Riotorto

Bijna een jaar geleden ging ik voor het eerst naar Galicië. Vliegtuig, 500 en nog wat kilometers naar lugo en daar in een hotel. Ik had een lijstje huizen/boerderijen op zak. Maar Riotorto stond boven aan. Het was op het moment dat ik vertrok onder voorbehoud toegezegd aan iemand anders, dat wisten we. Maar toen ik bij de makelaar aan kwam bleek het weer in de markt te staan. Dus met de makelaar naar Riotorto

Het huis, met bijna 4 hectare grond, moet wel opgeknapt worden. En foto’s op internet kunnen bedrieglijk zijn, maar wat wij ervan opmaken ziet het er allemaal redelijk uit. Het lijkt er op dat alle kozijnen binnen 5 jaar vervangen moeten worden. Dus als je een opknaphuis wil kopen is dat geen probleem. Binnen ziet het er op de badkamer redelijk uit als je overal doorheen kan kijken. Doe je dat niet dan staat het op instorten en staat het vol met oude troep.

Als ik er met de makelaar aankom en zij de poort open doet, schrik ik toch wel een beetje. De kozijnen moeten niet binnen 5 jaar vervangen worden maar binnen 5 weken. Ze verteld dat het van een non is geweest die inmiddels is overleden. Op de begane grond stalruimte, een hal met trap naar de tweede verdieping, de keuken, en die is groot en de badkamer. De badkamer is alleen via buiten te bereiken. Op de tweede verdieping een woonkamer die er redelijk uit ziet. Die is aan het einde van de hal. Aan de hal verschillende slaapkamers waarvan de grootste misschien 3 bij 3 meter is. In de meeste kamers past een bed, een nachtkastje en een kruisbeeld. Ik denk dat een non niet veel ruimte nodig heeft. De zolder is groot maar laag. Al het constructiehout zit vol met houtworm, de trappen ook. Al het andere hout is rot. De tuin van ruim 3 hectare is groot, maar dat is ook maar hoe je het bekijkt. Er is een stukje tuin tussen de verschillende schuren en het huis in is vlak. Al het andere loopt onder een hoek van 30 graden steil naar beneden. Voetballen op je grasveldje gaat dus niet.

https://www.thinkspain.com/es/venta-viviendas/4709460?utm_source=Mitula&utm_medium=cpc&utm_campaign=UNDER-1&utm_term=desktop

Kortom, het huis waarvoor we gingen bleek niets voor ons.

Het blijkt voor veel mensen niets, want die dode non krijgt het maar niet verkocht. Maar goed, ik ben er geweest en heb het gezien. Sol heeft het nog nooit gezien en wil het nu wel eens gaan bekijken. Dus vandaag vertrekken we rond een uur of 12 richting het huis in Riotorto (het staat niet in Riotorto maar ergens in de bergen bij Riotorto). Het is ongeveer een uur en 3 kwartier rijden. Het is weer genieten als we door het mooie Galicië rijden. Hier, Noordelijker van Lugo, is het landschap weer anders dan bij ons. We komen aan bij het huis, parkeren de auto en stappen uit. Het uitzicht blijft mooi! Al heeft het huis wel iets, we vielen er niets voor niets voor, ook Sol vindt het prima dat we voor een ander huis zijn gegaan. Dit komt nooit af, zegt ze. En dat is niet alleen omdat het veel werk is, het is hier nog verder van bouwmarkten vandaan. 

Hier is het voor wie het weten wil. Klik hier

En nu? Laten we naar de kust rijden, stel ik voor. Dat is niet zo ver meer. Ik denk dat we naar Foz gaan. Geen idee of het daar mooi is, maar het is een plaats aan de kust, een grote plaats dus een restaurant met een keuken die open is moet daar zeker te vinden zijn. In Foz blijkt het gezellig druk. We zetten de auto ergens weg en lopen naar het strand. Niet voor ons, maar voor Antares. Ik laat ze op het strand los en dat vind ze geweldig. Nu een restaurant. Hadden we gister in Vigo nog te maken met gesloten keukens, hebben we hier te maken met wachttijden voor tafeltjes. Alles op de boulevard zit vol en overal zijn wachtrijen. We sluiten maar ergens aan. Na 15 minuten mogen we aan tafel. Lekker gegeten. Nu nog even met Antares naar het strand. Antares is een dwergschnauzer, dat is Duits ras. En zo als het een echte Duitser betaamt gaat ook zij op het strand kuilen graven. We gaan weer richting huis. Volgens de navigatie kan dat in 2 uur en 4 minuten. Maar het kan ook in 2 uur en 40 minuten. Laat ik dan die weg maar nemen, dan komen we vast weer op plekken waar we nog nooit geweest zijn.

3 reacties

  1. Hebben jullie in Foz de Playa de las Catedrales niet gezien, daar kun je lopen als t laag water is. Prachtig, je loopt door allerlei rotsformaties.

  2. Jullie zijn nu al zover met verbouwen enz. Je hebt veel moed nodig om weer opnieuw te beginnen met renoveren dus… blijf voorlopig lekker zitten zou ik zeggen😜volgende keer misschien een betere kans🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *