Koeien, je hebt ze in vele soorten en maten. De melkkoeien op mijn werk zijn allemaal wit met zwart. Er zijn koeien die altijd aandacht willen en. Ik weet dat als een koe een windje laat, het altijd met consumptie is. Ik weet dat als ik ze op laat staan om naar de robot te gaan, ik dan vooral op m’n hoede moet zijn voor plassen en poepen. Er zijn ook koeien die nog even 5 minuten willen als ik ze op wil laten staan. Er zijn er ook die echt geen zin hebben en net doen of ze je niet in de gaten hebben. Maar ik ben niet gek natuurlijk. Vandaag trof ik echter een koe die het over een andere boeg wilde gooien en mij trachtte te verleiden met een sexy pose in bed. Ze zal toch wel weten dat ik geen stier ben?

Als Pablo aankomt blijkt hij zaterdag en zondag lange dagen te hebben gemaakt. De robot en de problemen. Monteurs zijn er ook geweest en een van de problemen bleek te komen door een aangevreten kabel door muizen. Deze problemen staan overigens los van de filters problemen. Ik vertel Pablo maar gelijk dat ik een alarm op het scherm zag staan toen ik vanochtend aankwam. Iets met verwarmen en dat dat te lang duurt. Hij gaat dingen doen met de tractor en doe wat ik altijd doe, koeien verzamelen voor de robot. Als alle koeien die moeten verzameld staan voor de robot, willen ze er liever niet in. Nou Prima, ik heb geen volle uier. 

Ik ga het filter wisselen. Als ik dat doe hoor ik een geluid wat ik nog nooit eerder gehoord heb bij de robot. Ik kan het zo 1, 2, 3 niet lokaliseren en ga ervan uit dat het iets te maken heeft met reparatie die in het weekend gedaan zijn. Maar, het verklaart wel waarom de koeien liever de robot niet in gaan. Het geluid kennen ze niet en daarom vertrouwen ze het niet. Een beetje zoiets als het spreekwoord, wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Misschien even wennen dus. 

Tegen het einde van mijn werktijd komt Pablo terug, opa is er ook en als ik vertel dat ik klaar ben zien we een kalf lopen waar het niet hoort te lopen. Als we gaan kijken is het kalf al terug waar het hoort te lopen. Er is dus een kalf wat weet hoe het ergens tegen op en over kan klimmen en zo bij lekker eten kan komen. Iets waar we straks even naar moeten kijken.

Tijdens de siësta gaan we boodschappen doen in Ourense. Eerst naar de Lidl en dan naar de Mercadona. Als we thuis zijn eet ik, lopen een rondje met de honden en ik ga weer werken. Als ik aan kom rijden, staat er weer een kalf aan de verkeerde kant van een hek. Die stuur ik eerst maar terug de wei in.

Daarna kleed ik me om en als ik mijn lijstje koeien aan het maken ben staat de buurvrouw achter me. Haar koeien staan in een wij aan de overkant van de weg en ze wil nu eens een kijkje nemen op mijn werk. Ik doe met haar hetzelfde rondje als met mijn schoonouders. De buurvrouw kijkt haar ogen uit. Dit is allemaal wel mooi. Veel minder werk dan dat van haar, veel minder zwaar ook. En die koeien, allemaal relaxed. Als de rondleiding er op zit gaat ze weer, haar koeien wachten ook. 

Ik hoor het geluid nog steeds en ga nu verder op onderzoek uit in en rond de robot. Als ik schakelkasten open doe waar ook van alles met water en pompen in staat, zie ik het al. Er staat boven in de kast een zwarte waterbak en die loopt over. Er zit ook een verwarmingselement in. Dat verklaart dus gelijk de storingsmelding van het verwarmen wat te lang duurt. Ik maar een filmpje en stuur het naar Pablo.

Ik ga koeien zoeken. Als ik daar mee bezig ben, zie ik dat ergens achter in de stal de koeien iets met een waterleiding gedaan hebben. Dat kan ik beter zo meteen gaan repareren voor het echt stuk is en er een hele nacht water lekt. De dames hebben een stuk leiding van de muur afgetrokken. Later repareer ik het met ijzerdraad. Spullen om het definitief netjes te maken hebben we niet en ik heb er geen tijd voor. Ook zie ik nog wat anders wat stuk is, al is dat minder erg of gevaarlijk. Op de foto hieronder zie je links en rechts en ook bij de koe een schuine pijp. De linker war er uit gevallen. Hoe die koeien dat voor elkaar gekregen hebben weet ik niet, maar het is weer gemaakt.

Pablo komt aan en is al aan het bellen met een monteur. Hij past wat instellingen aan in het scherm van de robot en daarmee is de storing opgelost. Nou nee! Er staat een koe te kijken en die wil de robot niet in. Pablo zegt iets tegen de koe. Ik zeg tegen Pablo dat ze niet durft en ik vraag of hij dat geluid ook hoort. De instelling die je aangepast hebt is het probleem niet, kom maar mee en ik laat zien wat ik gefilmd heb en naar hem verstuurd heb. Met een diepe zucht gaat hij weer bellen. Ik ga verder met wat ik aan het doen was. Later is het wel opgelost, er bleek een stekkertje los te zitten.

Opa komt ook. Nu is het tijd om een stuk hek terug recht te gaan zetten met z’n drieën. Dat was namelijk waar het kalf over klom om bij eten te komen. Laten we zeggen dat het hek voorlopig weer staat en er geen kalf meet in of uit kan.

Dan zag ik ook nog twee koeien bij de massageborstel staan. Dat is iets wat de koeien in de stal van de buurvrouw ook niet hebben. 

Dan lijstjes want daar zijn Nederlanders gek op. 

901 blogposts gepost

145 mensen die dagelijks de mail met de laatste blogpost ontvangen

??? Nog veel meer dan 145 dagelijkse bezoekers die geen mail ontvangen.

100 keer Spanjevandaag afgelopen zondag

102 abonnees op youtube kanaal 

112 videos op youtube

Ook allemaal bedankt voor de felicitaties met de 100ste spanjevandaag. Het is laat en ik wil nog even TV kijken. Vandaag even geen racties van mijn kant. Sorry.

11 reacties

 1. Hola,

  Vandaag is HEEL goed te merken dat de echte storingsmonteur steeds meer tevoorschijn begint te komen. Ik zou willen zeggen uiteraard aangezien passie zich niet verloochend.
  Uit de reacties op je blog van gister is mooi te merken hoe diverse mensen, ik vermoed vanuit erevaring of andersinds deskundigheid met je meedenken als het om de snel vervuilende melkfilters gaat. Prachtig toch.
  Wat de koeien betreft zijn het net mensen bijna dus zullen er ook wwel sexy koeien zijn wellicht.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Storingsmonteur, de installateur…. als het aan mij ligt nemen we de hele stal onderhande. Zit ergens een gat in de grond, gewoon wachten op een onmgeluk met een koe. Ik heb al om cement gevraagt. Als we moeten wachten tot daar iemand voor komt….

 2. Er was weer veel variatie in je werk en je had weer nieuwe dingen gedaan en verholpen. Weer genoten en wens je een fijne dinsdag toe.

 3. Ik denk dat de boer best blij met je is, steeds is er wat en al is het niet jouw taak je hebt het wel door wat het probleem is. Nog even hoeft er geen monteur meer te komen. Koeien zijn inderdaad net als mensen, sommige zijn gehoorzaam en sommige eigenwijs en dwarsliggers. Fijne avond

  • Hallo Lady Wieser,

   Volgens mij zijn ze ook wel blij met mij. Tja dat ik dingen die dien niet in het takenpakket staan…. er is trouwens niet een een takenpakket hahaha. Maar het is gewoon leuk om te doen hoor.

 4. Rob, denk je dat Spanjaarden net zo doortastend en op onderzoek uit gaan als jij?
  Ik heb t idee dat de mannen die bij mij werken , t werk doen en verder niet kijken of t anders of beter kan , hoe denk jij daarover?

  • Goedenavond , vanochtend een antwoord gegeven maar ….
   het is dus niet overgekomen is mij ook niet duidelijk waarom niet. Daarom bij deze nog even een “vluggertje” .
   Ik wilde je nog feliciteren met je “900ste” Blog met Pasen !!! 🎉🍾🥂. Dat is nog eens een prestatie ! Chapeau ! En dan die 100 van Spanje Vandaag erbij maakt samen 1000 !
   FANTASTISCH ! Ga er vooral mee door . Er zouden veel mensen teleurgesteld worden zonder jou Blog dat weet ik zeker .
   Heel veel succes met alles wat je doet met je werk en vrije tijd die het zo leuk maken + jou manier van schrijven. DANK , DANK !
   Groet 👊🙋‍♀️👋🙋‍♂️🙋‍♀️ een dikke knuffel ervoor .

  • Hallo Simone,

   Ik weet het niet. Ik denk dat er wel zijn die het geen bal interreseerd. We hebben kozijnen bij een bedrijg gekocht en geleverd gehad, maar het had wat voeten in aarde. Voor de keuken zijn ze nooit meer komen meten. Nou dan niet, nemen we een ander die wel goede service heeft. Veel is hier ook voor de electricien of voor de timmerman of voor de lasser. Als er dus iets stuk is op mijn werk dan is daar een ‘mannetje’ voor. Maar dat zijn van die mannetjes die nooit tijd hebben. En waarom een mannetje als je het zelf kan of iemand indienst hebt die het kan.

   • Ik bemoei me er even tegenaan. Klopt wat je zegt dat al die klusjesmannen nooit tijd hebben. Vorige week was het natuurlijk helemaal erg vanwege La Semana Santa. Mijn vriend die op een etage boven mij woont had een lekkage in de douche. Hij heeft via de llave de paso de watertoevoer afgesloten. En toen moest hij een fontanero zien te vinden. Is niet gelukt. Normaal is dat al moeilijk, maar nu was er helemaal niemand te vinden in verband met de Goede Week. Afgelopen maandag kwam na een belletje met een vriend van ons een Italiaanse loodgieter kijken. Die stelde meteen vast dat de hele tuberia vervangen moest worden, want nu zitten er ouwe koperen leidingen en dat is vragen om fugas. Gisteren is hij gelijk aan de slag gegaan. De hele dag is die man bezig geweest. Ook bij mij want die leiding loopt ook via mijn douchecel. Afijn. De klus is nu geklaard. Alleen komt hij vandaag nog in de beide douchecellen tegels plaatsen die hij gisteren heeft moeten breken. Maar wat een verschil zeg, die Italiaanse aanpak of de Spaanse aanpak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *