Skeeleren 

Gisteren toen ik de melk bij de buren ging halen zag ik hem al klaar staan: De Wals! Zomaar een kleine. Maar goed, dat betekent dat ze binnenkort iets aan de weg gaan doen. Als je niet weet door welk gat je wel kan rijden, dan zou je zomaar in het verkeerde gat je auto naar de nondeju kunnen rijden. 

Vandaag hoor ik ineens een hoop getob buiten. Antares en ik gaan op onderzoek uit. We zien een vrachtwagen met asfalt, twee mannen met een hark en een Sint Nicolaas op de wals in andere werkkleding. Behendig als op Schimmel Amerigo, stuurt de Sint nu de wals over de verse hopen teer, die zijn collega’s (Zwarte Pieten ?) in de gaten in de weg doen.

Als ze verder gaan gaan de volgende gaten, gaan Antares en ik de boel verder inspecteren. Skeeleren kan op deze weg nu nog steeds niet, dat ga ik binnenkort maar eens op een afgesloten stuk snelweg doen denk ik. Ik ben in ieder geval blij dat de gaten weer goeddeels gedicht zijn. Iedereen klaagt hierover de wegen, slechte staat en zo, en dat het vroeger allemaal beter was. Zeker toen was de weg net nieuw. Vandaag kregen we de rekening van de wegenbelasting. Dat was even schrikken! Ik dat dat de 34 euro en centen een bedrag was dat per week in rekening gebracht zou worden. Maar het is per jaar! En dan ook nog klagen dat de weg slecht is. Voor 34 euro per jaar kun je toch ook helemaal niets verwachten.

De lucht is strakblauw en ik heb heel deze maand mijn fototoestel nog niet uit de tas gehad. Tijd om dat maar eens te gaan doen. Tas op mijn rug, statief mee en een stuk plastic voor als ik op mijn knieën in het gras wil gaan zitten. Ik maak foto’s van van alles en hoop deze vanavond te gaan bewerken. Maar dat licht aan het weer, is het dan nog redelijk helder, dan ga ik nog een keer op pad. Hier in ieder geval een die ik even snel bewerkt heb.

Als ik terug ben van fotograferen, gaan we naar de bouwmarkt. We moeten nog een afwerklat kopen voor de inbouwkast en Sol wil in haar hobbykamer een paar extra planken en een rek. We hebben alles, behalve afwerklatten. Ik maak zelf wel wat. We krijgen ook wat gratis aan de kassa. We kopen twee grondzeilen van 2 bij 3 meter. De dame aan de kassa scant alles van op de kar ligt, ook een grondzeil. Sol zegt nog dat het er twee zijn, waar ze wel met een ja op antwoord, maar niet scant. Dan een gratis, houden we toch 5 euro in onze knip.

We gaan nog even naar de volgende bouwmarkt waar ze de partytent verkopen die wij mooi vinden. Die gaan we gratis kopen. Gratis kopen, hoor ik je denken. Ja, echt, gratis kopen. We hebben eens een kaart van de bank/verzekering gehad met daarop 300 euro. Welkomstgeschenk omdat we overstapte naar de zorgverzekering van de bank. Dus met dat gratis geld kochten we vandaag dus een partytent. Die blijft overigens voorlopig nog in de doos zitten. Plaatje hieronder is een plaatje van de tent, niet de onze dus.

Namens mijn moeder iedereen bedankt voor de felicitaties via het blog.

5 reacties

 1. 34€ no!! 71€ y de ahí hacia arriba dependiendo de la potencia, igual no es el año entero, buena falta le hacia a la carretera el asfaltado, igual es para que le voteis al alcalde en las próximas elecciones. Un saludo

 2. Beste mensen,
  Ik ben heel blij geweest met jullie lieve wensen. Ik heb een hele fijne dag gehad het was weer even wennen naar de corona om nu echt je verjaardag te vieren . Ik begin nu toch wel een beetje moe te worden maar dat is niet zo gek als je van s’morgens tot nu visite heb gehad en José ik ben 73 geworden je had het al in de gaten. Allemaal bedankt. Gr. Ineke.

 3. Als het zo’n partytent is dan zeg ik erg mooi zeer zeker. Fijn dat ma zo genoten heeft van haar verjaardag na een paar jaar weer echt vieren. En voor jullie Rob en Sol ook weer fijn dat de gaten dicht zijn gemaakt in de weg, Fijn weekend allemaal.

 4. Hola,

  Ook ik wil jullie bedanken voor alle felicitaties die jullie aan mijn wederhelft gegeven hebben. Ook ik heb meegeholpen de visite bezig te houden maar dan met praten. Ja dat moet toch ook iemand doen toch en uiteindelijk praten kost ook energie zeker als je bijna 57 bent (sorry 75).
  Het circuit in Frean ziet er weer puik uit maar lijkt nu minder op Edammer kaas overigens is die naast de gaten ook lekker.

  Houdoe

 5. Wat schrijf je toch weer met de nodige humor mijn dag begint dan al goed ha…,
  Ineke, fijn dat je een mooie verjaardag hebt gehad , ik had het ongeveer goed dus 73 nou we zullen gewoon doorgaan 😁😁
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *