Vandaag is het mijn rustdag. Veel rusten heb ik niet gedaan. Wel hebben we een beetje uitgeslapen. Vandaag als eerste mijn moeder gebeld om haar te feliciteren met haar verjaardag.

Dus ma, ook vanaf het blog gefeliciteerd.

Daarna heb ik de garage, waar we gisteren nieuwe banden moeten leggen, gebeld om door te geven dat de remmen ook door heb gedaan mogen worden. Normaal iets wat ik zelf doe, maar voor 55 euro ga ik dat dus niet zelf doen, zoals ik gisteren al schreef. Als ik vraag wanneer ze tijd hebben, krijg ik de indruk dat het vandaag ook nog gedaan kan worden. Maar dan moet ik wel NU komen. Sol wil ook nog wat in Chantada doen, dus we vertrekken gelijk en niet heel veel later leveren we de auto in bij de garage. Als ik vraag hoe lang ze ongeveer nodig hebben dan blijkt het karwei ongeveer 3 kwartier te gaan duren. Ik moet maar kijken wanneer ik de auto kom halen, als het maar voor 13 uur is want dan gaan ze dicht en pas dinsdag weer open. 

We moeten eerst naar een computerzaak om te vragen wat het gaat kosten om de achterkant van de smartphone van Sol te laten vervangen. Die is van glas en dat is helemaal stuk. 80 euro kost het en als de spullen binnen zijn krijgt Sol een bericht. Dat wordt dus volgende week ergens.  Daarna is het natuurlijk tijd om ergens koffie te gaan drinken met iets erbij. Als we aan de koffie zitten komt er zo’n lotenverkoper voorbij en vraagt of we wat willen kopen. We kopen 3 loten. Nu maar hopen dat we wat gaan winnen.

Als we onze tweede koffie ook op hebben, loop ik terug naar de garage om de auto op te gaan halen. Sol gaat schoenen kijken en kopen en gaat naar de supermarkt. Als ik afgerekend heb in de garage is de auto weer helemaal klaar voor de jaarlijkse keuring bij de ITV. Die staat gepland voor aanstaande vrijdag in Monforte de Lemos.

Als we alles gedaan hebben wat we wilden doen in Chantada gaan we op nieuwe banden en met nieuwe remmen naar huis. Thuis gaan we eerst bij de katten de boel uitmesten. Op de bak poepen en plassen is voor de kittens nog niet helemaal duidelijk. Alles in de buurt van de kattenbak zit onder. Kan je zeggen dat ik liever met koeien poep werk dan katten poep. Maar alles is weer netjes en het ruikt weer fris.

Even tijd voor koffie en dan ga ik verder aan het kastje van de buren. Hier en daar nog wat plekjes bijwerken met houtvuller. Ook moet er nog een plank in het midden gemaakt worden. De buren komen op een gegeven moment een keer om de koeien buiten te gaan zetten. De buurvrouw bekijkt het kastje en is duidelijk tevreden met hoe het er nu al uit ziet. De gedraaide voorpoten, die de buurman zelf verder gaat herstellen, zijn door mij zover geprepareerd dat hij er mee aan de slag kan. Ik vertel hem wel dat ik vindt dat de stukken gedraaid hout bijna niets wegen, dat het hout waar ik wat aan moest doen allemaal er zacht (rot) is. Ik zeg hem dat ik daarom denk dat het beter is iets nieuws te laten draaien. Als de buurvrouw er bij staat vertel ik ook dat ik denk dat het misschien weleens zou kunnen gebeuren dat zo’n pootje bezwijkt als zij er haar spullen in heeft staan en dat dan alles daarna stuk is. Ik denk dat er nieuwe pootjes gemaakt gaan worden 😉

9 reacties

 1. Hola,

  Beetje laat vandaag maar kon niet eerder omdat de laatste visite net weg is.
  Wat tof dat je meteen bij de garage terecht kon en het zo supersnel geregeld is met je remmen.
  Inderdaad nu nog even naar Monforte de Lemos voor de ITV en je kunt weer met je formule Dacia veilig de racebaan bij jullie in de buurt op.
  Ook al heb je een “vrije dag” je blijft met de katten toch maar druk met poep en pies om het plat te zeggen.
  Hopelijk brengen de loten geluk en kun je stoppen met betaald werk op de boerderij. We zullen duimen.
  De vlag voor mijn koninginnedag kon naar binnen en nu weer op naar de volgende keer.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat leuk was het toen jullie vanmorgen belde en het was weer een leuke en gezellige dag. Sol wat voor schoenen zijn het geworden? En alle mensen die mij gefeliciteerd hebben heel hartelijk bedankt. Gr. Ma

 3. We wensen je veel geluk toe met je 3 loten en krijg je wat winst terug. Normaal is het de mamapoes die haar kittens gelijk leert om op de bak te gaan. Maar het zal nu toch niet lang meer duren dat de poesjes weg gaan op Willem A. na natuurlijk. Je zult bij de ITV geen problemen krijgen met de belangrijkste dingen vernieuwd. Het advies over de pootjes van de kast van de buren is heel duidelijk en je wilt toch niet als de kast gevult is dat een van de poten afbreekt. Nog een fijne zondag.

 4. Goedenmiddag vanuit hier.
  Mevr. Ineke sorry maar alsnog Heel Hartelijk Gefeliciteerd en nog vete gezonde knutsel-jaren erbij ! 🎊🍾🥂🎉
  Als de Moederpoes wT vaker aan de wandel gaat , is dat ook een teken dat de poesjes zelfstandig genoeg zouden moeten zijn . De tijd nadert om afstand te nemen van de kindertjes . Fijn voor Willem A dat hij zich geen zorgen daarover hoeft te maken , hoop voor Panter hetzelfde .
  Fijn dat jij je over de auto geen zorgen meer hoeft te maken weer tiptop in orde , dus kom maar op met de ITV. Het kastje nadert ook het einde van de renovatie , ziet er best mooi uit . Hou van oude meubels die “leven” meer .
  Fijne middag verder en avond .
  Groet . 🙋‍♀️🙋👊👍😄🤣

 5. In vorige blog al gefeliciteerd 🥳,
  Kastje wordt erg mooi ik neem aan dat het dezelfde kleur wordt als die vorige, zou mooi staan.
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *