Sneeuw Wit

Nog voor ik vandaag aan de gang ga zie ik buiten dat het sneeuwd, dat is de eerste sneeuw bij ons in de omgeving dit jaar. Even later is het alweer voorbij en is er van de sneeuw niets meer te zien.

Mijn koffie is op, dus ik ga richting de eetkamer om die ‘sneeuw wit’ te maken. Overal gaat de tweede laag witte muurverf op. Dat gaat op de meeste plaatsen goed.

Er zijn echter 2 plaatsen waar het niet vanzelf gaat. Of beter gezegd; het gaat helemaal niet. Als ik de verfroller op de muur zet en begin te rollen beginnen er blazen op de muur te komen. Raar!? Geen idee hoe dat komt en waarom het gisteren bij de eerste laag niet gebeurden. Het is op een stuk muur waar ik een scheur in de muur gerepareerd heb. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat de muurverf reageert met het spul waar ik de muur mee gerepareerd heb, omdat ik daar alles mee aangesmeerd heb waar de stenen muur overgaat in de MDF muur, en daar zijn geen problemen. Ook in de slaapkamer ben ik deze problemen destijds niet tegen gekomen. Met een plamuurmes schraap ik de muur kaal. Ook het stucwerk waarmee ik de muur repareerde komt eraf. Ik laat deze muur maar even voor wat het is en ga verder. Op de laatste muur die ik voor de tweede keer in de verf zet is het van hetzelfde laken en pak op sommige stukken. Maar hier lijkt het er om te gaan dat een oude verflaag loslaat. En dat is ook gek, ik ga er namelijk vanuit dat toen de vorige eigenaar de muren ooit eens in de verf zette hij dat deed met één soort verf. Dan is mijn vraag nu waarom laat het alleen op deze muur los en alleen op de onderste 90 centimeter. Ook hier schraap ik de loskomende laag van de muur. Enige wat ik me voor kan stellen is dat de eerste laag verf nog niet helemaal droog geweest is en met een tweede laag verf de oplosmiddelen van de nieuwe laag de eerste laag weer oplossen. Maar ook dan, waarom niet overal?

Tussendoor ga ik ook nog even een rondje lopen met Antares, de zon schijnt nu. In de verte zie ik op een gegeven moment een mooie regenboog, die lijkt op te reizen vanuit Cas do Pedro en neer komt ergens op een weiland achter onze boerderij. Een bewegende regenboog heb ik echter nog nooit gezien, hij komt dichterbij en voor Antares en ik het weten lopen we in de regen en is er geen regenboog meer te zien. Snel naar binnen.

Als het aan het einde van de middag weer droog is gaan we weer een rondje lopen. Nu kan ik ook de eerste sneeuwbal van het jaar naar haar gooien, ‘s middags heeft het namelijk nog meer gesneeuwd en daar is een beetje van blijven liggen op het plastic dak van de stal zonder dak. 

Ook komt Manuel nog even. Van hem kregen we ooit een haan en een hen van een Gallische kippen soort. Mooie kippen, alleen begint de haan agressief te worden naar een van onze eerste kippen. Al een tijdje komen we af en toe witte veren tegen van die kip, maar nu heb ik gezien wie daar schuldig aan is. Sol heeft Manuel gister een bericht gestuurd met de vraag of hij de kippen terug wil anders geven wij ze weg. Maar hij heeft er een nieuw adres voor. Dus zijn we ook nog even kippen aan het vangen geweest. Hopelijk keert de rust nu ook weer terug in het kippenhok.

9 reacties

 1. Hoi Rob,
  Van die verf weet ik ook niet wat dat is ik hoop voor je dat het goed komt. Maar Rob wat is dat een prachtige foto van die regenboog gewéldig. Sol vertelde vanmorgen al dat het gesneeuwd had, hier in Limburg en oost Brabant heeft het ook gesneeuwd. Gr. Ma

 2. Hoi Rob, kan het zijn dat er door de vorige eigenaar een soort antivocht laag is aangebracht op de onderste 90 cm van de muur?
  Als dat zo is, zal die laag eerst geïsoleerd moeten worden. De verf leverancier (specialist) zal daar een oplossing voor hebben.
  Succes, Henk

 3. Brr… mooi filmpje jullie eerste sneeuwbui en de foto van de regenboog is ook bijzonder met dat mooie uitzicht, wat de muur betreft (ik met weinig verstand natuurlijk 😉)de muur goed afkrassen en dan primer erop smeren dan de verf erop aanbrengen.
  Wie weet helpt het,
  Fijne zondag,
  José

 4. Goede Zondag , nou ik benijd je niets hoor , met die tegenvaller met de eetkamermuren , ben je blij met de afwerking te beginnen , krijg je dit. Hopelijk vindt je (of de verfwinkelman)er een goede oplossing voor . Veel succes . Wanneer mag ge Orion ophalen ? Kannie wagtuh ! Fijne Zondag , groet .🐕👍👊😉👋

 5. Wat een gedoe met de blazen op de muur denk je vandaag klaar te komen met het verven en dan gebeurt er zoiets. Leuk filmpje en een mooie regenboog. Fijne zondag verder

 6. Wat een prachtig foto van de regenboog Rob het lijkt alsof alles tussen de regenboog onder een glazen stolp gevangen is, heel mooi. Dikke pech met de blaren in bepaalde plekken, misschien door de reparatie dat het niet helemaal droog was voor jij de tweede keer een laag opbracht – de verf specialist zal het weten. Wat heb jij overal prachtig werk geleverd. Veel plezier met jullie nieuwe gezinslid, het zal even wennen zijn voor Antares, zus en broer gaat dikwijks beter dan 2 zussen. Jeanne en ik genieten nog altijd van jullie verhalen. Fijne zondag daar in verre Galicië🤗

 7. Hoi Rob,
  ik heb hetzelfde gehad met bepaalde delen van sommige muren. Ik heb het opgelost door die delen van de muur te verven met een (blok) kwast i.p.v. met een roller. Bij mij werkte het. Misschien dat dit bij jullie ook kan helpen. Succes niet gegarandeerd maar misschien heb je er iets aan

  groeten, ook aan Sol, Antares en binnenkort aan Orion

  • Dit lijkt op wat er gebeurd als je met latex over kalkverf gaat. Heb dit een aantal keer gezien in oudere woningen. Dan moet er eerst een voorstrijk of iets overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *