Sol Gaat Verhuizen

Sol gaat verhuizen, kan je niet wachten om te lezen waarom dan moet je even naar het einde scrollen.

Schrijf ik in de afgelopen blogpost nog dat ik in de stal aan de gang ben, en er al wat hout in heb gestapeld, moet ik nu melden dat de stal alweer ingepikt is. Afgelopen woensdag staat er een buurman aan de deur, buurman Louis. Hij vertelt aan Sol dat hij het nieuws gehoord heeft en dat hij de weilanden wel wil huren. Hij wil zelfs meer betalen dan de buren. Sol vertelt dat we geen koeien meer willen, waarop Louis vertelt dat hij geen koeien in onze stal wil zetten, maar dat hij alleen de weilanden wil huren. Sol houdt de boot nog even af, en zegt dat we nog niet weten wat we willen, maar zo gauw wij zelf weten wat we willen, laten we het weten. 

Wat mij betreft kan Louis gelijk gaan huren, maar Sol denkt daar nu even anders over. Wat de buren wel niet zouden moeten denken. Schijt aan de buren, die hielden met ons ook geen rekening! Goed Sol is dus nog niet klaar om weer te gaan verhuren, ik wel als het moet. Met koeien op de weides, waar we ter zijner tijd toch weer koeien willen (moeten) hebben lopen om het gras kort te houden, heb ik minder werk. Maar goed, we zien wel. 

Maar als we toch nog niet gaan verhuren, dan vragen jullie je misschien af wie dan nu de stal in gebruik hebben. Als ik er de afgelopen dagen bezig ben, vliegen er regelmatig twee zwaluws rond. Afgelopen dinsdag heb ik ook gezien waarom ze het zo druk hebben in de stal en mij liever zien verdwijnen. Op een uiteinde van een dikke balk zie ik boven op iets wat op een nest lijkt, als ik nog eens goed kijk zie ik ook 3 kleine kopjes boven de rand van het nest uit steken. De vogel poep op de grond heeft natuurlijk ook verraden waar ze zitten. Ik heb over de roosters in de vloer stukken tempex gelegd zodat er geen kleine vogels in kunnen vallen. Als ik vandaag een goede foto wil gaan maken van het nest, blijk ik de familie te storen tijdens de vlieglessen. Ik ben dus te laat voor het maken van een goede foto. Met een paar dagen mag ik dus weer werken in de stal.

Afgelopen woensdag was het markt in Chantada. Aan goedkope kleding dan geen gebrek, en omdat mijn korte werkbroeken inmiddels echt uit elkaar vallen was het tijd om op de markt wat nieuw te gaan kopen. Als we hebben wat we nodig hebben, gaan we ergens eten. Dit keer geen dagmenu, maar een pizza. Daarna gaan we weer naar huis.

Langs de rand van de akker staat het gras en ander spul inmiddels een meter hoog. Tijd om daar wat aan te gaan doen. Hieronder volgt de foto van voor ik aan de slag ga met de bosmaaier.

Nou heb ik het wel vaker over de bosmaaier, maar er zijn er maar weinig die mij er ook echt mee aan de slag hebben gezien. Ik werk veel en hard en als ik met de bosmaaier eenmaal op gang ben, ben ik niet meer te stuiten! Met de camera’s die we nu hebben hangen, heb ik het werk met de bosmaaier eens kunnen filmen. Kijk het even helemaal af, dan zie je dat ik als een razende tekeer ga.

En dan hier nog even de foto als ik klaar ben.

Het hoge wat je rechts van de blauwe draad ziet staan zijn de aardappelen samen met het, ook, hoge onkruid (vooral gras en ganzevoet).

Verschillende kruiden in het verhoogde tuinbed doen het goed. Er zijn ook dingen die niets doen. Maar de koriander en de dille doen het goed. 

Koriander gebruiken we heel veel in ons eten, dille wat minder. Nu rees bij ons de vraag, hoe gaan we de dille bewaren. Drogen leek ons de makkelijkste optie. We hebben vandaag dus wat bosjes geknipt en opgehangen aan de stang van de afzuigkap. Volgens internet is het drogen klaar als het knisperig is.

Dan nu het verhuizen van Sol. Misschien geschrokken te lezen dat Sol gaat verhuizen. Wij niet, niets schokkends aan de hand. Voor we aan de badkamer gaan beginnen, leek het Sol een beter idee eerst de hal af te werken waar iedereen binnen komt. Maar daar moet dan wel eerst een nieuwe vloer in. Als ik een nieuwe vloer leg, dan Sol niet naar binnen of naar buiten. Dat is voor Sol nog niet zo’n groot probleem, maar voor Foskie en Antares wel. Daarom gaat Sol tijdelijk verhuizen naar Santa Mariña do Castro. We kunnen voor een paar dagen in een huis verblijven van een kennis. Zo kan Sol naar binnen en naar buiten met de hondjes en kan ik de vloer in een keer storten. Wanneer de verhuizing op stapel staat weten we nog niet, maar dat zal binnenkort zijn.

12 reacties

 1. Hola,

  Je kunt wel zeggen een “blog vol verrassingen”.
  Natuurlijk was te verwachten dat er bij “Sol gaat verhuizen” een addertje onder het gras zat en snap ik dat ze Frean even gaat verlaten met die 2 blaffende 4 voeters. Ik vraag me wel af waar jij gaat slapen en het huis in en uit komt en gaat. En waar blijft de kattenfamilie?
  Bij het starten van het filmpje moest ik even aan het geluid van de naderende TT in Assen denken van komende zondag. Je komt wel zenuwachtig en gestrest over bij het kijken naar het filmpje gezien het tempo waarin je tekeer gaat (-) De “tank pitstop” komt dan weer professioneel overeen met Formule 1.
  Natuurlijk moeten jullie het samen eens worden over het verhuren van de weilanden maar het lijkt me super dat je zo snel een nieuwe huurder gevonden hebt. Aangezien jullie al die tijd de andere buren netjes behandeld hebben (en nog met het kastje) hoeft Sol natuurlijk geen enkele belemmering te voelen om nu reeds op het voorstel in te gaan. Het is jullie grond en gras waar je mee kunt en mag doen wat je zelf wil. Natuurlijk is het eigenlijk overbodig te zeggen “maak goede afspraken”.
  Jammer dat je geen filmpje kon maken van de zwaluwtjes maar de foto op zich is al heel leuk.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ik zet gewoon een ladder bij een raam en kan dan zo in en uit klimmen. Geen probleem dus. De katten blijven waar ze nu zitten. Daar kan ik gewoon bij komen om eten te geven.
   Ja, het verhuren. Naar de buren moeten we zeker niet kijken, doen zij ook niet naar ons. Probleem met deze Louis is dan weer dat het ook een man is die problemen met zich meebrengt (Jullie kennen hem ook. Is een paar keer geweest toen we met de muur en het dak bezig waren). Aan hem zou ik liever wat stukken verkopen.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Leuk de zwaluws toen wij op de boerderij woonden wilde ik dat ook zo graag maar bij jullie is het gebeurd. En dat Sol een paar dagen gaat logeren. Is weer eens iets anders. Je bent wel een vlugge met je bosmaaier, Leuk om te zien . Vandaag met Corrie gaan lunchen was nog voor mijn verjaardag. Gr. Ma

 3. Altijd fijn zwaluwen in de stal. Zwaluwen die aan huis nestelen zijn brengers van geluk.
  Althans dat is het bijgeloof. Wie weet geldt dat voor jullie ook.

 4. Een echte speedy consales en het ziet er weer netjes uit. Het zou niet gek zijn als we in het echt die snelheid zo af en toe eens kunnen halen. Leuk die foto van de zwaluwen wij hadden vorig jaar een nest aan de buitenkant bij de slaapkamer en dan s’morgens veel gekwetter te horen erg leuk hoor.
  Verstandig dat sol met de dieren dan gaat logeren in andermans huis kun jij lekker je ding doen. en word de hal zeker heel mooi. Fijn weekend voor iedereen.

 5. Goedenmorgen , natuurlijk zet je weer mensen op het verkeerde been met je “aanhef” ! Was natuurlijk ook de bedoeling 😉. Humor , houden wij wel van .Ik dacht even dat je de stal aan Sol kwijt zou raken , dat ze daar een “hobby-atelierruimte” van wou maken . Maar het was heel anders , goed idee .
  Nou die “Snelle Jelle” met de bosmaaier die schiet zo lekker op en veel eer van z’n werk zo te zien . Moest eerst even zoeken , tot in ineens dat gele doppie zag bewegen , toen was het hek ook van de dam 🤣.
  Wat ontzettend schattig die drie kleine eigenwijze koppie’s over die nest rand , geweldig . Goed dat je het op tijd zag en ze even hun privé gunt .
  Wens jullie succes met alles en een super fijn weekend .
  Trouwens dat onkruid tussen de aardappelen is ook niet bij te houden . Wij moesten dat vroeger na schooltijd doen . Heel slim van onze Vader 😉😂.
  Groet . 👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️😅😄👋👋

  • Hallo Antoinette,

   Sol en ik hebben geen kinderen, dus dat onkruid moeten we zelf doen…. als we dit geweten hadden…. hahahah
   Voor dat Sol echt iets in de stal zou kunnen gaan doen moet eerst de stal opgeknapt worden. Dan is het er gelijk een muis vrije ruimte. Dat is het nu ook, maar dat gelooft Sol niet 🙂

 6. Dat was een snel gebeuren, gemeentes zoeken vast wel iemand die het zo snel kan. Laat je dat gras gewoon liggen of is dat bijv. voor de koeien waar je werkt bestemd. Leuk hoor de zwaluwen alleen de poep daar wordt je minder blij van. Bij mij vliegen ze alleen over en ligt er al veel poep. Dat noem ik nou altijd een gelukje dat je even in een andermans huis kan verblijven. Geen kopzorgen over hondjes die uitgelaten moeten worden en over de natte vloer lopen. Succes met alles, fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Als ik met deze snelheid voor een gemeente zou werken, dan was het geen punt als ik ook eens op de steel van de hark leun en een praatje maak.
   Het gras moet ik opruimen anders gaat alles er onder dood. Al is het veel gras, het is niet genoeg voor de koeien op mijn werk. Die eten deze hoeveelheid in minder dan een uur met z’n zeventiggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *