en al die mooie filmpjes van tuinen, honden en poezen, sterren etc maar zo weinig in vergelijking. De keuken schiet goed op, wat zullen jullie blij zijn als alles weer op zn plek staat. Prettige dag morgen 💕💕

 4. Je houd het wel spannend hoor En je kan het ook niet echt zien door dat bubbeltjesplastic, Dus wachten we geduldig. Goed om resten van een gipswand te gebruiken je ziet er straks toch niets meer van. Heb jij een recept voor het maken van Chili con carde zo ja dan wil ik dat heel graag van je krijgen. Welterusten voor nu.

 5. Haha , geen dank ! (met moeite😉) heel graag gedaan. Eet smakelijk evenals je waarschijnlijk al gedaan hebt van je Chili cc. Die naden van de gipsplaten plakten we , in onze “klusjaren” 🤪, af met verbandgaas . Toen…hadden we niets anders 🤔🤣. Maar het wordt netjes daar zijn we van overtuigd .
  Slaap lekker en morgen gezond weer op ( gepikt).
  Groet . 👊👍👋🙋‍♂️🙋‍♀️

 6. Hee die Rob

  Van groen naar wit en straks een hoop met stof
  Maar dan is het glad
  Rob ga je met de hand Schueren of machinaal dan Kun je de stofzuiger er op aansluiten
  Wat ik meestal deed met een fijne vochtige Spons het mooiste werkt het als je er een heb of kan krijgen op een spaan of je lijmt een mooie fijne spons op een houten spaan
  Liever niet op een stallen spaan wand die is vaak te flexibel
  Wat de kist betreft wat daar in zit is breekbaar
  Of zit ik er naast dan geen voetreis voor mij

  Montefrio 30 graden vandaag

 7. Ha .. nu zien we weer waar ze ‘ het van doen’ en dan ook nog uit eten gaan ! 😁zuinigheid en vlijt bouwt huizen als kastelen geweldig die humor van jou😁
  Simone is me voor geweest ik dacht gisteren het moet een Kerststal zijn of van hout of van aardewerk en wie wat bewaard die heeft wat!
  Nu aan de slag voor een kerststal te bouwen dan heb hem klaar voor de Kerst en kun je de figuren uitstallen.
  Succes,
  José

  • Ja ook ik heb naar je droogtrommel gekeken, als ik dat thuis zou doen kreeg klappen van mijn vrouw.
   Straks moet de water weer in zou ze zeggen.
   We hebben respect hoe je daar aan het werk ben, je bent er drukker als dat je normaal aan het werk zou zijn.
   Over die magnetron, ik zou wel eens willen zien hoe je een ei er in kookt?
   Ik durf het niet wel filmen dan hé.

  • Ik sluit mij aan: ik denk ook iets van beeldjes en wellicht een kerststal, het seizoen komt er weer aan hé.
   Die interesse in bepaalde filmpjes op YouTube of waar dan ook vind ik ook altijd bijzonder en niet te volgen: zo is er een tijd terug een ei viraal gegaan bijvoorbeeld. Nu zouden je kastanjes in de droger dat ook kunnen natuurlijk 😉
   En ondertussen hou jij (Rob) je volgers bezig met een kist hahaha
   Ik blijf nieuwsgierig!

 8. Wat is een mens toch nieuwsgierig, ik denk altijd maar zo als het uitgepakt is zie ik het wel. Moet er wel bijzeggen dat ik mijn kerststalbeeldjes ook zo verpak dus de gedachten zijn niet slecht. Het begint te lijken nu de spijkergaatjes en de kieren bijna weg zijn. Gezellig samen uit eten, daar hoef je toch geen reden voor te hebben, oergezellig en spot goedkoop in Spanje. Ook goed voor Sol is ze er even uit en hoeft ze niet in de keuken te staan. Eet smakelijk en tot morgen

 9. Gelukt!!👍😂 Ik had het voorbij laten gaan, maar nu heb ik het filmpje terug gezocht. Het worden op deze manier nog veel meer kijkers. Gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *