Service

Vanochtend de laatste poging gedaan om het paspoort te vinden, dat was op aanraden van de politie. Op het politiebureau waar Sol aangifte doet van haar paspoort en NIE pasje, zegt de agente die druk aan het typen is ‘hebben jullie al in het gemeentehuis gevraagd of daar het paspoort is gebracht?’ Na de aangifte waarvoor ook mijn gegevens en later handtekening nodig zijn, blijkt maar weer eens hoe belangrijk een man is. Ho ho… niet gelijk boos worden, is een grapje natuurlijk. Wij vonden vreemd dat ik ook moest tekenen, ik weet bij wijze van spreken niet eens wat er in de aangifte staat. Na de aangifte togen we naar het gemeentehuis, waar Sol zonder mannelijke begeleiding en dus zelfstandig gaat vragen of iemand misschien haar paspoort en NIE pasje gevonden heeft. Helaas niet dus en daarmee zit ook de allerlaatste zoek poging er op. 

We gaan na het gemeente huis even naar onze hofleverancier van cement en andere zaken in Castro. Ik heb twee eindstukken nodig voor de dakgoot. Bij regen verandert een deel van het koeienpad in een modderpoel omdat de goot net boven het koeienpad leeg loopt. De pijp die er voor bedoeld is doet nagenoeg niets. Thuis monteer ik op de twee dakgoten links en rechts van het huis de eindstukken. Van mij hoeft de regen nog lang niet te komen, maar als ie komt hebben we er iets minder last van.

Sol legt de laatste hand aan de achterwand van de kast. deze is nu klaar om in de kast te worden gemonteerd. Maar het lijkt ons beter eerst de kast zelf onder handen te nemen. Morgen kan ze gaan schuren.

Net als gisteren ga ik weer verder met de bosmaaier op het weiland in het bos. De stukken boom die ik als stookhout ga gebruiken zaag ik met de kettingzaag klein in hapklare blokken voor het fornuis. Natuurlijk kan het hout pas volgende winter gebruikt worden, eerst moet het drogen. Als ik klaar ben met het werk komen de koeien van de buren de wei in lopen. Ik heb de kruiwagen volgeladen met alles wat ik gebruikt heb en de troep, lees touw, wat ik tegenkwam. 

Vandaag maar weer eens tijd voor de telescoop. Als ik die laat in de middag aan het opbouwen ben, zie ik even later koeien lopen waar ze niet horen te lopen. De koeien die in de wei aan de overkant van de weg lopen kunnen nu via de camino publico zo naar de wei in het bos. De randen van beide weilanden zijn schoon van braamstruiken en ook de camino is schoon. Het meest van de afrastering die er ooit stond heb ik ook al eens opgeruimd. Alles was rot en omgevallen, dus weg ermee. Nu de koeien dus vrij naar een ander weiland kunnen moeten ze gedacht hebben “laten we eens een ommetje gaan maken” van het weiland waar ze nu lopen is een pad door het bos dat bij het bakhuisje op de weg aansluit. Als ik net klaar ben met de telescoop zie ik bij het bakhuisje dat alle koeien zich daar verzameld hebben. Ja… en nu. Loop snel naar binnen en zeg tegen Sol dat ze de buren moet bellen om te komen helpen, want 33 koeien weet ik ook niet in de hand te houden.

Ik probeer de koeien weer terug te leiden naar de wei waar ze horen te lopen, maar de koeien hebben daar geen zin in en gaan bij ons de oprit op. Domme kudde beesten! Als er namelijk maar één koe wel de wei op was gegaan dan was de rest er achteraan gelopen. Nu staan er dus 33 koeien op de binnenplaats en dan wordt het krap als daar ook een auto en een aanhanger staat. Maar gelukkig is de buurvrouw er snel en sturen we de koeien de wei weer in.

Dan komt de internet man van Internetdeza.com. Hij komt met een nieuwe router en een nieuwe SIM kaart. Hij sluit het allemaal aan en gaat testen. En stelt dan dingen in in de router en test nog wat meer. Hij is nog niet tevreden. En past nog wat meer aan tot het niet beter meer kan. We hebben nu snel internet, al moet het nog sneller kunnen volgens hem. Maar daar zijn buitenantennes voor nodig,die we zelf moeten kopen. Geen probleem. Maar nog niets kopen laat hij weten. Eerst zo proberen. Contract, vraagt Sol. Nee maken we nog niet. Eerst proberen en als jullie tevreden zijn maken we een contract. 2 uur later gaat hij weer. Kijk! dat is service, de service die we bij Galichip nooit gehad hebben!

De telescoop kan ik ongebruikt weer afbouwen, die regen waar ik het eerder over had die nog wel even weg mag blijven lijkt in aantocht te zijn. Het is helemaal dicht getrokken, geen sterren meer te zien.

12 reacties

 1. Hola,

  Even dachten we al lezend dat oom agent de gouden tip had maar helaas. Je hebt dus ons als lezers vakkundig op het verkeerde been kunnen zetten. Er schuilt dus meer dan een blogschrijver in je. Misschien is er wel een triller te maken van loslopende eigenwijze koeien of sprintende Orion.
  Hoe smaakt de “eigenwei koeienmelk” trouwens?
  Jammer voor het voor noppens opbouwen van de telescoop.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat er schot in de kast zit, nu nog even doorbijten Sol en jij heb dan weer iets moois gemaakt. Waneer verwachten jullie de stoelen?( Ben het vergeten) . Fijn dat je nu niet meer hoef te zoeken naar je paspoort, gaat dat lang duren? Fijne avond. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Ja ben blij dat het project weer van start is. Maar nu wil de dat ik de kast schuur. hahaha…. haar project.
   Hoe lang het paspoort duurt weet ik niet. Moet eerst ook nog even uitzoeken hoe een nieuw aan te vragen. Ik heb el wel begrepen dat ophalen in Madrid moet.

 3. Heb jullie paar dagen niet gelezen want ik ben met m’n nieuwe camper onderweg😃
  Lig nu wakker want het is koud 😨 en de gasvoorziening van m’n kachel is onvoldoende 🥴
  Daar wordt ‘binnenkort’ iets aan gedaan: lpg inbouw!
  Hoop dat dat op z’n Spaans direct lukt!
  Ik blijf me verheugen in het lezen van jullie dagelijks drama

  • Hallo Marjolijn,

   Tja, het kan wel eens koud zijn in een camper. Vroeger toen wij er ook een hadden gingen wij ook gewoon in de winter. En de gaskachel deed het wel maar was ook niet voldoende om het warm te maken en houden als het echt koud was. Maar door de kou hebben wij ons nooit tegen laten houden met de camper, gewoon extra dekens mee 🙂

 4. Hoihoi, gelukkig wat beter i ternet . Idd wat een service ,chapeau !
  Kun je Orion niet de koeien laten drijven ? Twee vliegen in een klap .
  Ben benieuwd hoe de kast wordt als hij klaar is , heel veel succes Sol , leef je uit !
  Fijne dag , hopelijk blijft het droog .
  Groet 👊👋👍

  • Hallo Antointte en Ben,

   Hij is al eens een paar keer achter de koeien aan gegaan, toen hij ontsnapt was. Hij doet ze niet, is er niet bang van, dus misschien met wat training… wie weet.

 5. dag Rob en Sol,
  elke dag lees ik het blog en geniet er geweldig van, er gebeurt elke dag wel wat.
  de foto´s zijn ook prachtig veel plezier met alles wat jullie doen.
  groetjes Corrie en Wijnand

 6. Dat is nog eens goed gegaan met de internet aansluiting en prima Spaanse service ,compliment 👍 en de paden zien er mooi opgeschoond uit , mooie foto’s.
  groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *