Regen? Laat Maar Komen!

Weer een normale dag naar een weekend eten. Sol voelt zich niet tip top, misschien te veel gegeten. Dus die gaat na een tijdje toch maar weer terug naar bed. Ik voel me kiplekker dus ga wat doen. Ik ga spullen kopen. Bij de hofleverancier van cement in Castro koop ik 3 zakken cement. Ik vraag ook maar gelijk of zij het stuk dakgoot hebben wat ik zoek en niet kan vinden. Ik laat het plaatje zien en we gaan zoeken. Ze laat kleinere modellen zie. Ja, die maar dan groter, zeg ik. En mee dat ik het zeg zie ik onder de spinnenwebben het ding liggen aan de maat die ik zoek. Regenpijp en beugels hebben ze ook. Nu denk ik echter dat ik niet genoeg geld bij heb, geen punt zegt ze, kom straks maar betalen…of morgen. Bedrijven zijn hier op allerlei manieren soms erg makkelijk, en dat staat me soms niet aan, als of het ze niet interesseert. Maar ook als het over betalen gaat zijn ze makkelijk en dat is wel eens handig. 

Thuis ga ik, na de koffie, maar gelijk beginnen. Het regent, maar dat maakt nu even niets uit. Ik wil de pijp vandaag af hebben. Na even prullen zit het ding op het uiteinde van de dakgoot en kan ik de beugels en de pijp monteren. Mooi dat het regent, want nu kan ik gelijk zien dat alles dicht is. Hopelijk droogt de muur binnen een beetje snel nu het water van twee daken er niet meer langs loopt.

Tijd om een ronde te gaan lopen met Antares en Orion. Als we na een uurtje terug zijn uit het bos, waar ze verschillende sporen hebben gevolgd maar niets hebben gevonden, ga ik weer wat doen. Met de cement die ik kocht ga ik nog wat doen bij het pomphuisje. Na nog twee zakken voor het deurtje het hebben gestort, denk ik dat het daar nu wel stevig genoeg is om op te staan en er tevens voor te zorgen dat er geen planten meer voor de deur groeien. Omdat het af en toe een beetje regent, span ik er een zeiltje over zodat de regen niet direct op de nog natte cement komt.

Na nog wat aan Kerst gedaan. Van mijn moeder hebben we een Kerstkrans gekregen voor op de buitendeur. Ik had daar een paar dagen terug de lichtjes al in gemaakt en Sol heeft hem gisterenochtend voorzien van nog wat andere Kerstversieringen. Nu het ophangen. Een gat boor ik liever niet in de deur voor een schroef. Maar gelukkig zit er een deurknop in het midden van de deur, die met een kleine knop aan de binnenkant vast zit. Hier kan ik wel wat mee. Ik maak een draad aan de krans en die gaat over de deur en maar ik aan de binnenkant van aan de knop. Geen gat, wel een Kerstkrans.

Tijd om te gaan betalen. En ik wil nog wat extras kopen. Voor de onderkant van de regenpijp wil ik graag twee 45 graden bochten. Helaas hebben ze zien niet. Geen punt, kijk ik binnekort wel ergens anders.

8 reacties

 1. Hola,

  Super dat je in en tussen de spinnewebben het eindstuk met afvoer voor je goot hebt gevonden. Ik kan me voorstellen dat je ondanks de regen het er toch aan en tegen wilde maken. Zolang je geen bochtjes hebt zou ik als ik jou was gewoon van plastic een “slurf” aan de pijp maken met wat tape dan komt het water in ieder geval verder van de muur af op de grond. Ik wil je feestje niet bederven maar het voldoende drogen van de muur moet je voor de zomer niet verwachten ! Heb je trouwens onder de golfplaten bij het pomphuisje wel met grond het profiel van de golgplaat gevolgd anders loop je het risico, als ik de foto zie, dat je het nieuwe vloertje kapot trapt. Heerlijk gevoel trouwens dat je bij jullie in de buurt materiaal zo meekrijgt als geen of te weinig geld bij je hebt op dat moment. Dat heet vertrouwen en dat is een hoog goed.

  Houdoe

 2. Fijn te horen dat je eindelijk de oorzaak hebt gevonden en hopelijk opgelost is,
  de kerstkrans ziet er mooi uit op die witte voordeur,
  ik wens alle trouwe blog volgers mooie Feestdagen en vooral een gezond en vooral vredevol
  Nieuw jaar,
  José

 3. Haha , het eerste wat ik dacht bij het zien van de regenpijp foto : Daar moet ie nog een verlenging aan maken . Gelukkig ben je zelf zo slim .
  Mooie krans hoor op een mooie deur . Zo hebben wij ook kerst spul aan de deur gehangen .
  Ik wil Jose volgen en iedereen een fijne Kerst toewensen en een supergezond 2022 .
  Groet. 🎄👊👋😁

 4. De muur rond de pijp ziet erg groen. Als dat mos is, zou ik de nijging hebben omdat er af te halen en daarna met de hoge druk spuit (op een voorzichtige stand) de muur schoon te spuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *