Santiago De Compostella

Vandaag vertrekken we naar Santiago de Compostela. De Ouders van Sol hebben daar morgen een vlucht naar Barcelona om vervolgens op een cruise te gaan. Voor we vertrekken zorgen we ervoor dat Cleopatra voldoende te eten en te drinken heeft. We lopen nog een rondje met Antares en Foskie, laden de auto in en zijn weg. We gaan binnendoor, dat is altijd mooier dan over de snelweg. Ook sparen we er de tol mee uit. Van ons af rijden we naar Lalin. Daar gaan we ontbijten en koffie drinken.

Als we gegeten hebben gaan we verder richting Santiago de Compostela. Ook weer niet over de snelweg, als wil de navigatie ons wel telkens de snelweg op hebben. Als we in Santiago aan komen zetten we de auto ergens weg en gaan aan een Santiago toer beginnen. Weer sta ik op het plein voor de kathedraal.

Santiago wordt denk ik net zo iets als Kinderdijk, telkens als er visite komt willen die Santiago zien. Dat was met Kinderdijk net zo. Was ik er voor ik Sol leerde kennen misschien ooit eens een keer geweest, kwam ik er daarna iedere keer als we buitenlandse visite hadden. Kinderdijk moesten we mee naar toe, De Wallen konden ze zelf wel vinden 😉

We lopen een rondje voor Santiago en gaan ergens zitten voor koffie. Er komt een man naar ons toe zie verteld dat we wel zelf binnen moeten gaan bestellen. Daarmee heeft hij blijkbaar ook recht op koffie. Mijn schoonvader besteld die. Maar als de ober het bestelde komt brengen stuurt hij de schooier weg. Ik kijk bij zulke types altijd naar de schoenen. En hij heeft te dure en te nette schoenen aan voor iemand die hulp nodig heeft. Dan komt de tweede, een jonge vrouw. Ze wil geld en Sol wil wat geven, waar op ik zeg ‘kijk eens naar haar oorbellen’ niks geven. Ze drinkt aan waarop ik haar weg stuur.Even later heeft ze volgende slachtoffers gevonden en heeft ze het voor elkaar dat die voor haar eten en drinken betalen.

We lopen weer verder en ik maar ondertussen foto’s van andere dingen dat een mooie kerk. Daar heb ik al foto’s van gemaakt bij de vorige keren dat we er waren. Antares heeft het zwaar. De is bekaf van al het gewandel van de afgelopen week. Om 3 uur kunnen we het appartement betrekken.

We rusten even uit in het appartement en gaan dan uit eten. Foskie en Antares blijven thuis. Het restaurant serveert geen dagmenu. Het is allemaal net even wat sjieker dan de restaurants waar we normaal gaan eten. Het stuk vlees wat ik voorgeschoteld krijg is dan ook wel even wat anders dan bij een dagmenu. Heel lekker.

Na het eten gaan we weer naar het appartement. Mijn schoonouders hebben het blijkbaar gezien en willen uitrusten. Misschien dat we morgen nog ergens gaan kijken. We zien wel.

10 reacties

 1. Hoi allemaal,
  Heel veel plezier in Santiago de Compostelo en een knuffel voor Roberto en Magarena en voor jullie natuurlijk ook. Heel veel plezier voor morgen. Gr. Ma

 2. Hola,

  Het voordeel van zo vaak in Santiago komen zoals je zegt is wel dat je vast niet meer naar een parkeerplaats hoeft te zoeken. Je kent er de weg immers en begint al aardig onderscheid te maken tussen echte bedelaars (die het echt nodig hebben) en “beroeps”.
  Maar ongetwijdeld hebben jullie weer een fijne dag gehad met elkaar. Dus ook de “Day Before” kan weer bij het lijstje geslaagd.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Nadeel is dat er niet alleen vele wegen naar Rome lijden maar ook naar Santiago. Dus al je ergens anders binnen komt is het toch weer zoeken.

   Helaas hadden we wel af en toe een beetje regen. Maar verder was het mooi, al kenden wij het natuurlijk al.

 3. Even lekker speciaal een kleine vakantie eraan vastgeknoopt heb je ook verdiend na jouw harde arbeid, doet effe goed.
  Een vraagje ik dacht dat in heel Spanje de tolwegen zijn afgeschaft , misschien in het westen niet?
  Nogmaals goeie reis voor de ouders en voor jullie weer goed thuis,
  José

  • Hallo José,

   Ja effe 2 dagen niet werken is lekker 🙂

   Nee, niet op alle AP’s is de tol afgeschaft. Als we naar nederland gaan…. of naar santiago moeten we gewoon betalen. Naar nederland weet ik de kosten nietmeer. Naar Santiago is het van ons af 6 of 7 euro enkele reis

 4. Goedenmorgen , een keurig paar gepoetste schoenen…vast van een “man in bonus” ! 😆
  Zoals het bij julie met Santiago gaat , gaat het hier met Gibraltar en Ronda .we zijn intussen zo ver dat we niet meer meegaan . Ieder moet het op eigen gelegenheid maar doen. Zooo vermoeiend als je het al “tig” keer hebt gezien en voor gids hebt gespeeld.
  Wens jullie een hele fijne Zondag nog . Er is er zeker een heel blij dat het volgende week weer allemaal normaal is en dat is vast Antares .😅
  Groet. 👊👍🙋‍♀️🙋🐕🐶👋

  • Hallo Antoinette,

   Ronda… dat is lang geleden dat we daar geweest zijn. Wel mooi. Ach, op zich is het geen punt hoor om mee te gaan met visite. Blijven wij buiten zitten met de rugtassen die niet mee de kathedraal in mogen 😉

   Antares is echt bekaf. Normaal blaft ze naar iedere hond die voorbij loopt als wij op een terras zitten. Nu bleef het stil. Wel lekker trouwens 😉

 5. Je komt er haast niet onderuit om met je familie/visite de bekende plekken te bezichtigen, natuurlijk heb je daar niet altijd zin in, voor de zoveelste keer hetzelfde zien. Staat tegenover dat zij het leuk vinden jouw te bezoeken. Gelukkig is het niet lang en zijn jullie zo weer thuis. Je zal ook weer aan het werk moeten. Fijne tijd samen

  • Hallo Lady Wieser,

   Klop helemaal wat je zegt. Soms kan je er niet onderuit. In Nederland was het altij dkKinderdijk omdat je daar met het openbaarvervoer nietkan komen. Voor al het andere hadden we extra OV kaarten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *