Schuur

Het weer is omgeslagen, koud is het nog niet maar regen, wind en zon lossen elkaar af. Het lijkt erop dat de zomer langzaam plaats maakt voor de herfst. Het plastic wat ik gebruikt heb om een tijdelijk dak te maken is op een plaats een beetje ingescheurd. Voordat het verder scheurd moet ik daar maar iets aan doen. Vanavond in A Barrela bij een zaak maar vers nieuw plastic kopen. En dan maar hopen dat de wind wat wil gaan liggen. 

Ik ga weer verder in de schuur met waar ik gister mee bezig was. Ik moet wel eerst even wat zakken cement bij gaan kopen. Even naar Castro op en neer voor 5 zakken cement. Thuis breng ik alles in gereedheid zodat ik gelijk en snel aan de gang kan. Met een uurtje zijn de zakken weer op en mag het nu van mij eerst gaan drogen voor ik er de toplaag op giet. Ik heb nu wat stukken gaas, die leg ik er in. Het gaat wil echter niet goed vlak liggen. Hier en daar leg ik er dan maar gewicht op. Als alles schoon is ben ik klaar voor vandaag met het geklieder met cement.

Nu moet de elektra in de schuur en de stalletjes nog aangepast worden. Het krijgt nu stroom via de groep van de eetkamer. Ik wil het op een eigen groep hebben. De nieuwe draden liggen er al voor een deel. Ze moeten alleen nog door de vloer, maar waar. Als ik van de schuur uit omhoog boor weet ik niet waar ik uitkom. Tegen het plafond van de schuur lopen verschillende leidingen. De plaats waar ze omhoog gaan is echter niet te rijmen met waar ze boven uit de vloer komen. Enige waar ik misschien iets mee kan is de afvoer van de wasmachine. Die pijp zit in de muur en lijkt, als ik het in de schuur bekijk, in de spouw te lopen. Ik waag het er boven naast de afvoer maar gewoon op en boor een gat in de muur onder min of meer dezelfde hoek als de afvoer. Als ik er de trekveer in stop dan komt die helaas niet te voorschijn waar ik had gehoopt hem te zien. Net boven de vloer onder het gat wat ik net geboord heb boor ik nog een gat. Als ik daar de trekveer in steek komt die wel uit het plafond in de schuur. Na wat pielen heb ik eindelijk een buis in de muur zitten. De draden zitten er nu ook zo in.

In de schuur start ik met het maken van een nieuwe installatie. Ik plaats lasdozen, buizen en stopcontacten en sluit alles aan tot ik niet verder meer kan. In de schuur hoeven van mij geen dure schakelaars en stopcontacten te zitten. We gaan dus zo maar even naar de Chinees in Chantada.

We gaan naar Chantada voor verschillende spullen. We vinden het al een beetje vreemd dat er zoveel parkeerplaatsen vrij zijn als we aan komen. We zetten de auto weg en lopen naar de Chinees. Dicht! Gek…. alles is dicht. Het blijkt een feestdag in Chantada te zijn. Nou dan alleen maar pinnen. Maar we moeten eigenlijk ook hondenvoer hebben, dat zit namelijk in een kist waarvan ik de sleutel niet kan vinden. Niet dat Antares om komt van de honger, maar toch. Als we naar de pinautomaat rijden komen we voorbij een Chinees die wel open is. Dan gaan we daar maar even shoppen.

Eén reactie

  1. Haha , als in alle huizen spullen en kleren wegvallen , van wat er bij “de Chinees” is gekocht , zijn er veel lege huizen en kasten ! Wat een fenomeen hier in Spanje ! Nog erger dan vroeger de 1 Peseta-winkels . Succes.
    Groet ,😅🤣👊🙈👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *