Sleuven

Het blijft mooi weer, al wordt het wel kouder maar de zon blijft zijn best doen. Vandaag ga ik eerst maar eens een keer fotograferen. Ik heb gister wat mooie dingen gezien waar ik macrofoto’s van wil maken. Nog niet alles is klaar… geen tijd om te bewerken. Ik ga dus als de zon net op is een rondje lopen met de camera en statief in de aanslag, spinnenwebben, paddestoelen beestje en mos. Ik leg het allemaal vast. Als ik na een uurtje thuis ben wil Antares een rondje lopen maar ik wil eerst koffie. Aangezien ik haar baas ben, drink ik dus eerst koffie.

We gaan een rondje lopen, maar ze schiet gelijk de akker op. Mij best. Het idee is dat ik stenen goot waar zij dan mee speelt. Dat geeft mij de gelegenheid om gelijk maar een begin te maken met een sleuf. Ik wil de paal van de telescoop namelijk een vaste stroomaansluiting geven. Nu moet ik telkens een kabel leggen en in een stopcontact steken. Gemak dient de mens dus dat moet anders. Van de telescooppaal naar het pomphuisje wil ik een kabel leggen, maar die moet dan wel in de grond. Graven dus. Dat gaat niet overal even makkelijk door de stenen, die in de grond zitten en die ik voor Antares moet blijven gooien. De sleuf zit er in, hij moet alleen nog dieper. Maar dat is wat voor morgen.

De volgende sleuf. In de eetkamer moeten wat stopcontacten bij komen. Hier ga ik niets met planken doen, zoals op de slaapkamer, maar hier moet het echt inbouw worden. De buitenmuur is van keien, daar staat een muur voor van gewone bakstenen. Links in de kamer staat deze muur tegen de keien en rechts staat die los van de keien. Rechts is dus makkelijk. Met een speciale gatzaag voor in steen, zaag ik een gat door de muur voor de inbouwdoos.

De flexibele buis kan ik achter de muur laten zakken en in de inbouwdoos trekken. Voor de volgende inbouwdoos, zaag ik ook weer gaten, alleen kan het nu dus niet door de door de muur heen. Dan het werk waar ik een hekel aan heb, ik moet een sleuf slijpen in de muur en die daarna uit hakken.

Als dat gedaan is vervang ik de inbouwdozen aan de andere muur ook voor nieuwe. Daarna overal draad in en aansluiten. Ik monteer tijdelijke stopcontacten, zo hoef ik tijdens het werken niet zo veel de klooien met een verlengsnoer zoals ik gedaan heb in de slaapkamer.

Dan nu tijd om een paar foto’s te bewerken en de telescoop klaar te gaan zetten voor vannacht.

5 reacties

 1. Ik ben zelf onlangs komen wonen in Spanje,samen met mijn viervoetig maatje Symba. Een bruinharige Labrador van 5 jaren jong, zij het dan wel iets zuidelijker, in Almería in de Almanzora vallei.
  Ik ben Nederlandstalige Belg en
  heb zelf altijd, -in een vorig leven- in de bouwsector gewerkt. Rug naar de kl…eurpotloden gedraaid. Ben nogsteeds geïnteresseerd in projecten als die van jullie. Ben zelf aan pensioengerechtigde leeftijd gekomen, en ben bereid om jullie,belangenloos(!) enige logistieke bijstand te verlenen waar dat kan. Laat me bericht en wij komen, ter ontspanning, misschien wel eens aangereden.
  Grts.
  Ronny & Symba.

  • Hallo Ronny en Symba,

   Ronny, bedankt voor de optie dat we een beroep op je kunnen doen. We hebben op dit moment echter geen hulp nodig met het verbouwen en de andere werkzaamheden in en om de boerderij. Mochten jullie echter een keer in de buurt zijn, dan staat de koffie, en water voor Symba, klaar.

 2. Ahaaa je houdt van “mondkapjes” !!! Houdt toch veel tegen. Gaat er vast allemaal prachtig en netjes uitzien. Kijk uit naar de volgende macrofoto’s , deze zijn in elk geval al geweldig , vooral van Japie Krekel !
  Groet 🦗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *