Sol Is Jarig

Sol is vandaag, 12 maart, 50 geworden. Dat moet gevierd worden en hebben we eigenlijk afgelopen zondag al gedaan. Maar eerst even terug naar januari.

Mijn ouders laten mij weten dat ze als verrassing op de stoep willen staan voor de verjaardag van Sol. Misschien weten jullie het nog, maar er was een moment dat we de logeerkamer op gingen ruimen, dat was dus al met voorbedachte raden. 

Baas Pablo, Xavier en Mary wisten er allemaal van dat mijn ouders zouden komen. Ik moest een paar dagen vakantie hebben en er moest afgelopen weekend wat aan diensten gewisseld worden op het werk, zodat ik zondagmiddag vrij zou zijn en vakantie zou hebben.

Xavier, Mary en familie had ik ook uitgenodigd om zondagavond de 50 ste verjaardag van Sol te komen vieren. Daar wist Sol wel van.

Als ik afgelopen zondag een bericht krijg van mijn moeder, is het tijd om de koffie aan te zetten. Niet veel later stappen mijn ouders uit de huurauto, dat ziet Sol en schiet vol en zegt tegen mij dat mijn ouders hier zijn. Hahaha…. dat wist ik natuurlijk 🙂

Na de eerste koffie komen er verschillende kaarten cadeautjes uit Nederland tevoorschijn. Sol helemaal blij.

De voorbereidingen voor de verjaardag ‘s avonds zijn bijna klaar, alleen moet de laatste hand aan de citroentaart nog even gelegd worden.

Rond een uur of acht komen Mary en Xavier met familie. Mary heeft nog even een tarta de queso gemaakt, iets wat wij alle twee erg lekker vinden.

Start je in Nederland een verjaardag met gebak, blijkt dat in Spanje iets te zijn om een verjaardag af te sluiten. Ook kaarsjes uitblazen op een taart kan in Nederland altijd, hier mag dat niet voor de werkelijke verjaardag omdat het anders ongeluk zou brengen. De taarten moeten dus nog even wachten.

We tassen verder alles wat we in huis gehaald hebben en klaargemaakt hebben op tafel en het feest kan beginnen. Het is gezellig ook al is het communiceren soms een beetje lastig omdat mijn ouders geen Spaans spreken.

Mary en Xavier en hun zoon moeten nog naar Ourense. Als zij willen vertrekken gaat Xavier eerst nog een tas halen waar een cadeau in zit. Dat is niet speciaal alleen voor Sol, maar ook voor mij. Het is een met de hand gemaakt service van hier uit de streek. Daar zijn we heel blij mee omdat we vaak naar zoiets hebben staan kijken. We gaan het niet gebruiken natuurlijk, daar moeten we een mooi plaatsje voor zoeken om tentoon te stellen en naar te kijken.

Vandaag gaan we uit eten in het restaurant waar we laatst met Mary en Xavier ook zijn gaan eten. Sol weet nergens van. En de reservering heb ik gedaan onder haar vaders naam, Roberto Barros, omdat ze Rob van den Wijngaart tocht niet op papier krijgen.

Goed, even een korte tussendoor blogpost. Laat de felicitaties maar komen.

37 reacties

 1. Sol van harte met je halve eeuw
  Als je het niet er vind neem ik er een op je hier op het strand
  Op naar de volgende rest van de eeuw

 2. Van harte gefeliciteerd Sol , nog heel veel mooie jaren gewenst. Wat een fijne verrassingen allemaal, leuk.
  🎂🎁💐

 3. Sincères félicitations voor je verjaardag, 50 jaar is wel een drempel maar daardoor heel leuk om er een feestje van te maken.
  Kusjes vanuit België.

 4. Gefeliciteerd met je 50ste verjaardag Sol…wat een verrassing voor je dat de “Barrossen” onverwacht kwamen….lief…een fijne dag nog.

 5. Lieve Sol, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en geniet van je dag. Rob ook gefeliciteerd met je vrouw. En wat een leuke verrassing dat je ouders onverwachts, voor Sol, op de stoep stonden.
  Blijven ze nog een tijdje? Eet smakelijk vanavond en veel plezier in dat bijzondere restaurant.

 6. Sol van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Ook voor Rob de felicitaties.Groeten aan Ineke en Ton.
  Groetjes Ria en Jan uit Dongen.

 7. Goede morgen … Sol van Harte Gefeliciteerd met je 50e verjaardag en wat veel verrassingen.
  de voorpret ter gelegenheid van jou verjaardag hebben wij ook mee mogen maken.
  wij wensen jou een Hele fijne dag ga lekker genieten met z.n allen.
  Hartelijke groeten,
  Corrie en Wijnand

 8. Hallo Rob en Sol. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Sol. Wat een mooie verjaardag heb je zoveel verrassingen, prachtig servies. En visite uit Nederland. Geweldig. Een verjaardag om nooit te vergeten. Groetjes uit Den Helder, ook voor Ineke en Ton. 🍀🍀

 9. Beste Sol van harte gefeliciteerd met je 50 ste verjaardag een bijzondere mijlpaal , de verrassingen zijn geweldig gelukt , dat serviesje is prachtig heel apart, geniet verder de dag samen met de familie
  veel geluk en gezondheid voor jullie samen,
  José

 10. Wat een geweldige verrassing voor Sol. Van harte en wat leuk dat jullie het zo bijzonder hebben gevierd. Servies: aantrekkelijk, gezellig. Voor degene die mijn paspoort verhaal hebben gelezen: gisteren ontvangen, kon het paspoort ophalen bij een ophaalpunt. Nog fijne dagen gewenst samen. Geniet ze!

 11. Sol, ¡Felicitaciones por tu 50 cumpleaños! te deseamos un gran año.
  ¡SALUD! Tomaremos una copa aquí esta noche.
  EN TI ! 🎉🍾🥂🎊🍸🍻🎂
  Ben y Antoinette 😘😘

 12. Hoihoi ,
  Ook jij Rob natuurlijk Van Harte Gefeliciteerd met de prachtige VIJFTIG-JARIGE !
  Wat een geweldig feest hebben jij en de “hulptroepen” er van gemaakt ! Onvergetelijk !
  Ook Ton en Ineke proficiat en wat een geweldige verrassing voor jullie schoondochter .Top. Denk dat jullie een paar dagen blijven !? Ga lekker genieten op een andere manier dan in de Zomer .
  Groet . 🍷🎊🍸🎂🙈🍾🥂🎉

 13. Sol, ik wens je een jaar vol dromen
  een jaar van zorgeloos blauw
  waarin al je wensen uit zullen komen
  want jij bent een grandioze vrouw!
  Van harte gefeliciteerd.

  Ook jij Rob gefeliciteerd met je prachtige vrouw en wat een verrassing je ouders op de stoep, al wist jij natuurlijk dat ze kwamen. In ieder geval een hele fijne dag allemaal dat zal zeker wel gaan lukken

 14. Heel heel hartelijk gefeliciteerd met de 50 verjaardag van Sol ! Wordt er in Spanje ook een Sarah of Adam gebacken?
  Een hele fijne tijd gewenst

 15. Hola Rob, van harte gefeliciteerd nog met de verjaardag van Sol en hoe leuk is de verassing dat je ouders er waren. Wens haar nog vele jaren.

  Hartelijke groet Aad

 16. Mevr Sol gefeliciteerd met uw verjaardag , uw schoonouders waren al een kado,en alle lieve mensen om jullie heen ,proficiat,nog vele gezonde en gelukkige jaren met allen die je liefhebben .
  Geniet volop van de verhalen door je man gepubliceerd.
  Groetjes Hans Witte 🇭🇺👌👍🏼🎂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *