Ik ben gek op rabarber, Sol wordt er niet warm of koud van. Maar als rabarber eter ben ik het hier in Spanje nog niet tegengekomen. Geen probleem, gaan we het zelf kweken van af het zaadje. Gekke is wel dat ook al ben ik hier rabarber nog niet tegengekomen, zaakjes met rabarber zaad zijn wel gewoon te koop. Van die zaadjes zijn er al een tijdje 6 flink aan het groeien en van daar is de dag dat ze op de plaats geplant worden waar ze hopelijk nog jaren blijven staan. 

Voor ik iets kon gaan planten heb ik eerst alles schoon moeten maaien met de bosmaaier. Daarna de plaatsen waar de plantjes even een beetje met een schop omspitten. Plantjes planten en klaar. Volgens de video’s op Youtube is een rabarberplant niet zo moeilijk als het over zon en schaduw gaat en hopelijk hebben we… of ik volgend jaar rabarber.

De rabarber staat aan de rand van een wei, waar dus ook wel eens koeien lopen. Ik heb liever dat die er niet van gaan eten. Om er zeker van te zijn heb ik de schrikdraad paaltjes maar een eind verzet, zo dat de koeien er zeker niet bij kunnen en ik er wel schoon kan maken.

Als alles met de rabarber klaar is, ga ik de akker op om onkruid te wieden tussen de aardappelen. Om mijn knieën kruip ik tussen de planten door en trek alles op de bedjes er uit wat er niet thuis hoort. Daarna even met de schoffel er door waar ik net nog gekropen heb. Bij de andere planten nog maar even niets aan het onkruid gedaan, iets te heet. Morgen weer een stukje. Later op de dag komt de buurman nog iets over de aardappelen spuiten, fosfaat is het antwoordt als ik er naar vraag. Dat is nodig voor de bescherming van de plant, niet tegen beestjes maar tegen omkrullen van de bladeren waardoor schade kan ontstaan. 

Als hij klaar is met de fosfaat gaan we nog even naar onze strontput kijken. Eerder op de dag heb ik de grote schuinliggende steen op de andere steen kunnen leggen, (zie foto’s van vorige blog post). Met die steen uit de weg had ik zelf ook een beetje beter zicht. Op de vraag of hij het met de giertank op kan zuigen is het antwoord nee. Het is veel te dik om op te kunnen zuigen. Dat het allemaal zo dik is komt volgens de buurman omdat de put, voor onze komst, zo’n 12 jaar niet gebruikt is. Alles is te veel ingeklonken en uitgedroogd. Ik kan me wel in die uitleg vinden. Morgen halen we wel de twee grote stenen weg met de tractor. En om de dikke stront wat dunner te maken steek ik er daarna een pijp in waar ik water op aan kan sluiten. Moet alle op een gegeven moment zo dun zijn dat het wat makkelijker weg te halen is om de verstopte pijp open te krijgen.

Al een tijdje hebben we problemen met internet. De router die hier hangt is een TP-Link, volgens mij niet het beste merk. Vroeger, in Nederland, nooit gehad dat ik de router moest resetten. De TP-Link moet regelmatig uit. Onze provider heeft in de router ingesteld dat deze ‘s nachts een keer wordt gereset. Maar na zijn actie 2 weken terug gaat ‘s nachts om 9 minuten over 1 het internet uit en om 9 minuten over 7 ‘s morgens gaat het weer aan. Via een programma op een laptop die aangesloten is op de router kijkt hij vandaag wat er mis is. Maar hij snapt niet hoe het kan dat het internet voor 6 uur uit gaat. Lekker belangrijk, ‘s nachts geen internet, zal je zeggen. Maar mijn weerstation meet dan niets, als ik ‘s nachts met de telescoop in de weer ben heb ik ook internet nodig en als ik een keer tot diep in de nacht TV wil kijken ook. Hij denk nu hij iets (?) gedaan heeft dat het nu over moet zijn. We zullen zien.

Strakke lijnen = geen internet

7 reacties

  1. Goedemorgen , oeps geen internet afschuwelijk hopelijk gauw opgelost voor je. Ik zat in Ned. zonder internet , wat een gemis . Straks maar even naar de tel..winkel vragen om een oplossing . Lastig hoor.
    Pas je wel op met de lekkere rabarber !!! Het ontneemd kalk aan je gewrichten. Kijk maar of je ” krijt” kunt kopen bij de farmacia , daarvan een theelepeltje erdoor roeren.
    Eet smakelijk (later) en succes landbouwer . 😉😅 Groet . 👍👋

  2. Het is voor mij ook al 14 jaar geleden dat ik voor de laatste keer rabarber heb gegeten zou het ook graag weer eens eten, maar het is niet in Spanje te koop en ik heb geen lapje grond waar ik het zou kunnen planten. Wat vervelend is dat toch steeds die problemen met internet hopelijk is het nu wel in orde we houden de vingers gekruist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *