Schoonouders

Gisteravond staat er weer een miauwende poes voor de deur. We laten haar maar weer even binnen. Niet heel de nacht, want dat hebben we al een keer gedaan en dat vindt ze niet leuk. Antares trouwens ook niet. Ze spelen wel eens samen, zo lijkt het, maar Antares vindt het geen goed plan dat er een poes heel de nacht een poes in huis is. Terra vind het ook niets trouwens, zij moet op jacht en wil na een uurtje of wat weer gewoon naar buiten. Maar even lekker uitrusten en een dutje doen binnen vindt ze wel lekker zo blijkt.

Vandaag gaan we mijn schoonouders halen. Ze komen aan op het station van Ourense vanuit Madrid. Je hoord wel eens dat schoonzoon en schoonouders niet altijd lekker loopt. Maar ik kan het prima vinden met mijn schoonouders, al is mijn schoonmoeder niet mijn echte schoonmoeder, want daar heb ik dan weet helemaal geen contact mee. 

Voor we vertrekken naar Ourense, en dat doen we op z’n Spaans… te laat 😉 doen we nog wat laatste dingen in huis. Zo moet ik nog even wat droog hout onder het natte hout vandaan halen en ruimt Sol de laatste was nog even op. Daarna vertrekken we en laat Sol haar vader weten dat we te laat aan komen en waar ze koffie kunnen drinken op het station.

Het is weer leuk om elkaar weer te zien. De laatste keer was december 2019. Dat was toen wij in Chili waren en een huisje lieten bouwen op ons terrein in Panguipulli. Het staat nu al een tijdje te koop, dus mochten er geïnteresseerd zijn, stuur maar een mailtje. De Chileense prijzen zijn wel anders dan de Spaanse. Voor Antares is het trouwens nog veel langer geleden dat ze ‘opa en oma’ gezien heeft, maar ze weet nog precies wie het zijn en is erg blij.

Als we gezamenlijk koffie gedronken hebben op het station rijden we naar huis. Sol heeft weer een citroen taart klaar gemaakt en we gaan na de rondleiding in huis gelijk aan de koffie en thee met citroen taart. Dan komen de cadeautjes waaronder voor mij een fles Pisco en daar ben ik blij mee, want de fles die we bij een Chileens restaurant in Madrid kochten is inmiddels op. Dus een nieuwe is meer dan welkom. Ook krijg ik een zak Merken, dat zijn hele pittige kruiden. Sol krijgt een mooie leren tas.  

Als we wat bij gepraat hebben ga ik met mijn schoonouders een rondje lopen over onze domeinen. Ik vertel dat ik het altijd een beetje arrogant vindt om tijden het lopen van een rondje stukken aan te wijzen en daar dan telkens bij te zeggen ‘dit is van ons en dat is van ons en dat ook’, maar goed is het niet anders. 

Als we terug binnen zijn is het tijd om te proosten met prosecco. Sol is ook al begonnen met het avond eten. Als de fles prosecco leeg is moet ik me even excuseren om het blog te gaan schrijven. 

Mijn vader heeft het enkele keren over een jubileum gehad tijdens reacties van hem op het blog. Ik denk te weten welk jubileum hij bedoeld. Volgende week schrijf ik voor de 100ste keer iets op Spanjevandaag, maar, pa, dat wordt een week later. Voor zondag 2 april laat ik verstek gaan op Spanjevandaag.

13 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat jullie je schoon(ouders)hebben kunnen ver welkomen.Leuk om ze bij je te hebben Sol. Moet je morgen weer gewoon werken Rob? Gr. Ma

 2. Hola,

  Gedeeltelijk goed ingeburgerd in Spanje.
  Nu waren jullie alleen maar te laat om jullie (schoon)ouders op tijd op te halen op het station en niet zoals gebruikelijk in Spanje M……….. o ja dat woord mochten we niet meer gebruiken natuurlijk dus doe ik het ook niet meer.
  Wel heel leuk om elkaar na zo lange tijd weer in het echt te zien natuurlijk.
  Eindelijk was jij Rob er na zoveel weken achter wat ik destijds bedoelde met het komende jubileum
  alleen gooi je nu mijn voorbereidend rekenwerk in de war door aan te kondigen dat het 1 week later word. Geen probleem het word alleen 1 week later maar blijft hetzelfde jubileum.
  Ook al heb ik het reeds eerder gezegt “doe je (shoon)ouders de hartelijke groeten” en geniet vooral met en van elkaar als je tenminste tijd hebt naast je werk bij je vriendinnen er vanuit gaande dat je nu nog geen vakantiedagen opneemt.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Oo… van wie mag je mañana niet meer gebruiken? Maar we hebben niet tot mañana gewacht om ze op te halen.

   100 keer op spanjevangdaag… ja is wel een jubileum. Maar ik geloof niet dat ze met een goude horloge klaar staan 🙂
   Jullie krijgen de groetjes terug.

 3. Goedenavond , geweldig dit bezoek . Zo lang naar uitgekeken en dan ineens , is het zover en wil je toch nog gauw wat doen .
  Fout ! Daardoor te laat bij het station .😛😂. Het is jullie vergeven gezien de lekkere en mooie cadeaus . Ga vooral er een leuke gezellige week van maken samen . Veel plezier samen , maak een heel pakket van nieuwe memory’s !je hoeft je niet te schamen hoor dat jullie
  “Groot-grond bezitters !” zijn . Jullie hebben het eerlijk samen opgebouwd ! Vele zweetdruppels en spannende momenten later .
  Groet .👊👍🙋‍♀️🙋😅👋

  • Hallo Antoinette,

   Helaas kan ik niet mee om overal herinneringen van te maken…. ik moet gewoon werken en zij gaan met Sol rondjes rijden in Galicië. Ik moet er zelfs voor op de fiets gaan werken 😉

   • Haha , dacht dat je altijd al op de fiets ging , was maar een 1/2 uurtje toch !? Je miet er wat voor over hebben . Wens je een droge week toe . Niets erger dan fietsen in de regen ! Sterkte. 😅🤞👊

 4. Heerlijk en zeker voor Sol dat de ouders goed zijn aangekomen en samen een weekje kunnen genieten , met trots mag je alles tonen en wat jullie bereikt hebben dus is helemaal niet protserig .
  Veel plezier samen ,
  José

  • Hallo José,

   We zijn zeker trost op wat we hebben en gedaan hebben en dat laten we graag zien… aan iedereen. Maar het voelt gewoon niet altijd gemakkelijk om te aan te wijzen wat allemaal van ons is.

 5. Heerlijk weerzien met je (schoon)ouders en dan is het alleen maar genieten geblazen. Wensen jullie dan ook alleen maar een heerlijke week toe.

 6. Dat is altijd zo fijn je familie en zeker je ouders na een paar jaar weer te zien. Ik begrijp heel goed dat je het wat pocherig vindt maar je mag toch trots zijn op datgene wat jullie samen bereikt hebben en misschien nog veel meer zelfs, want volgens mij ben je nog niet uitgeklust. Geniet van elkaar is zo weer voorbij.

  • Hallo LAdy Wieser,

   Het is zeker leuk elkaar na zoveel jaar weer te zien. De laatste keer dat we in Chili waren kwam mijn schoonvader aan ons huisje schilderen. Misschien kan ik hem hier ook aan het werk zetten 🙂

   Nee, pffff, met klussen zijn we nog lang niet gedaan. Eerst volgende project is de radiatoren en de leidingen vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *