Schilderen

Op de slaapkamer moet hout wat tegen de muur zit een kleurtje krijgen. Er gaat groen tegenaan. We hebben een kleur groen, maar die is te dik. Het is verf op waterbasis dus ik maak mijn eigen verf. Kleur blijft hetzelfde maar omdat de verf nu zo dun is blijf je de houtnerf zien en dat is wat we willen. Met het stukje ben ik zo klaar. Kwast schoongemaakt en op naar het volgende schilder project.

De koof waar het raam in zit krijgt ook een groene kleur. Ook de deurtjes voor de ramen worden groen. Maar voor nu gaan die er even vanaf zodat ik de koof makkelijk in een laag witte muurverf kan zetten. Zo is straks alles mooi egaal dezelfde witte kleur voor als het groen er op gaat. Misschien om een idee te krijgen hoe de muur er straks uit komt te zien. De kleur groen van de koof komt ook op de onderkant van de muren. De hoogte van die band komt gelijk met de onderkant van het raam. Snap je? Ook dit stukje is klaar. Kwast weer schoon en in het water gezet. 

In de hal moeten nog wat afwerklatjes geschuurd en geschilderd worden. Die tegen de muur zitten waar de muur gewoon een egale kleur gaat krijgen worden voorlopig wit zoals de muren dat nu al zijn. Dacht er eerst aan om ze grijs te maken. Maar omdat de muren in de hal niet recht staan zou het met afwerklatjes die een kleur hebben de rare vorm van de muur alleen maar hebben geaccentueerd. Daar waar de latjes tegen het hout en het hout van het plafond zitten worden ze wel grijs. Als ook van dat schilderwerk de kwast schoon gemaakt is is het tijd voor de bosmaaier.

Ik was in het bos eens begonnen aan de camino publico. Daar was ongeveer een meter of 30 van gedaan. Daar zijn er nu een kleine 70 meten bij gekomen. 100 meter camino publico is na vele jaren weer begaanbaar. Of de buren er ook helemaal blij mee zijn weet ik niet. Delen van de braamstruiken die er stonden waren ook de afrastering geworden van het aangrenzende weiland waar regelmatig de koeien lopen. Maar goed. Willen ze niet dat de koeien eventueel weglopen dan moeten ze maar een touwtje spannen. Op ons terrein zal er nu nog denk ik een kleine 100 meter meer begaanbaar gemaakt kunnen worden. Maar dat is voor later.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *