Vandaag heel de dag SIESTA. We doen niets vandaag. We zijn naar Chantada gegaan om bij Mesón Lucus. Na het eten van het dagmenu hebben we genoeg gegeten voor de rest van de dag. Bij de Chinees nog even naar binnen en klaar, terug naar huis. Het is inmiddels 30 graden, dus met de siesta waar we de dag mee begonnen gaan we afmaken.

Gisteravond ben ik nog gaan fotograferen. Het zou heel de nacht helder zijn en op de kaart had ik een mooi punt gevonden om over het water, tussen de bergen de melkweg te fotograferen. Helaas, als ik ter plaatste ben komen er wat wolken aandrijven. Ik laat me daar echter niet door weerhouden tóch de camera op te stellen en een paar testfoto’s te maken. Ik ga er vanuit dat de bewolking zo weer wegtrekt. Met een tweede camera maar ik wat andere foto’s voor ik ook die ergens op ga stellen. 

Voor ik echter op deze bestemming aankom, had ik wat oponthoud. Het begon met een vos die als een haas in het licht van de koplampen voor de auto uit bleef rennen. Ik ben maar even gestopt tot hij weg was. Niet heel erg veel verder op dezelfde weg zie ik wat op de weg zitten wat niet weg gaat. Een uil! Gek beest, ga ergens in een boom zitten koekeloeren, maar doe dat niet op de weg. Ik stap uit op de uil van de weg het weiland in te jagen.

Ik heb het idee dat er iets met de vleugel niet 100% is. Hij vliegt telkens maar een heel klein stukje. Misschien ergens tegenaan gevlogen. Ik wil de uil in ieder geval verder van de weg af hebben. Als hij een beetje meer aan de kant is is het nu mijn beurt om een foto te maken. Mooi zo’n vogel! Wel stom van mij dat ik 2 dure fotocamera’s achter in heb liggen en ik een foto maak met een telefoon.

Ik loop naar de auto als de uil weer wat op de weg fladdert. Ik heb altijd handschoenen in de auto, dat is voor als het koud is en blijkbaar ook voor als ik een uit tegen kom. Ik probeer de uil te pakken. Mijn aanvalsplan is om hem langs achter te pakken. Maar dat beest heeft alles in de gaten en hij draait zijn kop 180 graden om en maakt daarbij een tikkend geluid met zijn snavel. Ik snap dat hij of zij niet snapt dat ik wil helpen maar ik wil wel hebben dat de uil verder van de weg af gaat. Ik jaag hem nog maar een beetje op tot hij in de bosjes op ongeveer 2 meter van de weg is. En dan nu naar de fotolocatie.

De bewolking op de fotolocatie blijft aanhouden en wordt alleen maar meer. Ik ga een andere plaats zoeken. Niet dat ik verwacht dat daar geen bewolking is, maar ik denk dat het een mooie plek is om in het donker te fotograferen. Google maps weet de weg. De weggetjes worden steeds slechter. Ik moet door dorpjes waar ik net tussen de huizen door kan met de auto. Blaffende honden bijten niet, maar blaffen wel iedereen in het dorpje wakker denk ik. Onderweg kom ik weer een vos tegen. Ook moet ik uitwijken voor een uilskuiken was op het weggetjes zit. Het weggetje is op een gegeven moment zo slecht en smal, dat ik er ook genoeg van heb, straks sta ik hier vast midden in de nacht.

Ik kan achteruit terugrijden, maar ik kies er voor door te rijden tot ik ergens kan keren. Als ik terug rijdt rijdt over de weggetjes zie ik een das lopen, koddig beest om te zien. Trouwens ook voor het eerst dat ik er een in het wild zie. Om nog maar niet genoeg te hebben van dieren in het wild moet ik als ik bijna thuis ben nog maar een keer stoppen voor een uil die midden op de weg zit. Ik snap het niet, moet die niet gewoon vliegen en muizen vangen?

17 reacties

 1. Hola,

  Ik kan me voorstellen dat jullie bij 30 graden een siestadag inlassen. Maar je had er dan ook een “zware” avond voorzitten. Als ik alles samenvat wat je allemaal aan wilde dieren gezien hebt dan hoef je in de wijde omgeving bij jullie nooit op zoek naar een dierentuin.
  Wat een schitterende foto’s van die uil trouwens.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Leuk wat je allemaal tegen komt. En kijk maar uit dat je niet verdwaald. Haha.
  Laatst zei ik tegen je dat je ook siësta moet houden maar niet een hele dag hoor.zo komt je keuken niet klaar. Vanavond gaan we naar Mariette en Jack , die zijn ook op vakantie geweest en nu willen ze alles weten wat er bij jullie was. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Voor de keuken gaan we maandag of dinsdag spullen kijken/kopen. Van de balk bedrijven hebben er maar twee geandwoord. We gaan er bij een kijken of het wat is en verder afspreken

 3. Wat een mooie foto’s vooral die van de uil en zo te zien is er scht iets met zijn vleugel. Jammer dat je hem niet te pakken kon krijgen. Mooi om al die dieren tegen ye komen, zo heb je nog iets aan je nacht.

  • Hallo Mieke,

   De uil zit vreemd zo met die vleugel. Ik denk niet dat het gebroken is want hij kon nog wel kleine stukjes vliegen. Misschien geoon ergens tegen aan gevlogen?

 4. Goedemorgen , een hachelijk avontuur in de nacht . Heeft evengoed prachtige foto’s opgebracht . Juist door de wolken mooi.
  Jammer van de uil , was fijn geweest dat je haar/hem naar een vogel-opvang of zoiets had kunnen brengen. Zo mooi alle nachtdieren tegen te komen . Rijke natuur (nog) daar. Fijne Zaterdag en…er is niks mis mee elke dag een siesta te houden met deze temperaturen , alleen natuurlijk niet de hele dag . (2-4.30 uur siëstatime)
  Groet.😴🤣👍👊👋

  • Hallo Antoinette,

   Siesta… das toch zonden van je tijd. Als ik dat hier bij de boortje allemaal zie, ze werken tot een uur of 2 gaan dan tot 5 uur niets doen en blijven dan weken tot de uren van de siesta ingehaald zijn. Kun je toch beter door gaan, ben je s’avonds lekker thuis.

 5. Leuk dat je in Spanje voor het eerst een das ontmoet, wij hebben op de camping in Mesch drie keer een das tegengekomen, hebben daar ook een foto van. Voor ons was het ook de eerste keer in het wild. Zijn nog best grote dieren, Marianne had een bakje water weggezet en daar dronk hij uit.
  Hebben wij niet gezien maar wel onze buren die altijd laat voor hun caravan bleven zitten.
  Wat is het daar mooi rond dat meer, je hebt wel energie en zin om daar in je eentje in the middle of nowhere dit allemaal te bekijken zo in het pikke donker.
  Geniet er maar fijn van, ben gewoon een beetje jaloers van wat jij, jullie daar allemaal zien.

  Fijn weekend
  Ome Karel en Marianne

  • Hoi Ome Karel,

   Er moeten bij ons in het bos ook dassen zitten aan de holen te zien. Maar nog nooit een bij ons in de buurt een gezien.

   Fotograferen in het donker is het mooiste wat er is. Deed ik in NL ook al. Koffie mee…. heerlijk zo in het donker alleen.

 6. Prachtige foto’s tijdens dat nachtelijk avontuur , jammer dat de uil zich niet liet helpen goed bedoeld maar het zijn wilde dieren en ik denk dat ze zo gauw in de nacht niet een auto met man verwachten dus.. , hij/ zij kijkt bang hulpeloos en verwonderd , maar wat een ogen mooi.
  Volgende keer hopen op een heldere sterrenhemel.
  José

 7. Hallo Rob,

  Prachtig die natuur met al die beesten die je midden in de nacht tegenkomt en die uil is echt geweldig. Ook met je camera op je telefoon schiet je toch nog prachtige foto ś.

  Hoop dat jullie een fijne siesta dag hebben gehad!

  Groetjes Corry

 8. daar had ik dus wel graag bij willen zijn, dat soort dingen vind ik geweldig. Doe dat maar vaker als je de tijd er voor hebt. Fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *