Roodkapje En De Grote Boze Wolf

Vandaag gaan we weer naar Ourense. Hopelijk voor een van de laatste keren voor het bezoek aan het ziekenhuis. Om 10 uur een afspraak voor de PCR, maar ik wil er eerder zijn want er moet ook weer een bloedonderzoek gedaan worden. Om 8 uur wil ik vertrekken, dus moet er voor die tijd ook een rondje gelopen worden met Antares.

Antares en ik zetten de spullen in de auto en gaan een rondje lopen. Vanaf de binnenplaats gaan we links het koeienpad op. Antares rent vooruit, ik kom er voorzichtig achteraan omdat alles door de regen veranderd is in blubber. Als ik me dus voorzichtig een weg baan door de blubber, zie ik wel hele grote pootafdrukken in de blubber staan. Niet een maar een aantal. Orion had grote poten, maar deze zijn nog groter! Ik maak foto’s en loop verder en als het rondje er op zit ga ik met een liniaal terug voor nog een foto. Als ik later (in Ourense) zoek naar gelijkende pootafdrukken van hetzelfde formaat dan wordt mijn vermoeden bevestigt; de grote boze wolf is op zoek naar Roodkapje. Deze afdrukken komen volgens de afmetingen en beschrijvingen die ik op internet tref overeen met die van een wolf. Ik Galicië zijn er wolven en volgens de buren zijn die ook hier in de omgeving. De afdruk bevestigt dus hun verhaal.

We vertrekken naar Ourense en ik parkeer vlakbij het ziekenhuis. Sol blijft weer in de auto wachten, net als vorige week. Ik meld me aan de balie van het laboratorium. Goedemorgen, ik kom voor een PCR en bloedonderzoek. Ze begint te typen op de computer. Hartfilmpje ook? Denk het wel, want alles moest opnieuw zeiden ze. Ik mag gaan zitten en op mijn beurt wachten. Dan wordt ik geroepen voor het filmpje, als dat klaar is mag ik weer wachten. Er komt iemand uit een andere deur hangen die mij roept, althans, probeert te roepen. Bloedonderzoek. Ze neemt 3 buisjes af en zegt dat het zo goed is. Nou nee… de PCR? Nee,druk, moeilijk, geen papieren. Ja maar morgen is mijn operatie en dan moet ik een negatieve PCR hebben, en ik leg de dame uit wat er vorige week gebeurt is. Oké, ga maar weer wachten zegt ze, ik regel wel wat. Even later mag ik weer bij dezelfde dame komen. Het is druk op de afdeling waar alles afgenomen wordt wat getest moet worden. Ik moet meekomen naar het lab zelf. De ruimte doet mij denken aan een aflevering van CSI Las Vegas, zo’n ruimte met alleen maar dure ingewikkelde apparaten en microscopen. Ze heeft het druk en PCR is toch al niet leuk, maar als iemand niet veel tijd heeft is ie helemaal niet leuk. Maar goed, ik heb alles wat ik moet hebben voor morgen. Nu nog even bij de dames aan de overkant, waar ik vorige week nog verhaal ging halen, gaan vragen hoe laat ik morgen verwacht wordt en of ik nuchter moet zijn. Ja, nuchter en 1015 hier melden. Oké, tot morgen dan.

We gaan naar het appartement wat we voor 2 nachten geboekt hebben. Was het vorige appartement nog aan de rand van het oude centrum, zitten we nu in het oude centrum. Een heel mooi en leuk appartementje op de 4e verdieping van een gebouw waarvan de eerste steen in 1903 gelegd is getuige een plaquette op de muur bij de voordeur. Mooi uitzicht op oude gebouwen en een mooi perkje. Je moet er van houden natuurlijk, maar hier zou ik ook wel kunnen wennen denk ik, in ieder geval voor een paar dagen.

We gaan een rondje lopen, niet zomaar een rondje, maar een rondje naar een dierenwinkel. We zijn namelijk het tuigje van Antares vergeten. Nu binden we de riem zo maar een beetje om haar middel, maar dat loopt niet zo makkelijk voor haar. Vandaag dus een nieuw tuigje nodig voor haar. Als we dat gevonden hebben hebben we trek en willen we ergens wat gaan eten. Daar waar we vorige keer wat luxer gegeten hebben was het wel lekker. Dus daar gaan we nog maar een keer eten. Morgenavond eten we gewoon hier in het appartement het eten wat we meegenomen hebben van thuis. Dus vandaag nog duur, maar morgen goedkoop.

11 reacties

 1. Hola,

  Ondanks een grote “boze” wolf in en bij jullie domein lijkt het er op dat jij je in ieder geval nu nog niet boos hoeft te maken richting morgen. Het moet nu toch gaan lukken het plakken van je buikwand. Gezien de fles in de koeler vermaken jullie je toch wel. En ja geen nationaal, regionaal of buurtfeestje je organiseerd het gewoon zelf.
  Succes morgen.

  Houdoe

 2. Hoi Rob, Ik ben blij dat het nu toch gaat gebeuren en heel leuk dat appartement in het oude deel.
  Die wolf vindt ik toch wel eng.ik hoop niet dat hij bij je kippen kan. Succes voor morgen. Gr. Ma

 3. Hallo Rob,

  Zo te horen gaat het morgen dan eindelijk gebeuren, dus toch 3 x keer is scheepsrecht! Hopelijk valt het allemaal mee en kun je als je weer hersteld bent weer door met de verbouwingsplannen. Ik wens je veel succes!
  Wat spannend dat er een wolf rond je huis loopt en hopenlijk niet bij de kippen kan komen, zoals je moeder al schreef. Het zou wel fantastisch zijn als je hem tezijnertijd op de foto/filmpje kan vastleggen. En ik zou jullie beiden aanraden om even geen rood kapje op te doen haha

  Groetjes

  Corry

 4. Leuk appartementje zo’n oud gebouw heeft toch altijd wat de geschiedenis die er achter zit .
  En nu voor de echt , succes met de operatie en knap gauw op,
  Groetjes,
  José

 5. Goedemorgen hope0lijk lekker geslapen in een vreemd bed , sommige mensen hebben daar moeite mee , vooral met andere geur en andere of geen geluiden.
  Geslaagd met een tuigje voor Antares denk ik , soms is het ook wel gewoon leuk een nieuwe te kopen al is het niet nodig.
  Wat de wolf betreft “boer pas op je kippen” , maar die zitten veilig bij jullie (hoop ik).
  Hele fijne dag en succes voor morgen. Als ze je pijn doen….gewoon van je afslaan !!! 😂🤣🤛👍👋

 6. Mischien lig je nu nog in een coma van de narcose maar heel veel beterschap in ieder geval. en een wolf zo dicht in de buurt is denk ik niet fijn, maar hij is mischien wel bang van mensen en is weg als hij jullie ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *