Sol Is Ziek

Gister waren we in Monterroso, we hebben daar op 2 plaatsen koffie gedronken. Op de tweede locatie heeft Sol ook iets kleins gegeten. Eenmaal thuis begon ze buikpijn te krijgen en krampen. Later op de avond werd dat alleen maar erger. Van de wc lieten we de deur maar open staan, makkelijker als je er snel moet zijn, zal ik maar zeggen.

Vandaag gaat het niet beter en ik ga in A Barrela naar de apotheek om iets te halen. Sol heeft een lijstje met klachten geschreven wat ik aan de apotheker laat zien. Ze neemt het mee naar achter en begint te bellen. Als ze terug komt maakt ze me duidelijk dat ze niets meegeeft en dat ik naar Chantada naar de eerste hulp moet met m’n lijstje.

Als ik in Chantada aan kom is gelijk de vraag waar de patiënt in kwestie is. Ik vertel dat die thuis op bed ligt. Even later word ik bij een arts geroepen, laat het lijstje zien in afwachting van een of andere pil. Ze begint te ratelen en ik versta er niets meer van. Ze begrijpt dat ik het niet meer kan volgen en vraagt om het telefoonnummer van Sol, dan belt ze wel even. Na het telefoontje legt ze rustiger uit wat we samen terug moeten komen. Ik dus weer naar huis.

Thuis gekomen, loop ik eerst maar even rondje met een hond die nodig moet plassen. Daarna rijden we terug naar Chantada. Sol kan gelijk bij de arts komen. Even later stap Sol de spreekkamer uit met een verwijskaart in de hand en een negatieve PCR test. We moeten naar het ziekenhuis in Monforte.

In Monforte stappen we bij het ziekenhuis de eerste hulp binnen. Sol geeft het papier af en gaat een wachtkamer in. Omdat er niet veel stoelen vrij zijn waar op gezeten mag worden wacht ik in de auto. 3 uur wordt 4 uur en 4 uur wordt 5 uur en op het punt dat 5 uur 6 uur wil worden komt Sol naar buiten. Zonder pil maar een uitgebreid onderzoek verder en papieren voor een apotheek en de verzekering.

Omdat we zo gauw geen apotheek weten in Monforte rijden we terug naar Chantada naar een aphotheek. Met de pillen in de hand rijden we naar huis. het is 7 uur en ik start maar met eten klaar maken, maar wel nadat ik weer even een rondje met Antares heb gelopen die inmiddels weer nodig moet.

15 reacties

 1. Hoi rob en sol hoop dat sol weer snel beter word laat haar veel water drinken anders droogt ze uit dikke knuf voor antares gr vanuit stralend nederland ( van de regen uiteraard )

 2. Hoi Rob,

  Beterschap voor Sol.
  Ja dat kastje en de muur he.🤦‍♀️
  En dan bijna overal 🤷‍♀️

  Groet en hopelijk een fijn pinksterweekend.
  Poot voor antares

 3. Beterschap voor Sol, het lastste wat je wilt is slepen van ziekenhuis naar ziekenhuis! In een noodgeval probeer een cocacola (de originele) op kamer temperatuur prik eruit schudden eerst – dan kleine slokjes af en toe. Helpt heel goed en de suiker stabiliseert de electrolytes – aanbevolen door artsen in 3de wereld landen!! Ik geniet heel veel van alle verhalen Rob, een heel ander leven dan in Breda. lieve groetjes

 4. He, vervelend. Dat je ook nog van hot naar her moet reizen als zieke is nog vervelender. Heeft de arts gezegd wat Sol mankeert? In ieder geval veel beterschap. Zorg goed voor haar! Groet, Nanny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *