Gisteren waren er problemen met het blog. Je kon wel zien dat er een laatste blog was gepost, maar kon het niet lezen na aanklikken. Ook de blogpagina, waar alle blogposts staan, werkte niet en bleef leeg. Normaal komen er gedurende de dag reacties binnen, dat was na 9 uur ook gedaan. Rond dat tijdstip heb ik ook een mail gekregen met daarin de melding dat er verschillende updates gedaan zijn. Als ik ‘s avonds de blogpost schrijf, heb ik al het idee dat er iets niet klopt. Ik probeer wat dingen, die niet lukken. Voor het blog maak ik gebruik van Blocksy, een WordPress plugin. Omdat het blog niet werkt, stuur ik een mailtje naar de mensen van Blocksy en vertel wat er gaande is. Ze reageren vrijwel direct. Omdat het voor hen ook niet gelijk duidelijk is, vragen ze toestemming om in te loggen op mijn WordPress, WordPress is waar ik heel de website mee maak. Blocksy is Roemeens en het is misschien bedenkelijk om een Roemeen inloggegevens te geven. Maar goed, mijn Dacia is ook Roemeens en daar hebben we veel plezier van, sterker nog, dit is onze tweede Dacia. Voor de Roemeen van Blocksy maak ik een nieuwe inlog mogelijkheid aan en mail de inloggegevens naar hem. Hij laat weten aan de gang te gaan en laat weten of hij iets gevonden heeft. Even later krijg ik een mail, waarin hij schrijft dat het er op lijkt dat er niet genoeg ruimte meer is op de server van Strato (dat is waar de website staat). Als ik inlog bij Strato, blijkt hij gelijk te hebben. Van de 15Gb is er nog 0,2Gb over. Wat nu? Foto’s weg of ruimte kijk kopen. Dat laatste maar gedaan en even later, als ik aan de Roemeen heb laten weten dat er meer ruimte is, laat hij even later weten dat het nu weer moet werken. Ik moet alleen nog een klein ding doen. Als ik dat gedaan heb werkt alles weer en bedank ik de Roemeen, die overigens wel een erg Spaanse naam heeft: Eduardo.

Vandaag weer naar school. Heel de week tijdens de siësta huiswerk gemaakt. Telkens alles naar Google Translate verplaatst zodat ik het in het Nederlands kon lezen. Als ik kijk hoeveel uur ik online gewerkt heb, dan staat de teller op meer dan 12 uur. Als vandaag de les start blijkt dat de meeste de open vragen op papier niet hebben gemaakt of maar voor een deel. De juf voor de klas geeft iedereen een half uur om het te maken of af te maken. Naast mij zit een jonge gast, beetje goedkoop figuur die niets heeft gemaakt. Hij kijkt af bij de man die naast hem zit die ook niet alles af heeft. Ik schuif mijn papieren naar hem toe en zeg erbij dat ik denk dat ik het goed gemaakt heb. Zijn collega aan de andere kant van mij heeft een paar vragen beantwoord en wil mijn papieren ook lenen. 

De les start dan eindelijk en de gast rechts van mij gaat filmpjes en Facebook op zijn telefoon kijken totdat het pauze is. Met een peuk in zijn bek staat hij als eerste buiten. Na de pauze gaat de les verder, tot het moment dat Katy, een andere juf en tevens van de administratie is,  binnen komt. Het blijkt dat 3 van de 25 personen online de 15 vragen behorende bij de hoofdstukken 1, 2 en 3 gemaakt hebben. Daar ben ik er een van. De gast naast mij heeft niets gemaakt. Katy gaat even uit haar dak. Als je wel 4 uur per dag tijd hebt om op Facebook te zitten, dan maak je maar tijd voor de lessen! Zegt ze. De gast naast mij zakt steeds verder weg. Wij hebben wel eens problemen met internet, maar mensen die gewoon in een stad of dorp wonen blijkbaar ook. De meest vreemde smoezen komen tevoorschijn, voor zover ik ze allemaal kan verstaan. Er komt een moment dat Katy soms vervalt van het Spaans in het Gallego, en als dan ook de andere juf bijval geeft, is het voor mij wel vermakelijk maar niet meer te volgen. Alles is gratis, legt Katy nog een keer uit, het enige wat je er voor moet doen is naar school komen en je huiswerk maken. Als jullie, de niets of bijna niets doen, volgende week niet alles gedaan hebben wat voor deze week en volgende week gedaan moet zijn, is het afgelopen en hoef je niet meer te komen. Nadeel daarvan is wel, vertelt ze, dat ze in Madrid zien dat ze er in Ourense met de pet naar gooien en dus de geldkraan voor gratis scholing dicht draaien. 

Thuisgekomen eerst wat gegeten en daarna de dingen aan de auto gedaan die ik zo kan doen. De folie was al van de ramen. Daar heeft iets over op Spanjevandaag gestaan, maar daar stond ‘folie op de voorruit’, dus achterportieren moet dan geen probleem zijn, het zou pas in gaan ergens aan het einde van mei. Ook de achteruitrijverlichting die op de hoeken onder de achterbumper zit, zit nu aangesloten via een schakelaar. Met de ITV schakelaar zet ik de extra lampen uit en doen ze het dus niet als ik de auto in zijn achteruit zet. Ook het lampje van de nummerplaat verlichting is vervangen. Maandag even met de Renault bellen om een afspraak te maken.

Daarna hebben we de logeerkamer waar de katten zitten een grondige schoonmaakbeurt gegeven. Niet normaal wat voor een troep die beesten maken! ….en dan zit mijn weekend er weer bijna op.

6 reacties

 1. Hola,

  Je hebt dieven en je hebt helers maar het heeft beide met diefstal te maken.
  Maar meewerken aan diefstal, ook al ben je zelf niet de dief of de heler, je hoort er toch bij.
  Jij dus ook vandaag nu blijkt dat je meegewerkt hebt aan spieken (= diefstal van andermans gegevens) en het aanleiding geven tot een “strafbaar” feit hoort daar dus ook bij.
  Maar gezien het feit dat jij bij de top 4 hoorde is het je vergeven.
  Korte reactie zoals toegezegt mede omdat we vanmiddag naar een verjaardag zijn geweest en vanavond op visite bij de zijburen. Wat hebben we het toch druk. (ha, ha )).

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat geweldig dat je het huiswerk zo goed heb gemaakt, een pluim verdiend.
  We waren vandaag op Tineke haar verjaardag en daar was de zus van Jan en zij leest altijd je blog , dat is dan toch leuk om zo iemand te ontmoeten voor al ook om dat we dat niet wisten. Gr. Ma

 3. Hoi Rob, ja jammer dat als je vd spaanse staat de kans krijgt om er wat van te maken in je leven en het dan niet doet is treurig, over het algemeen (?) is de nederlandse mentaliteit er wel een van ik neem de kansen die ik krijg,kunnen we ook weer trots op zijn toch? En wat de juf (?) ook `zegt op deze manier stopt de overheid om gratis mensen te helpen want wat voor zin heeft het dan. Hopelijk haal je je punten en heb je tenminste iets wat nodig is om te kunnen werken. Goed weekend en groet

 4. Goedenavond , allereerst ’n “PLUIM” ! voor je schoolwerk . Geweldig je komt er wel als echte doorzetter.
  Tja en dan de “kattenkamer” , denk toch dat het onderhand tijd wordt dat ze hun streken bij een nieuw baasje moeten gaan uitproberen .
  Wat ontzettend leuk dat je een mogelijkheid hebt gemaakt voor nadere kennismaking met /over mede bloglezers , door hun e.v. verhalen. Zal er zeker gebruik van gaan maken .
  Je hebt weer een druk weekend gehad , jammer dat het zo snel voorbij gaat voor jullie .
  p.s. Geef maar geen mogelijkheid tot “spieken” meer , laat ze er zelf wat voor doen. Jij werkt er ook hard voor . Succes weer met alles , sterkte met de ITV , hoop dat de kosten meevallen.
  Groet .🙋‍♀️🙋😄😉👊👍👋

 5. Wat zijn die lui toch dom, je hebt dit papier nodig om te kunnen werken de cursus is gratis en dan er gewoon met je pet naar gooien. Ze zouden het door moeten kunnen geven zodat er ook naar gekeken kan worden of ze dan wel een uitkering zouden moeten krijgen. Groot gelijk dat de juf op haar strepen gaat staan. Maar jij komt er wel omdat je je verantwoording neemt. Denk ook dat het tijd word dat de katjes opgehaald moeten worden zodat iedereen weer rust krijgt en voornamelijk jullie minder rommel en stank. Denk ook dat de auto nu wel door de keuring komt hoor je hebt de problemen toch opgelost alleen nieuwe remschijven dat is werk voor de garage. Vind het idee om ook onze verhalen te kunnen laten lezen door de medebloggers een goed idee en zal zeker eraan mee doen. fijne zondag nog.

 6. Alle medelezers hebben al gezegd wat ik ook wilde zeggen, dan hoef ik niets toe te voegen. En echt kennis van een auto, behalve als ik mee mag rijden, heb ik niet. Dus de volgende keer maar reageren, uiteindelijk kan je niet alles weten, toch. Fijne zondag verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *