Rondje Rijden

Gisteravond zijn we nog een rondje gaan rijden, we zouden niet zo’n groot rondje maken, maar dat liep anders. Zoals gewoonlijk kiezen we telken op een kruising welke kan we op gaan. Dat deze we het eerste stuk. Maar ik zag een weggetje naar Chantada waar we nog nooit over gereden hebben. We nemen dat weggetje en komen op een gegeven moment in Chantada. Dan nemen we de weg van Lugo richting Ourense en rijden richting A Barrela. Dan zien we nog een weggetje waar we nog nooit over gereden hebben en slaan linksaf het weggetje in. Mooi weggetje. Uiteindelijk komen we in Castro uit. Op de weg van Castro naar A Barrela kun je nog een keer links, ook dat is een weggetje waar we nog nooit gereden hebben. Ook weer een mooi weggetje. Het lampje dat ik moet tanken brand echter al geruime tijd, en de boordcomputer geeft geen kilometers meer aan die nog gereden kunnen worden. Dat betekend dat er niet te zeggen is voor hoeveel kilometers brandstof er nog in de tank zit, maar in ieder geval minder dan 60 kilometer. 

Omdat het er niet naar uitziet dat we dichter naar de bewoonde wereld rijden kijken we maar even op Google Maps waar de dichtstbijzijnde pompstation is. 14 kilometer geef Google aan. Nou, dat moeten we nog wel halen. We rijden verder en moeten op een gegeven moment van Google linksaf, het weggetje is smal en de haarspeldbocht is zo haarspeld dat ik er voor moet steken om hem te kunnen nemen. We komen huizen tegen, het is er wel heel erg smal allemaal. Dan komen we een vrouw met schapen tegen en een stokoude vrouw. Die kijken ons al vreemd aan met een blik van ‘wat doen jullie hier’. We rijden door de weg lijkt nu meer op een weg die lijkt op een weg waar ooit asfalt gelegen heeft. Tja, het zal wel, Google weet de weg. Toch? We moeten rechtsaf van Google op een splitsing. Rechtsaf dus, steil naar beneden op een weggetjes wat nog smaller en slechter wordt. Dan is de maand vol en vertrouw ik Google niet meer! We gaan terug, maar keren kan niet, verder rijden ook niet. Dus moet het 5% weggetje achteruit terug gereden worden….. en dat gaat niet van harte! Een Dacia kan alles, maar ook voor een Dacia blijken er grenzen te zijn. Sol ziet het niet meer zitten en wil uitstappen. Oké, ga jij die man dan bij die tractor om hulp vragen? Ze stapt uit en loopt weg. Ik gun de banden even een afkoel moment en dan gaan we toch nog eens proberen… en nog eens. Nee geen zin. Nog een keer dan, want Sol en die man met die tractor blijven wel heel lang weg. Laten we zeggen dat een Dacia zich NOOIT gewonnen geeft. Natuurlijk rijden we achteruit na enige tijd weg uit de misère. Kon ik eerder niet keren op het weggetje naar de ellende, kan dat nu dus ook niet. Achteruit rijdt ik terug naar het gehucht met de paar huizen en keer om.

Een oude vrouw staat me aan te kijken in de deuropening en vraagt hoe ik het gedaan heb. Gewoon door rustig adem te halen en het nog eens te proberen. Of zij mijn vrouw gezien heeft. Ja, die is naar boven gelopen. Ik groet haar en rijdt verder. Dan kom ik de vrouw van de schapen tegen. Die wil nu wel eens weten wat we hier komen dien. Ik leg het uit dat de navigatie deze weg aangaf om naar een benzinepomp te rijden.Ze lacht en zegt dat je aan een GPS niets hebt en legt uit waar de benzinepomp is. Ik rijd door naar de hoofdweg waar we eerder de haarspeldbocht namen en stap uit om te kijken waar Sol is. Die komt aangelopen en wil ook weten hoe het nu wel gelukt is weg te komen. Zij stond namelijk op een akker te wachten tot ‘ze’ klaar waren met het aardappelrooien waarna ze ons konden helpen met de tractor. 

Waar is A Barrela, daar is de pomp waar we altijd tanken en daar wil ik naar toe. We zijn lang genoeg in A Laxa geweest en Ik ga geen tijd verdoen naar het zoeken van een pomp in kleine dorpjes en gehuchten, dan weten we zeker dat we zonder benzine komen te staan. 14 kilometer. Pfff… dat halen we makkelijk. Even later staan we aan de pomp en gaat er 52 liter in een tank van 50 liter. Veel verder hadden we dus echt niet moeten rijden.

Vandaag dan. In de eetkamer ga ik aan de gang. Ook de buitenmuur moet vlak gemaakt worden voor ik de muur verder op kan trekken met een houten constructie. Even slijpen dan maar. Ook wil nog een netwerkaansluiting in de muur hebben. Ook daarvoor slijp ik een sleuf in de muur en boor ik een gat voor een inbouwdoos.

Dan krijg ik bericht dat er pakjes binnen bij bij de benzinepomp. Daar zit iets bij wat ik als het even kan NU nodig heb. Ik moet namelijk een gat van binnen naar buiten boren. De keien muur is echter ongeveer 80 centimeter dik, en daarvoor heb ik dus een boor besteld van 1 meter lang. Voor nog geen 30 euro krijg je er 3 (12, 16 en 24 mm). Super kwaliteit zal het wel niet zijn en dat geeft niet, als ik er maar dat ene gat mee kan boren. Boren! Het boren door de keien muur heeft ruim 30 minuten geduurd, maar het gat zit er in. Pijp erdoor en een trekdraad er in en klaar.

De nachtkastjes zijn helemaal klaar. Ik zet de knopjes weer op de lades en breng ze naar boven.  

Het is rond 5 uur, er is weer een pakje voor me bij de pomp aangekomen en ik moet nog naar de bouwmarkt en we moeten nog even om een boodschap. We rijden dus naar Ourense en doen inkopen om daarna het pakje op te halen en naar de plaatselijke supermarkt te gaan.

5 reacties

 1. O Rob,
  Wat zou ik boos zijn als je zonder benzine zou komen te staan, koop een tankje waar je wat extra benzine in mee kan nemen. Maar de nachtkastjes zien er prachtig uit, ben trots op Sol en jou. Gr. Ma

 2. Hola,

  Jullie rondje wat uiteindelijk in A Lexa uitkwam (en nog een beetje verder, doet me erg denken aan de keer dat wij ook daar ergens, op advies van onze navigatie, ook in het niets uitkwamen. Gelukkig had ons auto nog wel voldoende brandstof. Een reserve tankje branstof meenemen is altijd nuttig en is ook niet bedoeld om het gewone tanken uit te stellen maar juist als noodoplossing voor onverwachte situaties.

  Houdoe

 3. Oeijoei , dat was “tenenkrommend” ! Achteraf …zijn dat de mooiste ritjes , alleen met een camper van 2.75 breed is hachelijker. Heerlijk om dit soort situatie’s na te vertellen . Stoer hoor , dat je door de keien geboord hebt , en dan nog denken dat het geen goede boren zijn !😅
  Gelukkig kun je nu voor ’s nachts een glaasje water naast je bed zetten. Prachtig geworden dat nachtkastje , juist die tak erop maakt het geweldig aldof er een echte opgelegd is . Chapeau Sol !
  Groet 👋👊👌👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *