Reparatie

Vandaag staat deel 2 van het dak op het programma om een laag isolatie te krijgen. Ik begin op tijd want dan ben ik ook op tijd klaar is het idee. Het gaat lekker en het eerste stuk zit er eigenlijk zo tegen. Daarom eerst maar tijd voor koffie, om vervolgens door te gaan met het laatste deel. Hier ga ik keer paar keer de mist in. Ik sta op een keukentrapje met een lap isolatie van 1m20 bij 1m60, het spul wil eigenlijk overal naar toe behalve de goede kant. Maar omdat ik er zo onhandig voor / onder sta heb ik niet in de gaten dat ik het scheef tegen een balk houd als ik begin te nieten. Ik zie pas dat het scheef geniet heb als ik een een kant te veel materiaal heb en aan een kant te weinig. Goed daar is nu niets niets meer aan te doen. Los halen heeft geen zin want dan trek ik gaten in het materiaal. Laat maar zitten dus. Deze fout maak ik verderop nog een keer. Uiteindelijk zit het dak dicht op kleine afwerkstukjes na. Ik ga naar de ferreteria voor wat onderdelen die ik nodig heb voor de reparatie van de bosmaaier en voor bussen purschuim. Met purschuim maak ik de meeste randen dicht tot de bussen op zijn. Morgen weer een nieuwe lading halen.

De bosmaaier heeft een gebroken arm zoals gisteren op de foto te zien was. Deze keer geen geval garantie, dit is gewoon omdat ik de bosmaaier voor te zwaar werk gebruik. Ik heb een idee om het te repareren met spullen die ze bij de ferreteria hopelijk hebben liggen. Bij de ferreteria vraagt de eigenaresse of ik het kan vinden. Ja…. maar ik moet mijn fantasie gebruiken. Ze vraagt het omdat ik vanalles op de grond heb uitgestald waarvan ik denk dat ik het kan gebruiken. Als ik de juiste spullen heb gevonden, die normaalgesproken gebruikt worden op (zwarte) waterleiding slang aan te sluiten, reken ik af en vertrek met een doos spullen voor de eetkamer en de bosmaaier.

Mijn plan is 2 verschillende T stukken aan elkaar te koppelen. Het grote T stuk gaat over de stang van de bosmaaier en in het kleine T stuk komen de beide armen van de bosmaaier. Ik borg alles met schroefjes.

Als alles er op zit is het zijn om een test te doen. Tijdens het testen blijkt het kleine T stuk iets flexibeler te zijn dan de bedoeling is. Ik maar er nog een versteviging op middels een ijzer stripje. Het is nu wel beter, maar voor zwaar werk waarbij ik veel op en neer zwaai om ook gelijk plantenresten weg te trekken is de bosmaaier niet meer geschikt. Deze bosmaaier mag met pensioen en gebruik ik voortaan alleen nog om wat gras te kortwieken. Vanavond kijk ik of ik een geschikte, sterkere en profecionerere opvolger kan vinden.

4 reacties

 1. Hola,

  ik hoop dat alles met de isolatie zonder al teveel GVD’s gegaan is. Dergelijke karweien zijn altijd moeilijk zeker als het geen mooie balken maar bomen betreft.
  Je kunt aan de bosmaaier al goed zien dat hij ” op leeftijd” geraakt gezien de proteze die je aangebracht hebt. Gezien de leeftijd van je grote vriend gaat hij wel erg vroeg mee pensioen maar heeft bij jou wel al een tropentijd achter de rug.

  Houdoe

 2. Je kunt blij zijn dat je zo handig bent en altijd weer oplossingen vindt , knap hoor dit mag ook eens gezegd worden, mijn man zou de moed al hebben opgegeven, hij volgt ook de blog.🥱
  Succes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *