Sol Is Nog Ziek,

Sol is nog ziek, en iedereen bedankt voor de beterschapswensen. Ze voelt zich alsof er een vrachtwagen over haar heen is gereden. Vast en zeker een griep en dat komt vast door het weer. Moet de ene dag de kachel aan, en moet er een extra deken op bed, kun je op de andere dag in je korte broek rondlopen. 

Maar goed, omdat Sol ziek is lijkt het mij beter vandaag maar niet in de keuken te werken. Ik heb ook liever niet te veel getob aan mijn hoofd als ik me niet goed voel. Het is mooi weer dus ik ga verder op het weiland aan de overkant van de weg waar ik gisteren ook al wat gedaan heb. Nu eerst verder met het snoeien van eikeboompjes en het verder opsporen van prikkeldraad wat vast zit in het gras en de braamstruiken. Telkens doe ik wat met de kettingzaag en daar na weer een stuk met de bosmaaier. Als ik klaar ben met de bosmaaier en het er weer wat netter uitziet moet ik wat doen aan oude weipalen. IK heb er twee die nog redelijk zijn en waar een van de palen lag kan ik het gat in de grond nog terug vinden. Ik graag het gat uit en sla er een nieuwe weipaal in. Dan kan de oude naast de nieuwe in de grond en ik zet ze voorlopig met een touwtje aan elkaar vast. Dan kan het gat gedicht worden. Bij de andere oude paal is het van hetzelfde laken en pak.

De zijkant van de wei is een muur, dat is de ‘steen grens’, maar de oude palen stonden iets terug van de muur. Voorzover ik weet is dat dan de erfgrens ook al is de muur van de wei gewoon van ons. Als je nieuwe palen gaat zetten (ooit) is het beter ook hier en daar een oude paal te laten staan. Zo is voor de overheid duidelijk dat dat de grens van vroeger is en nu dus nog is. Vandaar dus dat ik de twee oude beste palen terug heb gezet met een nieuwe er naast. Bij de andere wei waar ik al een keer helemaal een nieuwe afrastering heb gezet , heb ik toen hetzelfde gedaan.

Ik ben tegen 13 uur klaar en gedouched en klaar om inkopen te gaan doen in Ourense, eerst even naar de Lidl, dan naar de Leroy Merlin en nog even naar de Galuso voor een paar langere gipsplaatschroeven. 

Tussendoor ben ik ook nog bezig met de telescoop. Dacht ik het probleem gevonden te hebben, blijkt vandaag dat ik er naast zit. 3 laptops geprobeerd zelfde fout, alle kabels al een keer vervangen en de USB hub vervangen. Het probleem blijft. Dan kan het bijna niet anders dan dat er wat mis is met de print in de telescoop zelf. …..shit!

15 reacties

 1. Hola,

  Jammer natuurlijk dat er nog geen opknap verschijnselen zijn bij Sol. Die grote temperatuursverschillen in deze tijd van het jaar doen inderdaad geen goed aan lichamelijke weerbaarheid. Het is niet voor niets dat in het najaar altijd een oplopend griepverhaal is.
  Gelukkig hoef jij je voorlopig nog geen zorgen te maken om buiten geen werk meer te hebben.
  Wat de telescoop betreft zou het wel HEEL jammer zijn als het in de telescoop zelf zit dat er geen goede communicatie is.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Ik had jou al gezegd dat ik naar een boksles moest en dat daar Arnold van Derheide kwam, het was heel erg leuk en hij is een heel aardige man . Volgende week krijgen we een t-shirt en eigen bokshandschoenen. Dus dan is het helemaal voor het echtje. Voor Sol beterschap en een knuffel voor haar. Gr. Ma

 3. Niet fijn voor Sol dat ze zich zo beroerd voelt, ziek goed uit Sol. Nu en jij hebt je ook goed bezig gehouden vandaag en het ziet er weer piekobello uit. Oeps dat het in de telescoop kan zitten is niet leuk en hoe moet je dat nu gaan oplossen.

 4. De tijd komt er weer aan dat je inderdaad met zo’n wisselend weer kou kunt vatten , heeft Sol al getest op Corona hier steekt het langzaam de kop op , er is natuurlijk niet veel aan te doen als rusten en uitzieken maar je weet wel wat het is dat is al een geruststelling.
  Van harte beterschap voor Sol,
  José

 5. Elke dag weer een verrassing. In Nl zoekt men voor een TV programma de “beste klusser van NL” Ik dacht meteen, nou die woont hier in Spanje, Rob met assistente Sol. Tja, dat schoot me meteen te binnen. Sol ik hoop dat je je inmiddels aan de beterende hand bent. Griep, zeker als het menens is, hakt er in. Elke blog ben ik weer verrast te lezen wat er allemaal aangepakt wordt in Frean.

  Groetjes, en nogmaals… respect voor jullie beiden!

  • Hallo Margriet,

   Nou wie weet komen we nog eens op TV, in de krant hebben we al eens gestaan. HAha. De groep van Sol, enen moment voelt ze zich wat beter dan het andere moment. Hopelijk duurt het allemaal niet te lang voor haar

 6. Goedendag weer . Wat vervelend Sol dat jij je zo ziek voelt . Veel drinken ( water met verse citroensap en extra vit.C ) helpt beslist. Wens je sterkte en beterschap toe. Rob verwen haar lekker en zorg goed voor haar “natje en droogje” .
  Je bent buiten weer een mooi stuk opgeschoten met zichtbaar resultaat , dat is altijd prettig . Bovendien is daar natuurlijk altijd wel wat te doen , vervelen hoeft gelukkig niet . Succes weer voor vandaag en vergeet de patiënte niet te verzorgen. Sterkte daar samen. Groet .👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *