Regen!

Het water komt met bakken uit de lucht! En dat start gisteravond al. Vannacht om half 3 werden we wakker van de regen. Toen was er volgens ons weerstation al 3,45 mm regen gevallen. De lekkage die we normaal hebben bij regen uit een speciale richting hebben we nu ook. We hebben er maar wat onder gezet om het water op te vangen. Als het droog ik kijk ik wel. Het water is zo veel en zo snel dat het niet eens van de dakpannen in de goot komt. een deel schier er gewoon overheen. 

Maar goed, we zijn wakker dus ik ga maar wat doen. De tegeltjes die ik gisteren heb gedaan moeten nog gevoegd worden. Gelukkig hebben we geen directe buren, dus van eventueel kabaal heeft niemand last. De tegeltjes zijn even later gevoegd. Als nu het laatste stuk aanrechtblad, links van het fornuis aangepast is kan ik ook daar één laatste tegeltje zetten en voegen, dan is al het tegelwerk gedaan.

Als ik wat aan het rommelen ben ik de stal aan huis, die nu zaagwerkplaats is en ooit woonkamer moet worden, kom ik Terra tegen. Ze loopt over de muur en even later over de balk. Dan loopt ze weer terug naar de muur. Het is duidelijk dat ze niet goed weet hoe ze omlaag moet. Voor ik een lader pak moet ze het eerst zelf maar proberen. We film ik het even. Maar het lukt haar om omlaag te komen via de muur.

We hebben niet veel zin vandaag en besluiten een eindje te gaan rijden. Hier regent het nog steeds, maar aan de kust blijkt het wat droger te zijn. Daar staat wel een stevige wind. Misschien het betere weer maar eens opzoeken. Vraag me niet naar de plaatsnaam, want die is bijna niet uit te spreken. Helaas viel het weer hier ook tegen. Helaas heen leuke foto’s van een kustplaatsje. Tegen half 4 in de middag waren we dan ook weer thuis.

Er is ook een moment geweest vandaag dat het niet heeft geregend. Maar in het totaal is er in Freán vandaag, tot het schrijven van deze post bijna 10 centimeter regen gevallen.  

Ik heb ook nog een kort filmpje gemaakt in de keuken. Goed het is nog niet af en ik maak nog een keer een beter filmpje, maar misschien is het leuk om te zien. 

9 reacties

 1. Hola,

  Wat jammer dat jullie toch weer een (of is het de) lekkage hebben. Inderdaad weer maar wachten tot het een keer droog is en dat je tijd en zin hebt verder te zoeken en er dan iets er aan te doen. Het doet me ZO denken aan onze boerderij van destijds. De keuken ziet er wederom gelikt uit en zeker leuk om ook tussentijds iets op film te zien.
  Terra is duidelijk op ontdekkingsreis. Goed trouwens ook dat jullie datzelfde voorbeeld volgen met een extra reisje. Moeilijke plaatsnaam of niet het ziet er in ieder geval mooi uit. Je merkt wel aan je schrijven dat je eigenlijk het klussen in de keuken nog niet echt los kunt laten aangezien jullie om 15.30 uur alweer thuis waren. Het lijkt erop zelfs geen dagmenu vandaag (ha,ha).
  Geniet ook morgen weer natuurlijk en uiteraard alle volgende dagen!!

  Houdoe

 2. Goedemorgen , sorry voor zoveel regen , dat hebben wij toch echt niet doorgestuurd hoor. Gelukkig kan het bij jullie goed weg en blijft het buiten op de “oude” lekkage na. Idd Nog maar eens opnieuw een strakke inspectie houden , zo irritant als je denk het gerepareerd te hebben en dan toch weer opnieuw dezelfde lekkage . Sterkte en succes met vinden.
  Ja Terra weet de weg wel te vinden , ze was echt gespannen en aan het kijken hoe het nu moest , zo mooi om te zien .
  De keuken !, tja wat valt daar nog over te zeggen . Nou dit , het viel me opdat je de bovenkant zo mooi hebt afgewerkt om het verschil van tegel dikte op te vangen ! Geweldig . Je bent er zelf ook trots op en dat mag je zeker zijn . Het was/is een super-project !
  Even weg doet meestal ook goed , even andere zinnen . Wel weer een tegenvaller dat het daar ook regende en je niet even een korte wandeling kon maken , helaas.
  Toch maar geduld hebben tot het Voorjaar ! 😄.
  Succes vandaag weer met je bezigheden , we lezen het morgen wel weer . Er wordt naar uitgekeken !
  Groet . 🙋‍♂️🙋‍♀️😊🌥👍👋

  • Leuke filmpjes van de keuken en van Terra ja zij lijkt inderdaad drachtig aan de zijkanten te ziener en voelen Rob en Sol en daarna sterilisatie? 😻
   Ben benieuwd of wij het goed gezien hebben😁
   Ja de regen even voor lief nemen💁‍♀️
   José

 3. Hoi Rob, kennelijk heb ik toch een dag iets gemist want ik zag het fornuis staan en wist niet dat dat al gearriveerd was. Geweldig man de keuken, mag je best trots op zijn. Alleen jammer dat jullie weer een lekkage hebben, weer een tegenvaller.

 4. Wat een leuk filmpje van Terra ze komen meestal er zelf wel achter hoe ze iets moeten doen en dat blijkt wel weer. Ook de film van de keuken is super mooi Een gezellgie warme keuken met al die kleurtjes. Er even op uit gaan is altijd gezellige maar wel leuker als het weer wat meewerkt. Maar het mag de pret niet drukken is het gezegde. Nog een gezellige dag en avond verder.

 5. Dag Rob en Sol, wat ziet je keuken er prachtig uit, echt heel erg mooi en jullie zullen vele fijne kook-uurtjes daar doorbrengen denk ik, wat een voldaan gevoel als je vele uurtjes werk zi’n resultaat opleveren, petje af. We wensen jullie beide hele Fijne Kerstdagen en een Gelukkig, liefdevol en gezond Nieuwjaar 🎄🧑‍🎄🎅 Ik geniet nog dagelijks van je blog 🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *