Soapserie

Vandaag aflevering twee van de soapserie. Gisteravond stonden de buren dus aan de deur. Ze maken zich verschrikkelijk druk om niets. Het gaat er volgens ons alleen omdat buurman Luis er wat mee te maken heeft. Stenen die tellen, het kadaster is onzin en daar klopt niet van. De dingen over het water laat ik vandaag maar buiten beschouwing, anders blijf ik schrijven.

Vandaag ga ik vroeg aan de gang voor dat ik samen met Luis verder ga. Op die manier kan ik nog even op mijn gemak wat dingen bekijken. Gisteravond na het vertrek van de buren heb ik namelijk nog wat dingen uitgezocht op de site van het kadaster. Bovenaan grenzen de percelen aan een muur. Als ik op de website van het kadaster ga meten, dan is het stuk wal Luis gekocht heeft +/-36 meter breed. Ons stuk wat er aan grenst is +/-30 meter breed. Ook meet ik nog wat andere punten die van belang kunnen zijn en ik print alles uit en bekijk alles ter plekke. Meten gaat zeker nog niet, maar ik denk wel een steen te hebben gevonden die iets zou kunnen markeren.

Ik slinger de bosmaaier aan en start beneden aan de grenzen, want daar zijn er meer, al zijn de grenzende stukken wel allemaal van ons en Luis. Als ik lekker bezig ben, komt Luis aan rijden op de tractor. Hij komt vertellen dat er wat is met een koe en dat hij vandaag echt geen tijd heeft om te helpen met zijn bosmaaier en om later palen te zetten. Prima, ga ik lekker alleen verder. Vind ik niet erg. We spreken af dat we maandag palen zetten als het niet gerend.

Precies zoals hij gisteren vertelde zit er ergens onder de braamstruiken een muurtje. Iets waarvan de buren zeiden dat hij daarover zou liegen. Na een paar uur schoonmaken met de bosmaaier is het beneden stuk klaar. Nu naar boven. Gelukkig staan de braamstruiken daar iets minder dicht op elkaar en ben ik sneller klaar. Ik maai ook het stuk bij ons kaal om goed te kunnen meter.

Ik had van de morgen al 36 meter uitgestapt en een steen gevonden. Nu het schoon is kan ik met zo’n loopwiel gaan meten. Ik start bij een afrastering tussen het perceel van iemand en dat van Luis en loop 36 meter en markeer de plek met een tak. Dan zoek ik de grens op waar twee percelen van ons aan elkaar grenzen. Vandaar uit meer ik 30 meter richting de grens met Luis. De 30 en 36 meter raken elkaar niet precies, maar komen beide op een kleine afstand van de steen uit. Dat moet de steen zijn waar de buurman het over heeft. En de positie van de steen lijkt toch wel goed te kloppen met de gegevens van het kadaster.

Nu ik toch boven ben met de bosmaaier wil ik ook gelijk een stukje van de camino publico schoon maaien. Mijn plan was om heel de camino schoon te maken, ook daar waar hij over terrein gaat van andere (met toestemming natuurlijk) maar de buurman van Luis heeft het pad afgegraven. De camino is dus doodlopend. Maar alles wat van ons is van de camino wil ik tzt schoon hebben.

Nu ga ik beneden met het loopwiel aan de gang. Vanuit verschillende punten op de kadasterkaart en vaste punten in het veld (boom en zo) wil ik afstanden meten en dan kijken waar die uit komen. Als ik verschillende metingen heb gedaan om ik op ongeveer hetzelfde punt uit. Deze meting herhaal ik nog een keer en ik kom op hetzelfde uit. 

Nu opruimen, maandag gaan we verder.

Nog wel wat problemen met de bosmaaier gehad. Maar na een kleine operatie doet hij het weer.

4 reacties

 1. Hola,

  Kennelijk was vroeger ooit een speciale steen ergens wegleggen voldoende om perceelsgrenzen te bepalen en het blijkt dus ook kadastraal nog te kloppen ook. Weer een functie erbij dus…..landmeter. Kennelijk is 1 functie per dag erbij nog niet voldoende voor jou en heb je op de foto’s te zien een geamputeerde arm er weer vakkundig aangezet. Dus ook functie orthopeet kan toegevoegd worden.
  En dan vergeet ik taxichauffeur maar even gezien het vervoermiddel waarmee de bosmaaier naar zijn werk gebracht word.

  Houdoe

 2. Hoihoi ,weer lekker bezig geweest ! Maar goed dat jij zelf veel kunt doen en niet afwachtend toekijkt hoe alles verloopt . Veel succes voor vandaag met Luis , komt vast wel goed . Oud zeer tussen buren hoef jij niet mee te nemen , dat scheelt !🤭.
  Ook de bosmaaier moest het weer lijden , gelukkig ook weer perfect opgelost , hopelijk houdt hij het lang uit !
  Weet je wat ik bijzonder vind …(bijna) elke blog van jou staat op 00.02 uur als hij hier binnenkomt !
  Groet .👍👊👋😅

 3. Gelukkig kun jij het allemaal goed uitzoeken ,goed meten samen met je buurman en de palen zetten dan komt het allemaal goed.
  Fijne zondag ,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *