Rustig Aan Vandaag

Volgens vele lezers moet ik het ook rustige aan doen. Nou dat is lastig. Vandaag is dat echter wel gelukt. We zijn voor de afwisseling weer eens naar de bank gegaan, dat was weer lang geleden. Goed vorige week gingen we nog geld halen om de nieuwe ketel te betalen, maar dat bezoek bedoel ik niet. Lang geleden moesten we met grote regelmaat naar de bank omdat er wat geregeld moest worden wat dan vervolgens niet wilde lukken en zo meer. Normaal werden we geholpen door Sonja, maar die ging ook lang geleden een keer met vakantie en zie zagen we vervolgens niet meer. Wij dachten dat ze ontslagen was. Maar vorige week, toen we dus gingen pinnen, zagen we haar weer zitten. Nu moesten we bij haar komen, ze had een aanbieding. Pfff…. weer naar Chantada, weer naar de bank! Kan ze niet gewoon zeggen waar het over gaat? Volgens Sol niet en moesten we dus naar de bank. 

Bij de bank blijkt de aanbieding te gaan over een particuliere zorgverzekering. Nou die hebben we, dus? Ja deze is beter! Vertel? Ook hier gaan de premies ieder jaar blijkbaar omhoog. De aanbieding is dat de premie voor die jaar vastgezet wordt als we uiterlijk december voor deze verzekering kiezen. We zitten nu bij Caser. Nou zijn we gelukkig niet vaak ziek. Maar we hebben, ook al weer lang geleden, veel gebeld met Caser. Fijne van deze verzekering zou zijn dat je Engels sprekende medewerkers aan de telefoon krijgt als je dat wil. Nou die heb ik aan de telefoon gehad. Mijn Spaans is beter dan het Engels wat ik te horen heb gekregen. Doe dan maar een Spaans sprekende persoon. Waar we voor belden ging over een rekening van een ziekenhuis, maar niet een van hen. Ook van onze tussenpersoon Orange Insurences laten niets meer van zich horen op onze vragen. We zoeken het uit….. daar doen ze nu al maanden over. Dus overstappen naar een ander zat zo ie zo al in de pen en dan komt de aanbieding van de bank misschien wel als geroepen. Sol is nu de voorwaarden aan het vergelijken. Een voordeel mag al duidelijk zijn: Bij Caser moeten we persé voor alles naar Lugo (60km), bij de verzekering moeten wel naar iets wat bij hen aangesloten is, maar het maakt niet uit waar we willen. BV: Slagaderlijke bloeding + Lugo = DOOD. 

Na nog wat andere dingen in Chantada gaan we naar huis. We zetten de koeien buiten en in vertrek naar Ourense. Bij de Leroymerlin moet ik even wat gaan kopen. Voor de lekkende kranen van de wastafel in de badkamer wil ik een nieuwe goedkope kraan hebben. De oude zijn niet uit elkaar te halen zonder ze zover te beschadigen dat ze niet meer in elkaar kunnen. Maar het lekken van de kranen kost nogal wat stroom omdat de pomp iedere keer aan springt. 20 euro voor een kraan is dus geen weggegooid geld. Daarna ga ik nog even naar de Midas, dat is een garagebedrijf waar je volgens mij hoofdzakelijk voor banden, olie en dat soort zaken naar toe gaat. De voorbanden van de Dacia zijn aan vervanging toe. Bij veel blubber in de bocht wil de auto toch liever rechtdoor dan de bocht om. Natuurlijk…. dat heeft ook mij de snelheid te maken en ligt dus aan mij. Bij de Midas leg ik uit dat ik 2 nieuwe voorbanden wil van het “4 seizoenen” type. Nu monteren was niet mogelijk omdat de banden die ik wil nu nog in Madrid zijn. Morgen zou kunnen. Maar beter is voor mij dat we het dan vrijdag doen. 

Thuis laad ik het gekochte uit en laad mijn fototas in en ga wat fotograferen. Die foto’s ga ik dan zo ontwikkelen als ik klaar ben met het schrijven van deze blog post. 

Nou, zeg nou zelf; heb ik het vandaag toch rustig aan gedaan. Morgen ga ik weer werken. Dan ook weer foto’s van wat ik gedaan heb want die heb ik nu niet.

6 reacties

 1. Hoi Rob,
  Fijn dat je het vandaag wat rustiger heb gedaan. En morgen ook niet op vollen kracht, er zijn nog meer dagen. Maar ik vermoed dat je het met de kerst wat klaar wil hebben. Je weet dat wij er ook 11 jaar over hebben gedaan. Gr. Aan Sol en Antares. Gr. Ma

 2. Hola,

  Met het goed luisteren (is iets anders dan lezen) naar alle goede reacties is dan toch met 1 dag vertraging aangekomen. Toppie.
  Met de “zolen” van je vriend Dacia is het net als met mensen je moet er een goede BAND mee hebben. Je kunt dan wel denken dat je Max Verstappen in dop bent en slippend de bochten door kan komen maar op het weggetje van A Barrela naar Frean is dat toch geen optie daar komt de slijtage van het “formidabele” wegdek (ha,ha). Klus ze morgen (donderdag) maar weer lekker misschien wel in je binnenhuis tent !!!!
  En dan vrijdag weer een (gedeeltelijke) rustdag in verband met je bandenmanagment.

  Houdoe

 3. Toch enigszins geholpen die bezorgdheid van jouw trouwe lezers👍dus we kunnen je niet missen.
  Goeie verzekering is zeer belangrijk maar Sol zoekt het wel goed uit en overal in welk land dan ook we moeten er dik voor betalen en ieder jaar wordt er weer wat afgeroomd , hopen dat we gezond blijven .
  Gr. José

  • Hoi Henny,

   Bedankt voor de tip. Ik eens even gezocht naar dezelfde band en die zijn iid goedkoper, ongeveer 12 euro per band. Voorbanden zijn al besteld door Midas.es, misschien iest voor als de achyterbanden aan vervanging toe zijn.

 4. Toch fijn dat je een heel klein beetje naar je lezers luistert. We zijn benieuwd naar de foto’s maar die zijn dan ook altijd heel mooi. Fijne middag en avond verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *