Sollicitatie

Vandaag is het aan Sol om te solliciteren. Om 12 uur heeft ze een telefonisch sollicitatiegesprek. Voor het zo ver is kan ik in de keuken nog wat rommelen. Veel kabaal hoes ik zo ie zo niet te maken, maar tijdens een sollicitatie wil ik zeker geen kabaal maken.

In de keuken moet iets wat ik gisteren in de grondverf gezet heb, vandaag voor de tweede keer in de grondverf gezet worden. De kwast en het blik verf pakken is meer werk dan het schilderen zelf. In de keuken hebben we ook nog een grote lade waar de prullenbak in staat. Die is echter kleiner dan de lade zelf, die uit een open rek bestaat. Zonde van de loze ruimte die we nu niet kunnen gebruiken. Van afval MDF materiaal zaag ik plaatjes die ik aan ger rekwerkje van de lade vast maak. Ik maak er ook een scheidingsschot in zodat de spullen die nu in de lade kunnen wel blijven liggen waar we ze leggen. Weer een afwerkpuntje klaar in de keuken.

Het is 12 uur en Sol heeft het sollicitatiegesprek. Ik ga met Antares en Foskie even een rondje lopen. Als we naar de wei lopen komen we de buurvrouw tegen. Ik vertel dat Sol nu met het sollicitatiegesprek bezig is. De buurvrouw zegt dat ze hoopt dat het allemaal goed komt. Dan ga ik verder met de hondjes en zij gaat verder met de koeien die vandaag bij ons in de wei staan. Als we terug lopen is Sol ook naar buiten gekomen. Het sollicitatiegesprek zit er op. Het was een gesprek met een Francese die Spaans sprak. Sol heeft gevraagd voor wat voor bedrijf ze eventueel komt te werken. Het zou gaan om een bedrijf dat in de schoenen zit en een Nederlands sprekende klantenservice medewerker nodig heeft. Maar de Francese is denken we van een werving en selectie bureau. Nu verder even afwachten.

Ik ga vandaag wat in het bos doen. Er zijn wat bomen die nog al veel wilde zij scheuten hebben en daar moet wat aan gedaan worden. Ook staan er op het stuk wat ik een tijdje terug netjes gemaakt heb met de bosmaaier verschillende boompjes van 5 tot 10 centimeter dik. Die groeien niet lekker omdat ze niet voldoende licht krijgen. Ook die gaan om. Omdat het siësta is doe ik alles met de electrische kettingzaag. Dat is lekker geruisloos. Ik start met de wilde scheuten bij een eeneiige tweeling boom. Die bomen hoeven niet weg maar de scheuten worden te groot en wil ik allemaal weg hebben. 

Na een tijdje zaken is het allemaal gedaan en verzamel ik het afgezaagde en maak de mooie stukken schoon en leg het op een hoop. De rest is echt afval en kant in de houtwal in het bos. De mooie stukken moet ik een keer uit het bos halen en kunnen, als ze droog zijn, gebruikt gaan worden als aanmaakhout voor het fornuis in de keuken.

Als ik de kettingzaag schoon heb gemaakt en de ketting aan het slijpen ben, vraagt Sol of ik even mee kan komen kijken. Van het bedrijf heeft ze een testmail gehad met de vraag een gedupeerde klant te woordt te staan via de mail. Maar omdat ze een beetje zenuwachtig wordt lukt het even niet goed. Ik moet dus even helpen, en nee, daarmee heb ik niet de mail geschreven. Nu dus weer afwachten of de testmail goed gevonden wordt door het bedrijf.

16 reacties

 1. Hoi Rob en Sol
  O Sol Ik duim met je mee, hopen dat het lukt.
  Het ziet er weer goed uit bij het bakhuisje.
  We hebben vandaag een boekje opgehaald met verhalen over sierraden en dat van mijn spijker staat er in en het vuistje van je vader met natuurlijk de verhalen erbij. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de foto’s niet zo geweldig vindt (jou foto’s zijn beter maar het is wel leuk. Gr. Ma

 2. Hola,

  Wederom nuttig werk in de keuken verricht en dan niet alleen mooi makend maar ook nuttig.
  Daarnaast nuttig werk verricht nabij het bakhuisje. Ziet er ook weer heerlijk vrij uit.
  Dan het solliciteren van Sol. Ik kan me voorstellen dat ze zenuwachtig werd om de proef af te moeten leggen om een gedupeerde klant te woord te moeten staan. Overal teld natuurlijk het principe “klant is koning” maar je wil als werkgever toch ook niet te toegevelijk zijn. Ondersteunen via de laptop kan natuurlijk nooit geen kwaad en niemand ziet het immers.
  Duimen hoe het verder gaat en vooral afloopt.

  Houdoe

 3. Goedenmorgen , was weer een enerverende dag , zeker voor Sol .
  Sol heel veel succes er verder mee , je bent al een eind gekomen dus….houdt moed !🤞🤞
  Het bos en de tweeëiïge !? boom staan er weer lekker kaal bij , kunnen ze weer opnieuw beginnen 😄. Zo blijf je mooi bezig .
  Mooi hoor die lade voor de afvalbak ,netjes.
  Wens jullie een fijne dag toe met hopelijk wat zon.
  Groet . 🙋‍♀️🙋☺🤔🤞🤣👍

 4. Goedemiddag, Allereerst blijven we duimen dat Sol de baan krijgt, nog even spannend. De lade ziet er goed uit en je kunt er weer iets bij opruimen. Ook de plek bij het bakhuisje ziet er weer uit om door een ringetje te halen. Je bent de dag weer goed doorgekomen. Nog een fijne middag en avond.

 5. Eerst en vooral: succes voor Sol! Wat een prachtige foto van het schoongemaakte plekje bos en bakhuisje! Ook benieuwd hoe het met Cleopatra gaat… En wat de keuken betreft: mooi werk!
  Groetjes

 6. Zoals al mijn mede reageerders hoop ik ook dat het succes oplevert voor Sol, altijd spannend. Ja en dan het bakhuisje, ziet er weer netjes opgeruimd uit. Zit me wel af te vragen, bakken jullie in dat huisje? Brood of zoiets? Keuken ziet er ook weer netjes uit en inderdaad opslagruimte kan nooit genoeg zijn, wie heeft er nu te veel ruimte in de keuken, eerder te kort. Fijne avond tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Met alle het geduim en de succes wensen kan toch niet anders danb goed gaan.

   Het bakhuisje zouden we kunnen gebruiken. Binnen in het huisje staat een steenoven en die is nog in een hele goed conditie. Het opstoken van zo’n over vergt alleen erg veel tijd en ik geloof niet dat er hier in de omgeveing nog mensen zijn die de ovens gebruiken. Maar als het binnen in het huisje een keer helemaal netjes is willen we er zeker een heer gebruik van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *