Snipperdag

We slapen uit vandaag, het is zondag en we nemen een snipperdag, al is dat bij Sol niet helemaal gelukt. Ik zit aan de koffie op internet te kijken als Sol uit bed komt en zegt dat er over een half uur iemand voor de deur komt kijken. Ja… en? Ik ben al aangekleed dus geen probleem voor mij. Als Sol even later ook echt wakker is en aangekleed komt er inderdaad even later iemand naar een deur kijken. We hebben een raam waardoor je niet naar buiten kan kijken en nu komt iemand naar een deur kijken die er niet is! Het is iemand van een kunstof kozijnen bedrijf. We willen in de een kamer een deur naar buiten om op een terras te komen wat er voorlopig nog niet komt. Maar als straks de eetkamer netjes is en ingericht is, is het niet handig dan een gat te gaan zagen voor een nieuwe deur. Dus die deur komt er nu vast, is het plan. Er wordt gemeten en besproken wat voor een soort deur we willen. Ook bespreken we het wie wat gaat doen, zij maken en plaatsen de deur. Maar iemand moet het gat maken. Dat kan gedaan worden door een vakman, maar net als in Nederland zijn die schaars en moeten we dus lang wachten of ik maak zelf het gat. We krijgen straks twee prijzen, kosten deur en kosten vakman. Maar eigenlijk staat het al wel vast dat ik het gat zelf maak. Hij gaat weer weg en ik ga weer aan de koffie.

Sol gaat in haar hobbykamer opruimen. Er staan daar matrassen voor logeerbedden, koffers en verhuisdozen. Die dozen beginnen langzaam te verzakken en met de druk van de matrassen staat het bouwwerk op instorten. In de dozen zitten spullen die muis veilig zijn verpakt, dus die kunnen ergens anders staan waar de familie muis ook wel eens komt. De matrassen zetten we anders weg en tassen de rest terug wat niet muis veilig is. Er is wat meer plek, de radiator links was eerst niet te zien.

We hebben ook wat schilderijen, die zaten bij de koop inbegrepen. Nee, een echte ‘weet ik veel bekende schilder’ zit er niet bij. De schilderijen leggen we onder het bed. Maar we hebben ook een echte Sandra. Niemand vast van Sandra gehoord? Sandra heeft een schilderij gemaakt wat we alletwee eigenlijk wel mooi vinden voor in de hal. De kleuren passen bij de kleuren van de hal en we begrijpen wat er geschilderd is. Op onze snipperdag ga ik toch aan de slag om het schilderij op te hangen. Mocht blijken dat deze echte Sandra duizenden Euro’s waard is, dan hang ze er niet lang natuurlijk.

Waar ik het meest van de tijd mee bezig geweest ben is het opruimen van mijn foto’s op de harde schijf van mijn computer. Het is een zooitje geworden door gebruik van de laptop en de PC door elkaar. Maar nu gaat daar een einde aan komen, zal niet vandaag zijn wat ik heb nogal wat werk.

5 reacties

  1. Goedemorgen , i denk dat je eens wat meer structuur in je bezigheden zult moeten aanbrengen 🤣😅. Maar als je even terug kijkt wat jullie al voor elkaar gebokst hebben in zo’n korte tijd….nou petje af hoor. Knappies. Groet .👍👋👊

  2. Mooi schilderij lijkt toch ergens in het landschap van Galicië te zijn geschilderd en het past in jullie interieur,
    langzaam komt schot in het opruimen , komt goed…
    Fijne week ,
    José

  3. Hola Rob,no te harás rico con la venta de ese cuadro, pero está pintado por una prima muy querida para mi, cuando era jovencita, esa es Sandra, pero queda muy bien donde lo has colocado,es su sitio🙅🙅🙅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *