Santiago De Compostela En Kinderdijk

Santiago de Compostela en Kinderdijk hebben iets gemeenschappelijks. Dat er in Kinderdijk en in Santiago nogal wat gelovigen zijn was mij niet vreemd. Het een ligt in de bijbelbelt en het ander is historisch gezien belangrijk geweest en is dat nog voor het geloof. 

Maar er is nog iets wat beide locaties gemeenschappelijk hebben met elkaar. Dat is dan wel alleen een ‘iets’ wat alleen voor Sol en mij telt. Voor ik Sol leerde kennen wist ik van het bestaan van Kinderdijk en Santiago de Compostela, Kinderdijk was ik vast eens geweest toen ik klein was, Santiago niet. Met Sol ging ik naar Kinderdijk, iets wat je als aanstaand Nederlander moet kennen natuurlijk. Daarna kwamen haar ouders, weer naar Kinderdijk. Haar broer, toen nog broertje, kwam dus weer naar Kinderdijk. Er volgden nog vele uit Chili, Frankrijk, Spanje en de VS die we telkens mee namen naar Kinderdijk. Laten we zeggen dat wij de molens op Kinderdijk onderhand wel kennen. Het lijkt erop dat we hetzelfde lot ondergaan met Santiago de Compostela. Vorig jaar, toen wij hier nog niet zo lang waren, bezochten we Santiago de Compostela. Daarna kwamen mijn ouders voor de eerste keer naar ons en gingen we naar Santiago de Compostela. Vandaag zijn we naar Santiago de Compostela geweest met de neef van Sol, die wilde het graag zien. Zeker weten, dat als we nog meer bezoek krijgen van familie of kennissen dat we die telkens mee mogen nemen naar Santiago de Compostela.

Gelukkig was het vandaag lekker wandelweer. Niet te heet en niet te koud, gewoon lekker. Was het hier gisteren nog even 30,2 graden, is vandaag de hoogste temperatuur op ons weerstation 20,8 graden. We hebben in het oude centrum gelopen en Sol en haar neef zijn even de kathedraal in geweest. Ik niet, want ben er vorig jaar met mijn ouders in geweest. Ik heb buiten met Antares en Foskie de passerende mensen bekeken. Je pikt de mensen die de camino gelopen hebben op verkeerde schoenen er zo uit. Daarna zijn we ergens wat gaan eten. Toen we net ergens zaten belden mijn moeder dat die ook weer thuis zijn aangekomen. Hun vakantie zit er dus ook weer op. 

Meer heb ik vandaag niet te vertellen 🙂

4 reacties

 1. Hola,

  Santiago de Compostella is inderdaad een stad die je gezien “moet” hebben. Als is het maar om de ontlading en euforie te zien van de mensen die de Camino gedaan hebben. Gelukkig hebben wij het vorig jaar mogen bekijken en toen was het veel rustiger als nu, zoals wij begrepen, maar toen vierde Corona ook nog meer hoogtij.
  Net als Rob al aanstipt zijn wij weer thuis.
  Na 32 dagen , 6.393 kilometer, 620 liter branstof voor de auto, 15 campings, temperaturen tussen 3 en 33 graden, sneeuw, hagel, mist, regen en storm.
  Natuurlijk mag niet vergeten worden dat onze caravan even verliefd werd op een paaltje met een kraan eraan. Die kraan fungeerde als een soort blikopener. Jammer maar geen probleem verder een caravanbeestje van 26 jaar heoft ook niet nieuw meer te zijn en ik zal zorgen voor een mooie plijster op de wonde. Net als bij kleine kinderen is het dan “kusje erop” en het is over toch.
  Wij zijn zelf gelukkig ongeschonden en heelhuids thuis. Heet opruimen mag nu beginnen.

  Houdoe

 2. Fijn te lezen dat jullie weer heelhuids thuis zijn op een klein schoonheidsfoutje na op de caravan. Nog een prettige zomer. 🙋‍♀️🙋‍♀️

 3. Zo heeft iedereen wel iets waar hij steeds naar toe gaat als er familie op visite komt. wij gaan steeds naar Cartagena dat is ook een mooi plaatsje met bezienswaardigheden. Mijn nichtje is nu bezig te lopen naar Santiago de Compostella ze loopt in 8 weken ruim 1200 km. Fijn dat pa en ma ook weer heelhuids zijn thuisgekomen en de wasmachine zal al wel weer veel werk verrichten. Een gezellige zondag allemaal,

 4. Goedemorgen , ook hier in Estepona een heerlijke temperatuur , met een lekker koel windje . Niks nie hittegolf !
  Met visite hier is het steevast Gibraltar en Ronda om te gaan bekijken . Wij zijn intussen zo ver dat ze het alleen mogen gaan zien , blijven wij wel thuis voor een maaltijd bij thuiskomst !
  Welkom thuis weer “Pa&Ma” . Niets fijner dan heelhuids thuiskomen na een fijne vakantie ! Doe het rustig aan net poetsen.
  Fijne Zondag/Vaderdag .
  Groet . 👍👊😅🤣👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *